stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Oostenrijkse Kinderen in Eemnes 1919-1924 - Leopoldine Fabian

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

 

In 2018 bij gelegenheid van de 100-jarige herdenking van WOI wil de Historische Kring Eemnes een tentoonstelling organiseren over de WOI en de gevolgen in Eemnes. Zij wil daarbij graag in contact komen met nakomelingen van of andere mensen die iets kunnen vertellen over de Oostenrijkse pleegkinderen die in Eemnes verbleven.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat niet alle Oostenrijkse kinderen zijn teruggekeerd. Of na een tweede of derde verblijf in Nederland permanent zijn gebleven. Margaretha (Greth, Gretl) Baurek (Wenen 1906), Leopoldine Fabian (Wenen 1910) en Maria (Mitzi) Sussenbach (Wenen 1905) zijn Oostenrijkse kinderen die in Eemnes als pleegkinderen verbleven en nadien in Nederland zijn gebleven. Met kinderen van Margaretha Baurek en Maria Sussenbach heeft de Historische Kring Eemnes inmiddels contact gekregen.

Van Leopoldine Fabian is alleen bekend dat zij tot 1935 afwisselend heeft gewoond in Eemnes, Rijswijk, Voorburg, De Haag en Hilversum. Zij was naaister, mantelmaakster en costuumnaaister van beroep en had in 1937 in Hilversum haar eigen modehuis 'Maison Fabian'. In 1939 verdween zij echter uit beeld.

De Historische Kring Eemnes wil graag in contact komen met eventuele nakomelingen van Leopoldine Fabian of andere mensen die iets over haar kunnen vertellen. Of foto's hebben.

Reageren kan op dit bericht of naar genealogie @ historischekringeemnes.nl (type het mailadres over zonder de spaties).

Voor meer informatie: www.historischekringeemnes.nl

Harry van der Voort, lid werkgroep Genealogie HKE

Harry van der Voort

Leopoldine Fabian is in 1946 vanuit Amsterdam naar Duitsland vertrokken blijkens haar persoonskaart bij het stadsarchief Amsterdam.

Leopoldine Fabian 1910

Ben Wegman


Ze was in 1946 36 jaar oud,  ongehuwd en had geen kinderen zo te zien. Het is dus aannemelijk dat zij geen nazaten heeft.

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!