stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Waar is Lummechiena Korfker gebleven ?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Lummechien(a) Korfker, geb. Kerklaan (gem. Veendam) 05.09.1841, dochter van Hindrik Berends Korfker (zeeman) en Anna Margaretha Holle, tr.1° Veendam 20.01.1869 Geert Berends Pekelder, geb. Wildervank 29.03.1841, zeeman/kapitein, overl. (aan de pokken) Kronstadt (Duitsland) 11.09.1872, begr. aldaar 13.09.1872, zn v Berend Wijchers Pekelder (schipper) en Berendina Ottes Rubingh; tr.2° tr. Veendam 11.10.1884 Albert Bakker, geb. Sappemeer 17.04.1835, zn v Gerrit Alberts Bakker (broodbakker/later landbouwer) en Meike Pieters Hoen, in huwelijksakte: zonder beroep

Na het tweede huwelijk in 1884 verdwijnen Lummechien(a) en Albert van de radar.
Kan iemand mij een tip geven waar ik verder kan zoeken ? Kan ik bijvoorbeeld (via internet) de lijsten van landverhuizers inzien en zo ja waar ?

Bij voorbaat dank. 

Hans Simonis

Hans Simonis

Wellicht geëmigreerd naar de USA. Ene A. Bakker, inderdaad van beroep bakker, 49jr., arriveerde in 1885 in New York, en de volgende persoon op de lijst is een Lamegje Kiesken, 43jr. LINK Edit: Ook in dit gezelschap wellicht ene Berend Pekelder, 12jr.

Peter S2

Wat die Berend Pekelder betreft, die lijkt zich later Benjamin te zijn gaan noemen, zie deze in Muskegon, in de 1910 census, want die was in 1885 geëmigreerd. Dit zou verder overeenkomen met de informatie hier Edit: -  volgens welke informatie hij eerst na aankomst in de USA met zijn ouders in "Dakota" woonde, zie dus vooral de obituary onderaan die webpage. Hier is Benjamin in de 1900 census, eveneens te Muskegon. Overigens is de 1890 census grotendeels verloren gegaan, maar misschien is er met bijv. een state census nog wel verder te komen.

Peter S2

https://www.findagrave.com/memorial/74820433/benjamin-pekelder

 

Hier is nog meer info over Berend/Benjamin Pekelder

E.L.Smit

Dat moet de juiste Lummechiena zijn ! Ze was namelijk in eerst echt getrouwd met Geert Berends Pekelder.

Hartelijk dank voor de snelle reacties.Ik ben er blij mee.

Vriendelijke groet, 

Hans Simonis

Hans Simonis

Nog even een voetnoot: volgens hierboven aangehaalde website zou dit gezin zich dus eerst (zou dus in 1885 zijn geweest) hebben gevestigd in "Dakota". Ik zie nu dat North en South Dakota pas in 1889 tot de Union als staten zijn toegevoegd; daarvoor was het de Dakota Territory.

Peter S2

Ozlady


Geweldige aanvulling ! Hartelijk dank.

Hans Simonis

Hans SimonisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!