stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » gezocht: doopakte Jacob Karels Verhaver (Verhage) Rotterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Jacobus Karelsz. Verhaver (Verhagen) gedoopt in de Rotterdam

Trouwde op 28 dec 1686 te Schiedam met Aeltje Harmens Wemelaer (Bijbelaer),

Jacobus Karelsz Verhage jongeman van Rotterdam werd geassisteerd door Karel Philipsz Verhage zijn vader met Aeltje Harmens jongedochter van Schiedam wonende alhier werd geassisteerd door Matge Willems haar moeder.

Kinderen:

Pieternelle op 31 okt 1687 te Schiedam, getuigen: Pieternelle Pieters en Matje Willemsdr.

Geertie  20 feb 1692 te Schiedam, getuigen: Arent Hendrixsen en Pieternelle Willems

Alida (Aeltje op 31 dec 1694 te Schiedam , getuigen: Matie Willems en Pieternella Pieters

Mattie op 6 aug 1694 te Schiedam, getuigen: Jan Janse en Mattie Willems.

Matje Jacobs  op 25 dec 1689 te Schiedam , getuige: Pieternelle Pieters.

Karel Jacobs op 25 feb 1699 te Schiedam, getuigen: Pieter Jacobse en Pieternella Pieters

Matge Willems

In Rotterdam vond ik de trouwakte van Carel Philips Verhaver met Pieternella Pieters ondertrouw op 1-11-1665 Rotterdam en getrouwd op 15-11-1665 Overschie.

Ook vond ik een begraafakte van Geertje Cornelisse op 21-09-1664 Rotterdam waar Carel Philips Verhaver weduwnaar was.

Maar ik heb de doopakte van Jacobus in Rotterdam niet kunnen vinden en ook geen andere kinderen.

Carel Philips Verhaver wordt meerdermale in de Notariele Akten Schiedam vermeldt als Brandewijnverkoper en Gerechtsdienaar van Justitie.

In de doopboeken van Schiedam heb ik Jacobus ook niet kunnen vinden.

Bij voorbaat dank.

C.J.J. Vink

Over Jacob Carels Verhagen en twee takken van zijn nazaten is een stukje gepubliceerd in Gens Nostra 1967 (jrgng 22). Indertijd heeft die auteur (H.H.W. van Eijk) de hier gezochte doopinschrijving evenmin gevonden, en is dit artikel voor de vraag niet zo bruikbaar. Kleine aanvulling hieruit - Jacob zou zijn overleden te Schiedam op 27.1.1720.

Peter S2

"Jongeman van Rotterdam"; dit wil niet zeggen dat hij in Rotterdam geboren is, alleen maar dat hij daar woonde ten tijde van de ondertrouw.

L. Loef

Hallo Peter, heel hartelijk dank voor het meedenken. Ik meen te herinneren dat De boeken van Gensnostra in te zien zijn in het Nationaal Archief.

Ik zal daar eens een kijkje in nemen. De overlijdingsdatum had ik nog niet dus heel hartelijk dank hiervoor! Ik had al in de omgeving van Rotterdam, gekeken tw. Vlaardingen, Ridderkerk, Hendrik Ido Ambacht, Poortugaal, maar helaas niets te vinden. 

C.J.J. Vink

Dank voor het meedenken. 

C.J.J. Vink

Als U me een persoonlijk bericht stuurt kan ik U wel aan die GN helpen - maar ja, voor de vraag verder niet zo bruikbaar, het is eigenlijk niet meer dan een anecdote. Hieronder het eerste en laatste stuk. Er tussen staan 2 stamreeksen.

Peter S2

Hallo Peter, heel hartelijk dank voor het artikel uit Gensnostra. Daar ben ik erg blij mee. Wat apart dat u deze stukken heeft. Ja ik ben al heel lang op zoek naar de doop, maar kan in het Archief in Schiedam geen aanknopingspunten vinden. Ik ben in het bezit van de originele Notarielen akten van Carel Philips Verhaver in Schiedam, maar helaas niets over een andere plaats te vinden. Ik heb ook in de Weeskamer gekeken van Schiedam, maar hier ook niets te vinden.

C.J.J. Vink

Hallo Peter, ik had een vraagje: Hoe heb jij de afbeelding van Gensnostra op de pagina gekregen? Ik gebruikte altijd photobucket maar die werkt niet meer en andere programma's die door het stamboomforum werden geadviseerd werken ook niet en ik zou graag bij mijn oproep de originele akten willen vermelden. Kan jij mij dit misschien uitleggen? Heel hartelijk dank.

C.J.J. Vink

Ik heb eerst https://www.mupload.nl/ geopend, en middels de selecteer knop daar het bestand geselecteerd. Vervolgens drukken op "upload je afbeelding". Daarna de onderste van de drie links kopieren. Vervolgens klik op het stamboomforum onder de tekstbox voor het toevoegen van een reaktie drukken op de knop

en kopieer de URL hierin. Meestal maakt dit het plaatje te groot, maar je kunt dit aanpassen door het aantal pixels te wijzigen (alleen de "height" bijvoorbeeld; de andere past zich automatisch aan), voordat je definitief op "OK" drukt. Dus als je het plaatje wilt halveren in grootte, en de "height" is 102, dan vervang je 102 door 51. Succes.

Dit was vroeger allemaal netjes uitgelegd op een SF item van @Pauwel maar dat is uiteindelijk verwijderd vanwege een nieuwe visie. Resultaat: ik kan dit nu zelf gaan zitten uitleggen op een wijze die minder duidelijk is dan de uitleg door Pauwel. Vooruitgang!

Peter S2

 

Hallo Peter heel hartelijk dank voor deze oplossing. Zoals je ziet is het gelukt en zie je nu een notariele akte van Carel Philips Verhaver uit Schiedam.

ik heb er nog een aantal maar ik weet niet of je er wat mee kan.

C.J.J. Vink

En hierbij de originele trouwakte van Jacobus Carels Verhaver met Aeltje Harmens Schiedam

C.J.J. Vink

Ook in de Nederlandsche Leeuw van 1950 is al aandacht besteed aan dit probleem.

Kennelijk is de doop dus echt niet te vinden. Soms is dat nu eenmaal zo om wat voor reden dan ook.

Annemarie57

Kennelijk is zijn moeder overleden toen hij nog heel jong was dus zullen er in iedeer geval geen jongere broers en zussen zijn uit hetzelfde huwelijk van zijn vader.

 

Er lijkt wel een oudere zus Cornelia geweest te zijn die woonde te Schiedam en gehuwd was met Arent Hendricksz van Goch. Daar stamt mijn man vanaf:

Arent Hendricksen van Gogh, jm van Schiedam geass. met Hendrick Gleyne sijn
vader otr. 27.08.1678 Schiedam
Cornelia Karels Voorhaven jd van Rotterdam geass. met Nelletje Pieters haar
moeder (zal stiefmoeder zijn want ze zal niet op 13-jarige leeftijd of jonger getrouwd zijn)

 

Het artikel in NL noemt ook nog een Maria Carelsdr Verhave

Annemarie57

Hallo Annemarie, veel dank voor deze info. Weet jij soms waar de boeken van De Nederlandse Leeuw in te zien zijn?

Inderdaad soms is een doop niet meer te vinden. Maar vreemd dat er in Rotterdam verder niets te vinden is aan dopen. Delft is ook niets te vinden en ben nu de omgeving aan het afgraven of er iets te vinden is.

C.J.J. Vink


Hallo Annemarie, inderdaad zou de doopdatum van Jacobus zeer krap zijn met als moeder Pieternella Pieters. En misschien was hij enig kind.

C.J.J. VinkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!