stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht: Ouders Hendrika Wiegman geb. 1776? Zwolle

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste allemaal,

Ik ben op zoek naar de ouders van Hendrika Wiegman getr met Gerrit Alf(e)rink. Geboren te Zwolle en overleden op 31-07-1843 te Steenwijk(kerwold?) (link)

op 67 jarige leeftijd. Overlijden van Gerrit Alfrink: (link) en huwelijk zoon Johannes Gerardus Alferink: (link)

Ik hoop dat iemand me kan helpen? :)

RoyH

U zou kunnen beginnen met de online generale index van Zwolle, zie hier (met dank aan Martin Jongkoen), of is dat al geprobeerd? Edit: Of anders hier of hier? Misschien staan in dit item verder nog wat bruikbare tips voor zoeken in Zwolle.

Peter S2

Hun zoon (Johannes Gerardus) is blijkbaar op 16.7.1804 in Zwolle geboren.

G.Karssenberg

Een inschrijving van de door G.Karssenberg genoemde geboorte is hier, geheel rechts onder op 15.7.1804 (image 154/244).

Peter S2

Zwolle RK Hoornsteeg gedoopt 14.4.1810 Jacobus Joannes, van Gerrit Alferink en Hendrina Wiegmans, getuige Maria Jacoba Collet. Zie de pdf voor Hoornsteeg onderaan deze link

Aanvulling: Daarin ook de doop van reeds genoemde Joannes Gerardus, op 16.7.1804, de doopgetuige is dan Gesina Wiegmans.

Handige links voor Zwolle hier.

Peter S2

De ondertrouw Gerrit Alferink J.M. en Hendrika Wijgmans J.D., RK, is ingeschreven door het gerecht te Zwolle op 23.9.1803, getrouwd op 16.10 door pastoor Meijer, getuige Jan Alferink. link image 206/226. Hopelijk is hiermee ook een RK inschrijving te vinden, ik geloof niet dat alle RK trouwboeken bewaard zijn gebleven (ihb die van Hoornsteeg).

Edit: link gecorrigeerd.

Peter S2

Zou ze dit kunnen zijn:

  • Datum:    1 februari 1776
  • Kind:        Hendrina Catharina
  • Vader:      Hendrik Wijchman
  • Moeder:   Maria Lintels
  • Getuigen: Gesina Wijchman en Hendrica Lintels

http://vpnd.nl/bronnen/ov/zwolle/zwolle_776_dooprk_1768-1778.pdf

pagina 10 van 12 links onder

A van Egmond

Eind 2014/eind 2015  heb ik voor forumdeelnemer Olav Brouwer een aantal keren wat zaken over de familie Alferink op het HCO uitgezocht en gescand (er stonden toen nog niauwelijks scans in de Generale Index Zwolle) en ik meen mij te herinneren dat dit ook gold voor Wiegman. Veel ging via persoonlijk emails, maar een deel ook via dit forum

Martin Jongkoen

Voor wat het waard is, ik vind wel dit vorige item over de familie Alferink te Zwolle waarin wordt verwezen naar een website die weliswaar niet langer in de lucht is, maar nog wel op het internetarchief kan worden gevonden, zie hier. Geen idee of dit relevant is echter maar de vraagsteller daar is nog wel SF lid.

Peter S2

Ik neem aan dat Martin deze vorige discussie bedoelt. Daar staat inderdaad informatie tussen die aan deze vraag gerelateerd is (op p.2). Daaruit blijkt dat ik dubbel heb zitten zoeken naar het huwelijk van Alferink en Wiegman.

Peter S2

  • Olav (Brouwer) is nog steeds stamboomforum-deelnemer en zijn laatste reactie is van 15/11/2017: profiel
  • Onze emailwisseling  over HCO-vondsten n.a.v. zijn ad hoc vragen heb ik bewaard, maar nu nog niet ingezien. Hij zal de resultaten systematisch hebben verwerkt, dus met vragen bent u bij hem zeer waarschijnlijk aan het juiste adres.

Martin Jongkoen


Ik wil iedereen enorm bedanken voor de verdere informatie! A van Egmond, dat zou haar heel erg goed kunnen zijn, ik ga het verder onderzoeken!

Een goed weekend allemaal! :)

RoyHPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!