stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » gezocht foto van francina buters

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

ik heb opzoek naar een foto van mijn overgrootmoeder francina buters

geb op 27 okt 1864 te uden dochter van martinus buters en Cornelia van der ven

gehuwt met martinus hurkens 25 april 1887 te mill en st hubert noord brabant

overleden op 10 feb 1927 te mill en sint hubert noord brabant

wie kan mij eraan helpen

johan hoogendoorn

Apollonia

hoi Apollonia  ja dat heb ik al geprobeerd

ik hoop via deze weg er aan te komen met zoveel stamboom leden

johan hoogendoorn

  • Voor wat betreft familiefoto's zijn de oudste (verlovingsfoto's) voor mijn overgrootouders van Oostenrijk-Schriek uit 1887 van de bekende Goudse fotograaf Kiebert. Deze waren wat beter gefortuneerd dan de Goudse familie Jongkoen waar meeste oude foto's dateren van rond 1925 met één uitschieter van een familiegroepsfoto uit 1905. Zéér waarschijnlijk gemaakt kort na het overlijden van zoontje Johan, die een paar maanden oud werd.
  • Meeste families konden zich foto's aanvankelijk niet veroorloven, want daarvoor moest een beroepsfotograaf worden ingeschakeld. Dat gebeurde dus hooguit bij hoogtij- en laagtijdagen.
  • Mijn ervaring is, dat foto's vaak bij het oudst levend (meestal vrouwelijk) familielid uit het gezin terecht komen. Als de laatste (85 á 95 jaar) overlijdt, is het nog maar de vraag of nagelaten kinderen  hier nog belangstelling voor hebben. Zeker als op/bij de foto's niet of nauwelijks (oom Henk) is aangetekend wie er op staan. In dat geval bestaat er een groot risico, dat de foto's verdwijnen in het vierkant archief (afvalcontainer).
  • Omdat ik al ruim 25 jaren (verre) familieleden regelmatig inlicht over mijn genealogische onderzoeken, ben ik regelmatig overvallen door spontaan opgezonden/gemailde foto's. Soms met de strekking: Weet jij wie dit zijn?
  • Kortom: Kans op succes bij uw zoektocht is niet groot, maar hou vol en/of kijk op myherritage (beperkte versie is kostenloos). Hierdoor heb ik van 7 van 8 overgrootouders (geboren 1850 - 1870) foto's. Twee ontbrekende trof ik daar aan.
  • 1 ontbrekende foto is overgrootmoeder in 1923 overleden, terwijl haar man - overleden 1924 - wel 1 foto is.

Martin Jongkoen

Op myheritage wel johanna_buters overleden 1937.

Martin Jongkoen

hoi martin

ik heb een myheritage site daar ook al veel gevonden.  ik heb zelf begin 50 en heb  heel veel fam foto's van mijn oma  en samen met haar toen ze nog leefde alles namen erop gezet dat heeft goed gewerkt

het klopt in de daad dat er rond 1923 meer foto's zijn en dan meestal bij bruiloften

ik hoop een foto te vinden van haar omdat ze ook pas  in 1927 overleed

en een aantal bruiloften van haar kinderen heeft meegemaakt

bedankt voor de info

gr johan

johan hoogendoorn


Gistermiddag voor mijn familiegenealogie Jongkoen een wat verrassend Gouds bezoek aan een ver verwijderd familielid (familierelatie gaat meer dan 2 eeuwen terug) gebracht.

Sinds 1994 wist zij, dat ik de familie uitzocht. Wij hadden maar sporadisch per brief - dus vóór het internettijdperk - contact. Een aantal jaren geleden had ze tegen een directer Gouds familielid gezegd, dat ze er graag bij zou willen zijn als "die neef" weer eens op bezoek kwam. Dat kwam er maar niet van door allerlei drukke familie- en vrijwilligersactiviteiten van dit directer Gouds familielid en het leek helemaal van de baan toen die  bijna 2 jaren geleden overleed.

Na bijna een halfjaar zoeken naar een wederzijds geschikt tijdstip kwam het er toch uiteindelijk van.

Tot mijn verrassing bij zij in de afgelopen 4 decennia de 5e (mij nu) bekende persoon, die de familie aan het uitzoeken is geweest. Zij (75) was daarvan de eerste, t.w. vanaf midden 70-er jaren. N.B.: In de 60-er jaren moet er nog een (onbekende) 6e persoon op één van de Zuid Hollandse Eilanden geweest.

Zij had een A-4 multoband aangelegd met verzamelde genealogische gegevens en insteek-mappen van familiedocumenten, brieven en talrijke oude familiefoto's. Mogelijk al vanaf de jaren 10 van de 20e eeuw. Als klap op de vuurpijl echter zelfs een fotokopie van één foto (herkomst haar onbekend) uit 1890 of eerder van haar overgrootouders:

  • Smid Willem Jongkoen (Gouda 18/12/1841 – Gouda 12/11/1890) x Gouda 16/08/1871 Adriana van der Klis (Oudewater 26/02/1841 – Ermelo 01/04/1923).  

Alle op digitale foto gezet, maar ik moet nog een keer terug want niet allen zijn loopzuiver. Verder wil ik proberen de foto qua opnamejaar nader te dateren door te achterhalen hoe lang de fotograaf (Broekhuizen, Kattensingel 62, Gouda) werkzaam is geweest.

N.B.:

Slechts een neef van haar moeder Wilhelmina Jongkoen (Gouda 18/12/1905 - Hiversum 26/11/1987) x 24/03/1937 Marinus van Maanen (Renkum 12/02/1905) had belangstelling voor haar documentatie. Die zou hij van haar krijgen na mijn bezoek.

Martin JongkoenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!