stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Zoektocht Lambertus Hendricus van der Zee geboren Amsterdam 1909 [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Mijn 3e neef Lambertus Hendricus van der Zee is op 29 maart 1909 in Amsterdam geboren, als zoon van Lambertus Hendricus van der Zee en Catharina Lambarta Alida Stempher. 11 december 1929 trouwt hij in Amsterdam met Johanna Maria Sophia Evers.

Mij is uit het Stadsarchief Amsterdam een paspoortaanvraag uit 1942 bekend voor (vestiging) in Duitsland bekend. Hij was op dat moment matroos: https://archief.amsterdam/indexen/paspoorten_1940-1945/zoek/query.nl.pl?i1=1&v1=lambertus&a1=zee&x=6&z=b#A12624000068A

Daarna ontbreekt mij elk spoor. 

Wie helpt mij verder?

Michael van der Zee

Hij is overleden 23-11-1947 in Nijmegen volgens zijn persoonskaart bij stadsarchief Amsterdam. Woonde in 1946 in de Vrolikstraat volgens die kaart.

Wilt u de persoonsgegevens van de beide kinderen verwijderen i.v.m de privacy. Beiden kunnen zeker nog in leven zijn.

Er is naast een persoonskaart en een paspoortaanvrage ook een pensioenkaart van de stadsreiniging van hem beschikbaar bij stadsarchief.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dank je Ben!

Ik had nog een vraagje over de door jou aangehaalde persoonskaart. Op datum 22 juli 1941 wordt als adres en woonplaats genoemd "PB 223551". Weet jij waar dit naar verwijst?

gr. Michael

Michael van der Zee

PB = persoonsbewijs

Peter S2

En je kunt hem ook nog terugvinden op de woningkaarten van genoemd adres (link) bijvoorbeeld de eerste onder "huis".

Peter S2

Peter en Ben: ik had nog een vraagje. Uit het Gelders Archief zou blijken dat op 23-11-1947 - de veronderstelde overlijdensdatum van Lambertus Hendricus - diens broer Lambertus Hubertus overleden zou zijn. Alleen kan ik de akte niet terugvinden, en zou de aktedatum ook niet correct zijn?!

Michael van der Zee

LINK image 174.

Peter S2


Dank je wel Peter S2. Het gaat dus wel degelijk om Lambertus Hendricus!

Michael van der ZeePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!