stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Geboorte van Gerrit Peperkamp uit Andelst.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gerrit Peperkamp, gehuwd met Roelofke van Wolferen op 23 februari 1780 te Zetten. Is overleden op 20 juni 1812 te Herveld. Volgens zijn overlijdensakte zou hij geboren zijn omstreeks 1748 te Andelst. Maar op het Internet komen  1753 en 1727 voor en geen 1748. Maar ook op deze datums kan ik niets vinden. Wie kan mij helpen aan de juiste datum van zijn geboorte. Bij voorbaat hartelijk dank.

coos bleumink

Volgens zijn trouwinschrijving was hij van de Roomsche Religie.
Hij is dus niet in Andelst gedoopt, want daar was geen RK kerk.
Je zou het eens (bijvoorbeeld) in het RK kerkje van Indoornik kunnen proberen.
Eimeren zou ook nog kunnen.

Jan Clavaux

Roelofke van Wolferen is - blijkbaar - op 30.3.1746 in Indoornik gedoopt.

G.Karssenberg

De kinderen zijn via onderstaande link te vinden, behalve Gerrit is waarschijnlijk vergeten, en dus nooit in het doopboek genoteerd.

Zie ook opmerking bij dochter Bartje.

https://www.geldersarchief.nl/bronnen/personen?mivast=37&miadt=37&mizig=128&miview=tbl&milang=nl&micols=1&misort=last_mod%7Cdesc&mires=0&mip2=pepe*&mip1=and*&mibj=1740&miej=1777

Er staan meer kinderen in het doopboek dan dat het Gelders Archief laat zien (6 kinderen).

Harry Peters

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9WK-LL67?i=73&wc=SMHS-PY7%3A346631601%2C346736501%2C346738301&cc=2038506

Gerardus(illegitimus) is dus geboren in Andelst 1776 en gedoopt op 26 mei 1776 in Indoornik.Ouders Gerardus Peperkamp en Rudolpha van Wolferen.

Wim Jansen

Hallo Wim, De Gerardus waar jij het over hebt, is niet de Gerardus waar ik naar zoek. Het gaat over zijn vader Gerardus Peperkamp die gehuwd is met Rudolpha van Wolferen. Maar in ieder geval bedankt voor de moeite.

coos bleumink

Dit is mij al bekend. Toch bedankt.

coos bleumink

Hallo Jan, Daar heb ik al zocht. Heb niets kunnen vinden. Toch bedankt.

coos bleumink

Hallo Harry, is dit wel de Gerardus Peperkamp die ik zoek? Volgens mij zijn dit anderen.

coos bleumink

Voor de volledigheid: Rudolpha/Roelofke is op 30.3.1746 in Indoornik (RK) gedoopt als dochter van Henricus van Wolferen en Agnes Goosens - getuigen: Hermannus Lamers van "Merwick" en Joanna Jansen - image 52 - ze woonden in Andelst.

G.Karssenberg

Deze akte van doop die heb ik al. Maar toch bedankt.

coos bleumink

Ter aanvulling: er zijn (minstens) 3 inschrijvingen van de (onder-) trouw in 1780: in Zetten/Andelst, Herveld en Eijmeren (RK). Uit die te Herveld blijkt dat hij tot 2.10.1779 te Den Bosch in garnizoen lag (als ruiter), en dat er daarom daar ook een attestatie heen is gestuurd (als naar Andelst). Er is een vermelding van een Gerrit Peperkamp op een afrekenlijst, laagste jaar 1779, cavalerie, in het regiment Van Tuijll van Serooskerken, compagnie van Heekeren. link  Ik weet niet wat er op een afrekenlijst aan informatie staat, maar ik vermoed dat je daar niets aan hebt. Wel een interessant gegeven dat hij militair was - misschien niet de eerste in de familie?

Edit: Ik neem aan dat het hier gaat om het regiment CR665c. Edit2: Er is ook een afrekenlijst voor een Hendrik Peperkamp in hetzelfde regiment, zelfde compagnie (link).

Terzijde - In de RK inschrijving worden getuigen genoemd, ene Joannes Gerritzen en een Joannes Jansen (twee mannelijke getuigen?). Akkoord, lijken vooralsnog niet bijster bruikbaar voor de vraag.

Edit: Tot slot, er zijn klaarblijkelijk ook doopgetuigen van zijn kinderen, bijvoorbeeld een Wilhelmus Peperkamp in 1780. Het is aan te raden een lijstje aan te leggen van alle doopgetuigen en die verder uit te zoeken.

Peter S2

Floris Jansen Pepercamp, J.M. van Deest en Jenneken Andriessen, J.D. van Andelst, huwen op 8.4/7.5.1719.
​Ze laten in elk geval acht kinderen dopen.

Deze twee moeten welhaast voorouders van de gezochte Gerrit zijn.

G.Karssenberg

Ene Wilhelmus Peperkamp huwt in Indoornik op 17.9.1775 met Joanna van Wolferen. Getuige is: Rodulpha van Wolferen.

Dat zal dus wel een dubbel huwelijk zijn.

G.Karssenberg


Voor een snel overzichtje van kinderen van de door G.Karssenberg gesuggereerde Floris is hier. Daar zit geen Gerrit tussen, wel een Willem en een Hendrik (zie de eerdere berichten), maar dit lijstje lijkt incompleet, want in 1723 lieten ze ook nog een Antonia dopen te Indoornik (link) die hier niet tussen staat. Het zou nodig zijn de boeken van Eijmeren en Indoornik voor de zekerheid te doorlopen.
Overigens, welke kinderen van Gerrit zijn bekend, met doopgetuigen? Gegeven dat hij militair was, evt. de garnizoensplaatsen van zijn regiment onder de loupe nemen (zie link in mijn eerdere bericht).

Peter S2Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!