stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Geboortedatum Hendrik / Henri Croonen / Kroonen te Gulpen omstreeks 1723

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo mensen, fijn als jullie me verder kunnen helpen. Ik ben op zoek naar de vader van mijn meest verre voorvader van het geslacht Kroonen. Ik ben gekomen tot Henri / Hendrik / Henricus Kroonen of Croonen, ook gespeld Cruenen en Crounin. Hij is getrouwd met Anne Langohr en hij is overleden 1811 te Gulpen. In zijn overlijdensgegevens op allelimburgers.nl staat dat hij 87 is geworden (al nemen ze het niet zo nauw met leeftijden) en geboorteplaats Gulpen. Bij zijn ouders staat N.N. Dus onbekend. Ook bij de dopen van zijn kinderen zijn geen Croonen of andere spellingswijze, te zien. Ik heb alle mogelijke spellingswijzen geprobeerd, zonder resultaat. Toch zou hij in Gulpen geboren zijn. Geneanet geeft ook geen resultaten. Allelimburgers geeft doorgaans namen tot zelfs in de zestiende eeuw dus ik vind het vrij opvallend dat dit geslacht "maar" tot de 18e eeuw te vinden is. Misschien zoek ik verkeerd. Of zie ik iets over het hoofd. Bij voorbaat dank voor jullie pogingen.

Groetjes Tamara Kroonen

Tamara Kroonen

Hij mag dan misschien geboren zijn in Gulpen maar twee kinderen van hem zijn geboren in Vijlen [link]

JP Ouweltjes

Zijn hun kinderen reeds bekend, waren er doopgetuigen?

JP Ouweltjes

Bij mijn voormoeder klopte de geboorteplaats in haar overlijdensakte niet, de aangevers wisten het gewoon niet. Dus ik zou me niet blindstaren op dat gegeven.

Annemarie57

Er is ook een dochter gedoopt te Mechelen (L)

Doop  Mechelen  27-11-1769     
Dopeling                Anna Elisabetha Croonen
Vader van de dopeling        Henricus  Croonen
Moeder van de dopeling        Anna  Lanckohr
Doopgetuige                Elisabetha  Rockxs
Doopgetuige                Joannes Petrus Laijmans

Jan Clavaux

In Aken woonden ook wel Langoren en Cronen.

Frank Fransz

De twee kinderen die in Vijlen geboren zijn, zijn van 1764 en 1767. Is het huwelijk van Anna en Hendrik al gevonden?

niepoort

De doopgetuige Elisabetha  Rockxs is een spoor.
Zij was zo te zien zijn schoonzuster
Johannes Langohr was getuige bij de andere twee dopen

Begraven  Vijlen  26-03-1760     
Overledene                Peter  Langohr
Vader van de overledene        Johannes  Langohr
Moeder van de overledene        Elisabet  Roicks

Doop  07-12-1765     in Vijlen
Ouders : Langohr, Joannes  en Roix, Elisabeth

Doop Geborene
Vijlen,  07-12-1765      Langohr Egidius
Vijlen,  09-09-1769      Langohr Joannes Petrus
Vijlen,  21-05-1773      Langohr Joannes Leonardus
Vijlen,  06-08-1777      Langohr Henricus

Jan Clavaux

De twee andere doopgetuigen bij de dopen in Vijlen waren Joanna Knops en Anna Lenartz

niepoort

Het RK trouwboek van Vijlen is niet geïndexeerd.
Dus dat wordt bladeren, mogelijk hier: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9C4-Z83V

Jan Clavaux

Hoi mensen,

 

Bedankt voor jullie reacties.

De gegevens die ik heb zijn van vier kinderen waarvan er 1 overleden is. Een van die kinderen, de tweede Johannes Petrus, uit '67 is mijn voorvader. Dan is er nog een JP geboren maar die is overleden, dan heb ik een Maria Gertrudis uit '62 en een Anna Elisabetha uit '69. Via de doopgetuigen van deze kinderen ben ik er wel achter wie de vader is van Anna Langohr. Maar over de Kroonen niets. Er is ook geen trouwdatum bekend van Anna en Hendrik. Twee kinderen zijn in Vijlen geboren en 1 kind, de laatste in Mechelen. Anna en Hendrik zijn beiden in Gulpen overleden. Daar kan een bejaardenhuis staan, als je dat in die tijd ook al had. Mijn oma heeft altijd in Mechelen gewoond, is daar ook geboren maar is ook in het bejaardenhuis in Gulpen overleden. Zover ik weet hebben Hendrik en Anna niet in Gulpen gewoond.

Dus ook met doopgetuigen-analyse kom ik er ook niet achter wie Hendrik zijn ouders zijn en wanneer hij geboren is. Het lijkt er ook op dat hij geen broers of zussen had. Anders waren die wel bij doopgetuigen naar voren gekomen, ook is hij zelf nooit doopgetuige geweest bij een Croonen.

Tamara Kroonen

Of hij had wel broers en zussen, maar die woonden niet om de hoek (het zou erop kunnen wijzen dat hij van elders kwam). Mijn voormoeder zou volgens haar overlijdensakte geboren zijn te Gennep, maar achteraf blijkt ze geboren te Straelen (Duitsland bij Venlo net over de grens).Gelukkig had ze wel haar moeder als doopgetuige bij de doop van een kind. Succes. Het lijkt een lastige puzzel te worden.

Bejaardentehuizen waren er nog niet zo vroeg in de 19e eeuw. Vaak ging men inwonen bij een van de kinderen als zelfstandig wonen niet meer ging of men ging " in de kost".

Annemarie57

Ok, de link naar het doopboek, trouwboek en overlijdensboek van vijlen laat alleen dopen zien, en wel alleen na 1962. Dus ook het trouwen kan ik er niet in terugvinden. De titel suggereert iets anders dan het werkelijke boek.

Misschien komt Hendrik toch wel uit Duitsland. Of uit Roermond, aangezien als ik Kroonen of Croonen invul bij allelimburgers, de naam op zn vroegst in omgeving Roermond wonen. Dus misschien een Duitser of een Belg. Hoe zou ik hier achter kunnen komen? Naar het gemeentearchief in Heerlen of Maastricht zou zeker niets uitmaken? Daar hebben ze vast niet meer gegevens op de sterfte akten staan?

Tamara Kroonen

Dank je wel Jan, ik ben toch even de partners van de doopgetruigen gaan opzoeken en ik zie dat Joannes Petrus Laijmans in 1777 te Mechelen is getrouwd met Maria Hochs. En een van de getuigen daar is weer ene Barbara Kronen. Misschien is dit een zus van Hendrik en is dit een grote vrienden/familiegroep. Dus een dimensie verder analyseren. Nu partners van doopgetuigen en daar de getuigen weer van. Hopelijk kan ik nu iets vinden van Barbara

Tamara Kroonen


Zekere Henrici Cronen laat op 28.1.1751 een zoon Joannes Tobias dopen te Eupen. Moeder Christina Hack.

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!