stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Hendrik Kruse uit Amsterdam later Kortenhoef

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Goedendag Het enige wat ik weet van mijn vaders kant is dat zijn vader en zijn opa beiden Hendrik Kruse zouden hebben geheten..Mijn vadee is in 1947 geboren (Hendrik Johannes Kruse) dus ik neem aan dat zijn vader zon 20 jaar eerder geboren zal zijn ongeveer. Mijn vader weet niet wie zijn moeder was , alleen dat zij op.26 jarige leeftijd aan leukemie overleed toen mijn vader nog heel.klein was. Haar naam weet hij niet. Dat is dus iets waar wij heel benieuwd naar zijn.... ze woonden toen in Amsterdam noord, omgeving nieuwendam,zunderdorp enz. Zijn vader is later hertrouwd met ene Geertje Maria v.d. Velden en verhuisd naar Kortenhoef. Hieruit kwamen 2 kinderen Joop en Ria. Dit is alles wat ik.weet. ik heb me suf gezocht online en kan niets vinden. Het lijkt voor mij wel.alsof mijn opa nooit heeft bestaan..... het graf van zijn 2e vrouw vond ik wel.maar daar werd ik niets wijzer van. Mijn opa moet ergens in begin jaren 80 zijn overleden wa t ik was nog maar een peuter in elk geval. Kortom help ???? wie was mijn opa , zijn ouders en herkomst en wie was mijn jong overleden oma waarvan mijn vader niet eens meer weet hoe ze heette.... mvg Yvonne Kruse

Yvonne Kruse

Geertje Maria van der Velden is op 27.10.1921 geboren als dochter van Jurrian van der Velden (23.5.1894) en Maria Vossepoel (20.8.1899).
Maar dat zal dus bekend zijn.

G.Karssenberg

en omdat alle beetjes helpen begraven te Kortenhoef op 06-08-1996

Jan Clavaux

Vaders geboortedatum is 5-1-1947.

Een uittreksel halen op het stadhuis van zijn geboorteakte lijkt mij een goed plan.

Jan Clavaux

joke andriessen

Vader geboren 26-02-1920

Opa Hendrik Kruse *20-03-1883 Rotterdam

x 27-01-1915 met Hendrika Maria Johanna  Herens * 24-03-1886

joke andriessen

Hier een huwelijk van HJM Kruse, mogelijk je overgrootvader

Bruidegom Hendrik Johannes Martinus Kruse

Beroep telegrafist

Geboorteplaats Amsterdam

Leeftijd 38

Bruid Gerardina Reddering

Geboorteplaats Amsterdam

Leeftijd 32

Vader van de bruidegom Roelof Kruse

Moeder van de bruidegom Geesje Boerkoel

Vader van de bruid Gerardus Reddering

Moeder van de bruid Heintje de Ruijter

Gebeurtenis Huwelijk

Datum 04-12-1930

Gebeurtenisplaats Amsterdam

Jan Achterberg

Bij stadsarchief Amsterdam is het ook mogelijk om de persoonskaart van uw vader in te zien.

19. Kan ik een kaart inzien van iemand die NIET overleden is?

Dat kan indien de aanvrager in bezit is van een schriftelijke toestemming en een (kopie van een) identiteitsbewijs van de houder van de archiefkaart.

Mocht uw vader al zijn overleden dan kunt u met een bewijs van overlijden (advertentie, rouwkaart oid) verzoeken voor u de kaart openbaar te maken. Dit kan schriftelijk via de hr Kroesen van stadsarchief Amsterdam (zie https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/handleiding/index.nl.html

mvg-Ben

Ben Wegman

Volgens de gezinskaart is Hendrik Kruse van 20 mrt 1883 op 7 jul 1956 in A'dam overleden

Het gezin woonde Leeuwarderweg 26 huis in A'dam

https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&v1=hendrik&a1=kruse&x=1&z=b#A01232_0471_0799

Jan Achterberg

Volgens de woningkaart van derde Vogelstraat 10 huis is Jurriaan Priesman 8 1928 behuwd broeder van Kruse.

Hij zal zoon zijn van Johannes Priesman 08-11-1885 en Annechien Tammenga.

Een van de dochters uit dat gezin zal dan moeder van je vader zijn

Trijntje Wilhelmina * 1926. Haar kaart is openbaar

joke andriessen

A van Egmond

wauw ik wordt met verbazing wakker jullie zijn snel !!! en er lijken dingen tussen te zitten die zouden kunnen kloppen..leeuwarderweg die vraag leg ik dus bij mijn vader neer heeft hij daar gewoond toen hij klein was.... dan zou ik dus al antwoord hebben op mijn vragen..... heel erg bedankt allemaal ik laat weten of dit idd zo is

Yvonne Kruse

ik ga zelf ook zoeken maar jullie zijn zo snel dus ik vraag het hier ook even : Arnoldus theodores kruse uit zunderdorp of ransdorp is dat ook familie? dat wil een nakomelinge van hem namelijk weten . ik vind het zo verwarrend dat ze allemaal dezelfde namen hebben steeds. haar vader wn opa hebben dezelfde naam ook ik had wel.een graf van haar opa gevonden maar kon nergens ontdekken of er een link is met mijn vaders voorouders . ik heb dankzij jullie wel meer aanknooppunten nu dus ga straks sowieso verder kijken.

Yvonne Kruse

ik heb de bevestiging. ik weet nu dus welke hendrik kruse ik hebben moet en wie mijn oma was. dankjulliewel. toen ik de naam zei herkende mijn vader die wel weer en ook de straat riep idd herinneringen op.

Yvonne Kruse


Antonie Kruse, binnenschipper, geboren in Amsterdam, 28 jaar, zoon van Willem Kruse, binnenschipper, en Johanna Hindriks Smith, huwt in Hoogezand op 12.8.1876 met Ida Blink, geboren in Huins, 19 jaar, dochter van Harm Berends Blink, binnenschipper, en Grietje Hendriks Bijmholt.

G.KarssenbergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!