stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Gezina (Geesje) Kwak

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Geesje Kwak (Zaandam, 17 april 1877 - Zuid-Afrika, 1899) was een model van de kunstschilder en fotograaf George Breitner.  In 1895 emigreerde zij met haar jongere zus Niesje naar Zuid-Afrika. Daar overleed zij in 1899 aan tuberculose.

 

Ik ben op zoek naar wat meer gegevens over de emigratie naar Zuid- Afrika... Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

Martje

Ter aanvulling, klaarblijkelijk al bekend: Blijkens wikipedia (of zie hier) is ze eerst met haar zus naar Amsterdam verhuisd. Daar vind je snel dat ze is uitgeschreven als vertrokken naar Zuid Afrika op 12.7.1895. link  (check evt. ook alle andere inschrijvingen door op "terug naar website" te klikken.)
Edit: Daaruit blijkt dat ze eerst in haar ouderlijk gezin woonde te Amsterdam, maar vanaf 23.5.1893 apart bij haar zus Anna en van daaruit met haar jongere zus (die wel bij haar ouders was gebleven) naar Z Afrika is vertrokken.

Peter S2​In archief in Zuid Afrika is nog wel wat te vinden over haar zus Niesje. Zo te lezen is zij in 1911 overleden.

bron: http://www.national.archsrch.gov.za/sm300cv/smws/sm300dl

TAB (transvaal)

richard ambagtsheer


Dank Richard en Peter, over Cornelis Swierstra heb ik ook het een en ander gevonden, en over Geesje nog het nodige hier: http://resources.huygens.knaw.nl/vrouwenlexicon/lemmata/data/Kwak al klopt het een en ander niet. 

Ik zoek vrolijk verder, als iemand nog iets tegenkomt, ik houd me aanbevolen,

vr. gr. Martje

MartjePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!