stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Zoekhulp gevraagd "BROOS-BROES" in het archief te Leiden

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

De A'damse Jean Bruse/Blus/Bluis is gehuwd in 1618. Dan is dit niet de Jean Brussé uit Leiden.

Jean (de) Brus(s)é/Bruslé/Brul(lé) is op 23-7-1620 te Leiden nog als doopgetuige te vinden:

NN le Per 

Moeder:  Clemance des Camps  / Clementia de Can, geboren te Lano.

Vader: Phlijpe le Per / Phillips le Par (borattier) geboren te Moevau bij Ryssel. 

Getuige

  • Anne le Per

  • Pierre Desbonnet

  • Jean du Brus

  • Barbe Renaux

 

Lisan Imholz

Hoe weet je dat Lijsbeth Pieters Roseeuw uit Oegstgeest familie is van die andere Rousseau's?    Er zijn er zo ontzettend veel! 

jouke

Daar heb ik een grondig onderzoek voor moeten verrichten om daar achter te komen. Ik heb de Rousseau(x) familie uit Tourcoing uitgespit met o.a. het doopregister van Tourcoing en alle beschikbare gegevens te Leiden. Meeste de Rousseau's zijn niet naar Rijnsburg getrokken. Jean Rosseau (zoon van Pierre de Rousseau) en Cyprienne Brasseur wel. Kinderen van hen zijn in Rijnsburg gedoopt. Cyprienne is in 1722 in Rijnsburg overleden. De vader van Jean, "Pierre Rousseau X Antoinette le Rouge hebben gewoond te Oestgeest. Hij had geen dochter Elizabeth/Lijsbeth.

Zijn zoon Jean had een dochter "Hester Jans Roseeuw" X circa 1688 met Willem Adams van Geervliet, wonende te Rijnsburg. Hun kinderen worden te Rijnsburg geboren. Willem Adams v. G. had een zus "Jannetje Adams v.G.". Haar dochter Grietje van der Linden huwde circa 1700 met Samuel Jacobsz. Brussee. Samuel is een zoon van "Elizabeth Roseeuw en Jacob Samuelsz Brussee".

Jean is een neef van Pierre de Rousseau, geb. 1611 Tourcoing, zoon van Antoine en Cathalina du Gardin. 

Deze Pierre/Petrus is de enige die de juiste leeftijd heeft om de vader van Elizabeth Pietersdr. Roseeuw te zijn. Hij krijgt inderdaad een dochter Elizabeth in 1646 te Leiden. Moeder wordt niet vermeld. Maar een getuige is: Lea/ Dagé. Lea =Elisabeth. Gehuwd met Cornelis de Rousseau, broer van Pierre en dus zonen van Antoine de Rousseau en Cathalina du Gardin.

Deze gegevens zijn ook te vinden in Geneanet onder lisan1imholz als stamboom en dus overzichtelijker.

Lisan Imholz

Ja, ik heb de familie ook uitgezocht. 

http://www.mijnstambomen.nl/leiden/rousseau3.htm 

 

(misschien nog handig ter vergelijking) 

Ik bedoelde waarom je Elisabeth in die familie plaatste. Maar dat is dus omwille van de getuige Lea Dage,  correct? 

jouke


Nou ja, dus toch de Jouke!  Ik heb natuurlijk ook zeker gebruik gemaakt van mijnstambomen.nl o.a. de Rousseau familie's. En de lijsten van Leidenaars uit.... Ik heb ze allemaal doorlopen op Brus(s)é/Bruijs(e)/Bruys(e)/Bruis(e) maar helaas geen aansluiting op Rijnsburg kunnen vinden. U heeft een geweldige digitale databank aangelegd, waar velen enorm mee geholpen zijn in hun zoektocht. Mijn complimenten voor al uw werk!

Ik vind het fantastisch dat u reageert. Uw kennis hiervan is enorm.  Ik en Nic Brussee zijn al lange tijd intensief aan het zoeken om de speld in de hooiberg te vinden. Wij begrijpen dat u veel ander werk te doen heeft. We zijn al geholpen met bepaalde tips. Bijv. welke (niet digitale) archieven van Leiden we nog kunnen raadplegen.

Het is correct dat ik Elizabeth Pieters Roseeuw plaats in deze "De Rousseau" familie door zeker de getuige Lea Dagé. Maar ook omdat haar vader een Pieter/Petrus/Pierre is. En het geboortejaar 1646 past heel goed bij haar persoon. Dan was ze 20 jaar bij haar huwelijk in 1666. De enige dochter die van haar bekend is heet "Maria". Naar haar moeder "Maria de Can"?

Ik heb toch sterk het vermoeden dat de Brussee's afstammen van de Brussé/Bruslé of Brullé familie afkomstig uit Lano/Rijssel. Mede omdat deze familie connecties had met de familie van Elizabeth Roseeuw. Mogelijk is Samuel Jacobsen (Brus(s)ee) rechtstreeks vanuit Rijssel naar Rijnsburg gekomen.

Lisan Imholz
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!