stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Opzoekvraag in boek uit 1890

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Het is bijzonder jammer dat de oorspronkelijke vraag door de interruptie/discussie over de Olde volledig ondergesneeuwd is geraakt. Ik realiseer me dat ik door het geven van een voorzet daar mede schuldig aan ben. Mijn excuses aan de eerste vraagstelster.

mvg-Ben

Ben Wegman

Terugkerend bij de oorspronkelijke opzoekvraag heb ik gekeken op de Mormonen-site Familysearch.org (wel ingeschreven als gebruiker, maar géén lid) onder Books. Jaren geleden kon ik daaruit zo maar een boek digitaal downloaden. Dit blijkt nu echter te zijn voorbehouden aan een select gezelschap.

Onder Meihuizen staan 3 boeken (w.o. het boek genoemd in de vraag) slechts het laatste gericht op een familie Kramer (PDF-file - 14 blz.) is te raadplegen. Titel: DESCENDANTS of FIEPKE FOPPES AND DIEVER OLFERTS (?)ln the year 1655 they came to live near the village of Meeden In the Parish of Oldampt In the Province of Groningen încludes the period from 1655 to 1887

3 Results  for All records

Sorted by: Sorted by: RelevanceOr hit Enter to replace sort method

 

Material Type Record Details and Options

true

true

Material Type:

Other

Stamboek van het geslacht Meihuizen, 1400-1945

Meihuizen, J.

true

true

Material Type:

Other

Stamboek of geslachtregister der nakomeningen van Samuel Peter (Meihuize) en Barbara Fry van Gontenschwyl (Aargau-Zwitserland) : omvattende de jaren (1671) l714 tot en met 1889

Huizinga, J.

true

true

Material Type:

Book

Stamboek of geslachtsregister der nakomelingen van Fiepke Foppes en Diever Olferts (?) in het jaar 1655 gewoond hebbende te Meeden in het Oldampt, provincie Groningen : opgemaakt van 1655 tot 1887; supp.

Huizinga, J. (Jacob), 1809-1894; Kramer, Paul A.

Martin Jongkoen

Overigens vindt u hier een schat aan informatie over families en plaatsen met Doopsgezinden/Mennomites door de eeuwen heen:

Martin Jongkoen

Beste Ben, ik weet niet of ik iets fout heb gedaan, maar ik ben er nu wel  achter gekomen van wat ik wilde weten over

mijn voorouders "de Olde". Ik ben er blij mee. Dus, wie allemaal heeft mee helpen zoeken: Hartelijk dank

Protzman-Schipdam

@ Protzman-Schipdam,

Dat kan gebeuren. En voor een volgende keer weet u nu gewoon zelf een nieuwe vraag aanmaken.

mvg-Ben

Ben Wegman

@Protzman-Schipman Ik vind het erg storend dat u uw vraag zomaar onder mijn vraag hebt gehangen, vooral omdat uw vraag totaal niet op de mijne aansluit. Het is de bedoeling dat een ieder voor zijn/haar eigen vraag gebruik maakt van de groene knop met de tekst Naar 'Plaats nieuw bericht' sectie op de beginpagina van het forum. Een andere, nieuwe vraag wordt dus aangeduid als een 'nieuw bericht'. Een vraag die aansluit op een bestaande vraag heet een Reactie. Het wordt zo onoverzichtelijk als we zomaar ergens onze vraag deponeren.

Yvonne Ruchti

@Karel Honings De KB heeft fouten gemaakt bij de catalogisering van Jakob Huizinga's Stamboek der nakomelingen van Samuel Peter Meihuizen. Blijkbaar heeft die titel ooit gehangen aan een J. Huizinga die veel later overleed (namelijk in 1959). Er is toen een noot bijgevoegd dat het boek nog auteursrechtelijk beschermd zou zijn. Men heeft verzuimd om die noot te verwijderen en de link met Google Books te herstellen. De KB onderscheidt de diverse J. Huizinga's onvoldoende duidelijk, waardoor er nog steeds titels van de ene Huizinga aan de tag van een andere hangen. Erg slordig allemaal voor een Nationale Bibliotheek vind ik. Ik heb ze hierover gemaild en hoop dat ze er snel iets aan doen en het boek dan eindelijk via Google Books als ebook beschikbaar komt. Het boek is namelijk in papiervorm niet meer te verkrijgen en als je, zoals ik, in Frankrijk woont zijn de enkele bibliotheekexemplaren ook niet echt toegankelijk. Auteursrecht houdt 70 jaar na het overlijden van een auteur op. Deze Jakob Huizinga overleed al in 1894 dus dit boek is al jaren vrij van auteursrecht en zou dus via Google Books en andere sites beschikbaar moeten zijn. Via WorldCat hangen meerdere bibliotheken aan deze boekbeschrijving en wordt beschikbaarheid door de fouten in die beschrijving geblokkeerd.

Ik wacht de reactie van de KB af. Ondertussen had ik gehoopt dat er iemand die lid is van Stamboomforum zelf een exemplaar thuis had en enkele vragen van mij zou kunnen beantwoorden.

Yvonne Ruchti

@Martin Jongkoen

Bedankt voor de tips. De site Gameo ken ik. Daar is inderdaad veel interessants te vinden maar lang niet alles. Voor wat betreft je andere suggesties, zie ook mijn reactie op de reactie van Karel Honings.

Yvonne Ruchti


Sorry, ik weet niet wat er mis is gegaan. Dit was echt niet de bedoeling om zo maar een berichtje er tussen te plaatsen. Fouten maken is menselijk he. Dus mijn oprechte excuses. En prima dat u er wat van zegt. Moet kunnen

Protzman-SchipdamPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!