stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Vrijenhoek/Vrijenook


Profiel afbeelding

Ik had eerder gevraagd naar de ouders van Klaas(Nicolaas) Vrijenhoek, die getrouwd was met Elizabeth Vis (Elizabeth Vis is een dochter van Teunis Vis en Anna Ariens Vrijenhoek, dochter van Arij Jacobsz Vrijenhoek en Swaantje Aalberts van Benthem, dus Elizabeth is waarschijnlijk getrouwd met een (achter)neef). Dat antwoord heb ik gelukkig gekregen. Dat zijn Cornelis Vrijenook en Aafje Jobsdr de Heij. Ondertussen heb ik de grootouders van Klaas ook gevonden, maar de connectie met de Vrijenhoekenfamilie die ik al heb, kan ik verder niet vinden.

Het gaat om Adriaan Adriaansz/Ariens Vrijenhoek, geboren rond 1685, hij trouwde op 15 februari 1711 te Hardinxveld, met Maria Roelen (Roets) van de Geneugte (1688 -  )

Wie kan mij hierbij helpen ?

Ellen van Ravenswaaij

Ik kan dat huwelijk in 1711 te Hardinxveld niet vinden. Waar staat dat precies? Hier is NG trouwen 1711 en hier de Gaarders. Verbaasd

Peter S2

Jan Clavaux

Gevonden op Family Search, maar of dat helemaal betrouwbaar is ????

https://www.familysearch.org/ark:/61903/2:1:MMWB-RL4 

Ellen van Ravenswaaij

Dat klopt dus niet. Zie mijn vorige bericht.

Jan Clavaux

Gevonden op Family Search, maar of dat helemaal betrouwbaar is ????

https://www.familysearch.org/ark:/61903/2:1:MMWB-RL4 

Ellen van Ravenswaaij

Bedankt voor je antwoord, maar ik kan Adriaan Adriaansz/Ariens Vrijenhoek nergens plaatsen. (geen ouders, broers en/of zussen)

Ellen van Ravenswaaij

Hij kwam uit Benthuizen. Daar wemelde het in de 17e eeuw van de Vrijenoocks.

Heb je alle doopgetuigen van alle zeven kinderen in Voorschoten al nagelopen?

Jan Clavaux

Ik vermoed dat iemand de codering voor het huwelijk [H4p239]  "vertaalt" heeft in Hardinxveld, ipv Hazerswoude. Of de verkeede plaats aangeklikt in het rijtje

Jan Achterberg

Dit stel heeft waarschijnlijk nog ergens anders gewoond. Ik vind een doop in nov 1711 in Hazerswoude en dan vanaf okt 1721 een zevental in Voorschoten .Waar verbleven zij tussen nov 1711 en okt 1721?

Jan Achterberg

Hillegersberg (link)

Peter S2

Als de doopgetuigen op een rijtje zijn gezet, dan zijn de gezinsreconstructies van Benthuizen op Hogenda misschien handig (of andere transcripties aldaar).

Peter S2


Bedankt voor de reacties. Ik ga weer aan de slag.

Ellen van RavenswaaijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!