stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Gezocht: Doop van Gijsbert Evertse (van de) Peppel. Ca 1727, omg. Wageningsche Buurt

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gijsbert Evertse van de Peppel is waarschijnlijk een zoon van Evert Peters van de Peppel en Aaertien Gijsbertsen Wildecamp.                        Gijsbert trouwde,  op 11-05-1754 in Wageningen met Eliske Breunisz (Elsje) van Laar, 24 jaar oud.

Notitie bij het huwelijk van Gijsbert en Elsje: J.M. en J.D. beide wonende in de Wageningsche Buurt.

In bepaalde stambomen zou Gijsbert geboren zijn op 10 juni 1708 in Bennekom. Deze geboortedatum betreft echter een (half)broer*, genaamd Gerrit.
Gezien zijn voornaam zou Gijsbert vernoemd kunnen zijn naar de vader van Aaertien Gijsbertsen Wildecamp, de tweede vrouw van zijn vader Evert.
Gijsbert vernoemd zijn eerste dochter, Aartje naar zijn moeder.  Hij zou dus omstreeks 1727 geboren kunnen zijn.

*) toegevoegd.

Willem van de Pol

Via zoekakten.nl zie ik dat er mooie indexen zijn van de DTB-boeken van oa. Bennekom en Wageningen. Heeft u deze reeds nageplozen? 

RoberT

Een Evert Petersz Peppel wonende te Bennekom [link]

JP Ouweltjes

@ RoberT,  Jazeker, de indexen heb ik doorlopen, mooi zou ik ze niet willen noemen, wel zeer uitgebreid en saai.  Lachend  Geef mij de DTB-boeken maar. Natuurlijk kan ik daardoor wel wat over het hoofd hebben gezien.

@ JP,  Evert Peters van de Peppel krijgt met zijn eerste vrouw Naleken Gerrits, 8 kinderen allen gedoopt in Bennekom. Zijn tweede vrouw Aaertien Gijsbertsen Wildecamp is geboren in Bennekom en zij trouwen in Bennekom. Gijsbert, een zoon van zijn laatste vrouw, liet zijn kinderen dopen in Wageningen.

Willem van de Pol

Met de Wageningsche Buurt zal men het gebied tussen Wageningen en Bennekom bedoelt hebben. Zo had je daar o.a. ook de buurtschap "De Peppeld"  (omgeving Wildekamp) !

Willem van de Pol

Ik vraag me af waaruit zou zijn gebleken dat er een stel Evert Peters van de Peppel / Aaertien Gijsbertsen Wildecamp zou zijn. 

JP Ouweltjes

FamilySearch - Bennekom - Index, Kerkelijke Register 1680-1811 - Image 353  &  Alle Gezindten > Bennekom > Index, Kerkelijke Register 1680-1811 > image 140 of 581  &  Dopen bk. 576, 1688-1767 Trouwen 1680-1774  image 25 v 543

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89WK-L47Y?i=24

Genealogie Gijs van Roekel, Maarn 2008 - TB12:  2 Feb. 1727 ; Evert Petersen, wed Naleke Geurtse met Aartje Gijsbertse Wildecamp.  &   Fam.Search - Alle Gezindten > Bennekom > Index, Kerkelijke Register 1680-1811 > image 412 of 581

Willem van de Pol

JP, ik heb gezien dat de image verwijzing niet meer klopt, Evert Peters van de Peppel / Aaertien Gijsbertsen Wildecamp  zijn gehuwd 02-02-1727 in Bennekom. Ik ga nog even zien welk imagenr het moet zijn, maar wellicht heb jij 'm zelf al eerder gevonden.

Image weer gevonden !    Blij    http://https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99WK-LWGH?i=46

Willem van de Pol

Er zijn geen dopen van dit stel te Bennekom tussen het moment van trouwen en het moment van overlijden van Evert Petersz Peppel te Bennekom  in 1730. 

Wat ik verder weet van Bennekom is dat er dopen niet zijn geregistreerd. Misschien is dit er zo een...

JP Ouweltjes


 vervallen

Willem van de PolPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!