stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Steven Jans en Mariecke Isacks van Sinderen, huwelijk Amsterdam 20-1-1662

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Bedankt voor je uitleg. Dus als ik Steven Jans op die manier heb gevonden dan kom ik bij zijn huwelijk uit. Maar dat had ik al. Veel interssanter zou zijn om op plaatsnamen poorters te zoeken, maar dasr zijn kennelijk geen scans van beschikbaar.

niepoort

Weet een van jullie of archief 30494, herkomst plaatsen poorterboeken Amsterdam, in te zien is? Ik zou daar graag op Helm zoeken.

niepoort

Ik denk dat het door jouw gevraagde item nog gedigitaliseerd moet worden. Kijk hier maar eens: https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/30494.nl.html

Digitalisering kun je zelf aanvragen via stadsarchief.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik heb dat geprobeerd aan te vragen. Nooit enige reactie op gehad. Gewoon een kwestie van lange adem en veel geduld???

Liesbeth Niepoort

Dag Liebeth,

Nee, dat is zeker geen kwestie van lange adem. Ik heb diverse aanvragen voor digitalisering ingediend en ik kreeg meestal de volgende dag een automatisch antwoord dat mijn vraag was ontvangen. De digitalisering wordt in een planning opgenomen en je krijgt gedurende het gehele proces e-mails over hoe ver de digitalsering si gekomen, tot en met de uiteindelijke link naar de scans.

Ik denk dat jouw aanvraag nooit correct is ontvangen door het SAA.

Michaël

Boers

Best mogelijk dat ik ontvangstbevestigingen heb gehad, maar daarna iig niets meer gehoord.

Liesbeth Niepoort

Misschien heb je hier nog wat aan:

 

Cosijn van Steven Jansz, Jasper Martens (ca 1630) trouwt (1) 1656 met Jannetje Stevens(ca 1630), beiden wonende Houtewaal, zij is weduwe van Jan Janse, haar vader: Steven Janse. Jasper trouwt (2) 1664 met Lerijntje Clements.

Zij laten dopen:

 

Aletjen 1656, getuigen: Aeltie Jans van ..........

Aeltien 1662, getuigen: Janneke Jans, Mariecken Isacks van Sinderen

Catrina 1665, getuigen: Anthonij Geurts, Baertje Hendricx

Marten 1667, getuigen: idem

Baerentien 1669, getuigen: Antonij Geurts van den Hooven, Barentien Hendrickx

a.m. van kalken


Die gegevens had ik allemaal al. Bij het tweede huwelijk komen de getuigen bij de dopen allemaal van de kant van de moeder. Dan was er ook nog een derde huwelijk, gesloten in Blauwkapel. Uit dat huwelijk zijn nog ten minste twee kinderen geboren, in Diemermeer, en niet te vinden.

De eerste doopgetuige in het rijtje is Aaltje Jans van Savoije. Ik neem aan een tante van de moeder.Wie Janneke Jans is, weet ik niet. Mariecken van Sinderen trouwde met Steven Jans. De vader van de dopeling was zijn cousijn. Hoe die familierelatie precies liep (aangetrouwd of niet ??) is me nog steeds een raadsel.

Liesbeth NiepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!