stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Adriana van Wessem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie heeft voor mij de ouders van Adriana van Wessem, zij is geboren 1709 te Nijmegen en gehuwd met Christoffel Engouw (Engauw) (hij uit den Haag) ot. Amsterdam 16.11.1734. Zij ot. 2e Pieter (Petrus Schepper) (Zoon van Cornelis Schepper en Johanna Vastrick) Zij laat haar 3 kinderen in Amsterdam, Evangelisch Luthers dopen. Is huishoudster bij haar oom Johannes van Wessem -1710- 1785 overleden in Utrecht (38 jaar trouwe dienst) 

Tineke Veenendaal

Heel hartelijk dank, maar... haar kinderen heten Hendricus, Johanna en Cornelis, Johanna en Cornelis zijn van de Scheppers zijn kant en Hendricus zou dus van haar kant moeten zijn. Haar oom Johannes van Wessem is een broer van haar vader. Hij is niet onbelangrijk want zij erft een heleboel geld en sieraden van hem. Misschien is de vader van Johannes belangrijk, want zijn broer is de vader van Ariaantje (Adriana). Haar geboortejaar is 1709 volgens de trouwakte in Amsterdam. Maar wel fijn, dat u meedenkt.

Tineke Veenendaal

die vierde had ik nog niet, dank daarvoor!

Tineke Veenendaal

Johannes van Wessem is een beetje vreemde vogel in de familie. Ja hij laat een testament na. Goede vraag, niet genoteerd. Stom wel. Notarieel archief Utrecht, ga nog even kijken. Er staat in ieder geval in dat zij zijn nicht is. Zoon van Johannes is Francois, Frans van Wessem, met moeder Adriana van Asperen. (gescheiden van tafel en bed)

Tineke Veenendaal

Ook niet onbelangrijk deze Johannes heeft denEvangelisch Lutherse leer in zijn vaandel!

Tineke Veenendaal

04.02.1781 testament, akte 79 Utrechts archief. Hij is getrouwd geweest met Adriana (Johanna) van Asperen en heeft een relatie gehad met Geesje Ras.

Tineke Veenendaal

Hier een link naar dat testament van 1781. Dat lijkt me te gaan om een andere Adriana; die welke hier haar testament opstelde in 1790, en elders ongehuwd bleek te zijn. Of is er informatie dat ze het wel is?

Peter S2

De Johanna Adriana van Wessem is een kleindochter van Johannes met vader Francois van Wessem. Francois van Wessem is een zoon van Johannes. Adriana is zijn nicht en huishoudster. Overigens was deze aangehaalde Johanna Adriana van Wessem niet ongehuwd. Ga de juiste akte even opzoeken. Of ik de link kan leggen, letterlijk weet ik nog zo net niet

Tineke Veenendaal

19.04.1764 aktenr. 30, U236a003, hier worden haar broer Jan van Wessem te Heerwaarden en Jacob genoemd.

Tineke Veenendaal

Maar in de aanhef staat dat ze een ongehuwde dochter was (link), dus dat lijkt me niet de Adriana in de vraag (tweemaal getrouwd te Amsterdam) - of was dat ook niet wat je beweerde?

Peter S2

Ik was op zoek naar Adriana van Wessem, maar dacht (nicht) een dochter van zijn broer. Maar nu blijkt deze Adriana ongehuwd, was dus niet de Adriana die ik zoek. De Adriana van Wessem die ik zoek is geboren in Nijmegen en getrouwd met Pieter Schepper. Wat kun je toch op een vals spoor terecht komen, als je, je fantasie laat gaan.Kwaad, overigens is deze Adriana ivm Johannes natuurlijk ook boeiend. De tak uit Herwaarden?

Tineke Veenendaal

Eerst nog wat aanvullingen te Amsterdam - ik neem aan dat het je daar om te doen is? Er zijn nog 2 kinderen gedoopt door Pieter Schepper en haar: in 1735 en 1737 (link).

Peter S2

Verder valt op dat in 1746 het laatste kind wordt gedoopt. Toen was Adriana ca.37jr. Ik zie op de begraafindex tweemaal Pieter de Schepper in 1746, maar het is lastig te verifieren of een van die klopt vanwege fouten in de online index. Die begraven op 8.3.1746 geeft een link naar de verkeerde scan. De juiste scan is hier, die woonde m.i. op de Egelantierstraat. De andere melding is 8.8.1746 in de Oude Kerk. Daar klopt m.i. helemaal niks van; in augustus 1746 vind ik hem helemaal niet in de Oude Kerk. [Edit: Bericht gestuurd naar GAA over deze problemen.]

Verder een kandidaat begravenis van Adriana is deze, op 25.3.1769, woonde Blomgracht, maar te weinig informatie voor mij. Enfin, het zijn maar suggesties.

Peter S2

Elisabeth is misschien een referentie naar haar moeder. (Lijsbeth), maar ik mis nog een Jacobus (haar vader?

Tineke Veenendaal


Ja, dat had ik al goed begrepen uit uw bericht. Dit kan niet meer een eigen leven gaan leiden. Johannes heeft het wel over zijn zusters (Adriana) zoon (Hendrik Schepper) die met Pieter Schepper is getrouwd, of zie ik het nu helemaal mis. Adriana is zijn nicht, dat is duidelijk. Maar is de  Adriana die ik zoek dan zijn zusje?

Tineke VeenendaalPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!