stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » voorouders Cornelia van der Welle (1795/96 - 2-5-1833 te Ouwerkerk)


Profiel afbeelding

Goede morgen,

ik ben op zoek naar de vooroudergegevens van Cornelia van der Welle, overleden op 2 mei 1833 te Ouwerkerk, oud ca 38 jr en ouders onbekend.

Mogelijke ouders zouden volgens een 'vage' aantekening Bartel Lambrechtse van der Welle en Aagtje Leendertse Matthijsse kunnen zijn.

Cornelia is ca 1810 vermoedelijk te Ouwerkerk getrouwd met Leendert (Leonard) Daze

 

Wie kan mij verder helpen?

 

Bij voorbaat mijn hartelijke dank

Gerard Docter

Gerard Docter

Hallo Gerard,

Mogelijk gaat het om een dochter van Abraham van der Welle en Francina Schoof. Deze zijn ondertrouwd in Ouwerkerk 15-7-1790.

Bekende kinderen hiervan zijn Marinus en Sara. Deze zijn in dezelfde periode geboren (1792, 1791). Alles is te vinden op zeeuwengezocht.nl.

De achternaam komt verder veel voor in Sint Annaland. Vroeger was er een veer naar Ouwerkerk, zodat veel Ouwerkerkers roots hebben aan de overkant..

BH van Engen

Nou, ik denk dat er een foutje gemaakt is. Leendert Daaze is rond 1788 geboren te Renesse. Ik heb het verder niet gecontroleerd maar dat zou heel goed het echtpaar Bartel Lambregtse Daaze en Aagje Leenderse Matthijsse kunnen zijn [link]

JP Ouweltjes

De namen van de kinderen van het stel zijn achtereenvolgens Agatha, Francina, Bartel, Sara en Maria. De ouders van Leendert worden vernoemd in het eerste en derde kind. Het tweede kind met de naam Francina zou dan kunnen verwijzen naar de moeder van Cornelia. Dus ik denk dat BH van Engen gelijk heeft.

JP Ouweltjes

https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/62518941

overledene met inzien van Akte

Kornelia van der Welle

Vader

N N

Moeder

N N

Partner

Leendert Daze

Gebeurtenis

Overlijden

Datum

02-05-1833

Gebeurtenisplaats

Ouwerkerk

Janny Bijsterveld

Hartelijk dank voor de correctie

is inderdaad echtpaar Bartel Lambrechtse Daze en Aagtje Leendertse Matthijsse

 

Mvg

Gerard Docter

Gerard Docter

Abraham van der Welle was visser, Leendert Daze was varensgezel bij zijn huwelijk en later visser. Deze families woonden niet in Ouwerkerk zelf, maar in het gehucht Viane (ook wel Vianen), waar het haventje van Ouwerkerk was. Zoeken op zeeuwengezocht.nl geeft voor Abraham van der Welle in 1811 een hypotheekakte voor Vianen. Leendert Daze wordt in 1832 vermeld als eigenaar van perceel E140bis. Ook dat is Viane, ook wel vermeld als Oudesluis. Het lijkt dus zeer aannemelijk dat mijn eerdere veronderstelling juist is. De zoon van Abraham van der Welle (Marinus) overlijdt in 1821. Het lijkt erop dat Leendert Daze de zaken heeft overgenomen.

BH van Engen


Gm,

 

allen hartelijk dank voor de verbeteringen en aanvullingen. Ik ben inmiddels gestart met de inventarisatie van de Abraham's van der Welle en hoop hier weer verder mee te komen.

 

mvg

Gerard Docter

Gerard DocterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!