stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht geboorte akte van Geertruijd Schade (1617-1657)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen met het zoeken naar de geboorte akte van Geertruijd Schade. Zij is waarschijnlijk geboren op 25 juli 1617 te Utrecht als dochter van Mr. Pieter Schade en Maria van Haeften. Het jaar voor haar geboorte was er ook een dochter geboren in het gezin die Geertruyd heette maar die is nog hetzelfde jaar overleden.

Geertruijd Schade is later gehuwd met Mr. Jan van Rosendael te Utrecht. Haar broer was Arnout Schade (de oudste zoon uit het gezin). Arnout staat in diverse aktes aangemerkt als zwager van Jan van Rosendael en is na diens overlijden ook de voogd over hun kinderen.

Tot op heden heb ik helaas nog geen geboorte akte kunnen vinden van deze Geertruijd. 

Bij het forum leeshulp gevraagd heb ik ook een akte geplaatst met Huwelijkse voorwaarden bij het huwelijk van Geertruijd met Jan. Hierin worden ook enkele ander personen genoemd. Wellicht kan dit document nog wat meer licht scheppen op de zaak.

Alvast bedankt voor het meezoeken!

Rosemarie van den Kieboom

Als zij uit Utrecht kwam en katholiek gedoopt is zal dat niet meevallen.

JP Ouweltjes

Nog geen antwoord op uw vraag, wiewaswie.nl, exacte spelling totaal een zoekresultaat bij zoeken op 2 namen, datum 17 augustus 1610 te Utrecht, / met scanafbeelding, CIV trouwen 1585-1656, Het Utrechts Archief, bruidegom Peter Schade, bruid Maria Antonis van Haeftensdochter / registratienummer 85 / inventarisnummer 85 , pagina 132, scan, -> http://hetutrechtsarchief.nl/ , bij die getypte index bruidegom voornaam Peter, achternaam Schade ; bruid voornaam: Maria, patroniem Antonis, tussenvoegsel: van , achternaam: Haeftensdochter / (scanafbeelding,126/463, hetutrechts.archief.nl/ ) Zie linker kantlijn voor meer gegevens, in de akte leest men o.a. de naam van zijn vader voornaam Dirck, / zie ook woonplaats Amersfoort / (zie folionr. 131verso = links van de tekst folionr.132.)

 

Marianne Christina

Dank je Marianne! Maar ik ben op zoek naar de dochter van dit echtpaar, Geertruijd Schade.

Rosemarie van den Kieboom

Mogelijk probleem dat niet altijd een naam van de moeder werd genoteerd in de doopaktes in die periode? Is van de broer wel een doopakte gevonden?

Marianne Christina


Nogmaals, ik denk dat er geen doop gevonden zal worden omdat er geen Utrechtse katholieke doopregisters zijn uit die periode. Waarop de hierboven vermelde datum is gebaseerd is kan ik niet zeggen. Het was een gegoede familie stel ik me zo voor dus mogelijk dat de datum uit bv een familiearchief is gehaald.

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!