stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Ouders Annetje Jansdr van der Fits gehuwd met Mattheus Hendricksz Heemskerck (Heemskerk) opgelost



Profiel afbeelding

De geldschieter van Annetje Teeuwisdr Heemskerk uit 1714, Gerrit Hendriksz Hooghkamer wonende in Lisse is daar op 16-02-1699 gehuwd met Anna Jans van der Fits.

Bron: Lisse 8A, Beverwijk, Cornelis Nanningsz j.m. van Lisse tr. Lisse (voor schepenen) 26-01-1693 Anna Jans van der Fits j.d. van Lisse, get; Maerten Nanningsz, Nanning Claesz. Anna Jans hertrouwt Lisse 16-02-1699 Gerrit Hendriksz Hooghkamer.

Het lijkt er sterk op dat er toch een familierelatie moet zijn tussen deze Anna Jans van der Fits en de moeder van Annetje Teeuwisdr Heemskerk ook met de naam Anna Jans van der Fits.

Wie kan dit ophelderen?

Jacques Duivenvoorden - 24 apr 2018 - 19:05

Dat is niet zo moeilijk Jacques. De Anna Jansdr van der Fits  die met Gerrit Hendricksz Hoogkamer trouwde was een dochter van Jan Jansz van der Fits, door jou eerder in dit onderwerp al genoemd als zwager van Mattheus Hendricksz Heemskerck. Ze was dus een nichtje van de oudere Anna Jansdr van der Fits. In een reactie van 21 maart noemde je de jongere Anna zelf ook al. 
Het komt ook nog een keer tot uiting in ORA Noordwijkerhout 487/62 dd 11-06-1700, waarin Gerrit Hendriks Hooghkamer wonen tot Lisse als getrouwd hebbende Anna Jansdr van der Fits, enige dochter en erfgenaam van wijlen Jan Jansz van der Fits land transporteert aan Jan Pietersz sGravendijck.
Jan Jansz van der Fits, koehouder, staat in het familiegeld van Lisse (1680) wel vermeld met 3 kinderen van boven de 10 jr, maar daarbij zijn 2 stiefkinderen, en dus Anna.

Groeten, Frans

Frans Angevaare - 24 apr 2018 - 19:32


Dag Annemarie,

Ik ben bezig met een publicatie over de familie Heemskerk als eigenaren van boerderij Woelwijk in Voorschoten in de periode 1707 - 1762.

De zoektocht naar de ouders van Annetge Jansdr van de Fits beschrijf ik daarin ook. Ik wil je bedanken voor je bijdrage om dit op te lossen en je met je volledige naam noemen bij de dankbetuigingen. Kan je die naar mij mailen: jacquesduivenvoorden@ziggo.nl ?

Jacques Duivenvoorden - 22 mar 2020 - 15:09







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu