stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Wie zijn de ouders van Jacobus Vester * na de oorlog



Profiel afbeelding

hallo wie wil veder helpen met dit

jacobus (ko) vester geboren op Den Haag

hij is kunsternaar en politiek https://nl.wikipedia.org/wiki/Ko_Vester dit is zijn wikipedia 

ik zoek de vader en moeder van ko ( roepnaam )

zie link voor mi

hij is getrouwd met jantien fokkens 

kijk google voor veel informatie over ko maar geen vader en moeder

Manuel Fokkens - 19 jun 2018 - 12:07

Ik zou zeggen, bel hem, hij woont in Schipborg en staat in het telefoonboek

https://www.telefoonboek.nl/persoon/93052566/j--vester/schipborg/

Marcella de Jager - 19 jun 2018 - 12:21

hij is mijn oud oom ik wil eigenlijk als een soort verassing geven zijn stamboom

Manuel Fokkens - 19 jun 2018 - 12:26

@marcella de jager dat is het adres idd

Manuel Fokkens - 19 jun 2018 - 12:28

Nou maar hopen dat-ie dit bericht niet leest :-)

JP Ouweltjes - 19 jun 2018 - 13:31

Misschien de Haagsche Courant of Het Vaderland periode begin april 1946 raadplegen, burgerlijke stand, in het Gemeente Archief van Den Haag of in de Bibliotheek Ypenburg in Den Haag?

U hebt dan de familienamen van de ouders van Jacobus Vester.

I.v.m. auteursrechten niet online.

Er was in die tijd wel een echtpaar Simon Johannes Vester - Johanna Maria Zomerveld, deze echtelieden zijn echter gescheiden in 1950.
Hij wonende te Amsterdam, zij in Den Haag, echter ik heb absoluut geen idee of dit echtpaar de ouders zijn?

Groet,
Everardus

 


 

Everardus Rollema - 19 jun 2018 - 21:02

Beste heer Manuel Fokkens,

U mag hier op het Stamboomforum GEEN gegevens noemen over personen die nog in leven zijn, en er ook géén vragen over stellen!

De gedragsregels van het forum verbieden dat, en bovendien ook de wet; het zal u niet ontgaan zijn, dat er sinds 25-5-2018 nieuwe privacy-wetgeving geldt in Nederland. U mag in het algemeen géén gegevens gebruiken van levende personen zonder hun toestemming. Wat het forum betreft, wil dat concreet zeggen dat u alléén "de handen vrij hebt" om te schrijven over mensen, of vrágen over hen te stellen, als u zelf bewijs in handen hebt dat die personen overleden zijn, of dat sinds hun geboortedatum tenminste 100 jaar zijn verstreken. Als lid wordt u geacht die te kennen, en u daaraan ook te hóuden!

't Forum is 100% doorzoekbaar en inzichtelijk via Google; dat wil zeggen dat nu, door uw toedoen, andermans privacy op straat komt te liggen. Dat kan absoluut niet; uw "gehobby" is zeker nooit een excuus om andermans privacyrecht niet te respecteren. Hoe u dat verder wilt doen met uw plannetje voor een kado-stamboom is verder als het ware "uw probleem"; dat rechtvaardigt zeker niet het hier plaatsen van die gegevens.

Dat u het presteert om hier, waar de hele wereld meeleest, van levende personen zómaar de voornamen, familienaam, geboortedatum en geboorteplaats te vermelden, inclusief de voornaam en familienaam van de echtgenote erbij, is dan ook verbijsterend. NIET de bedoeling hier!!

-------------------------------------------------

Vriendelijk VERZOEK aan u daarom:

- uit de titel van uw bericht de familienaam van deze persoon weg te halen;

- uit uw bericht zelf (ook via de knop "Bewerk" onderaan) van alle levende personen (man + vrouw) de familienaam, voornamen, geboortedatum en geboorteplaats te wissen (te verwijderen).

Bij voorbaat dank,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 19 jun 2018 - 22:27

https://rkd.nl/nl/explore/artists/80804 

is een publicatie van het Rijksbureau = overheid

1951 in de titel lijkt me geen geboortejaar!

Indien de poster toestemming vraagt aan zijn oud-tante kan er geen juridische maatregelen worden genomen. Is het niet handiger om haar te vragen naar haar schoonouders? Het gaat toch tenslotte om de voorouders Vetter?

Gewoon in het eerste bericht verwijzen met een link en schrijven dat er gezocht wordt naar de ouders van een oud-oom.

De titel aanpassen met: Ik zoek de ouders van mijn oud-oom.

Gewoon creatief een vraag stellen.

 

Gr. Everardus

Everardus Rollema - 19 jun 2018 - 23:06

Beste heer Rollema,

Heel mooi dat die RKD-publikatie van een instelling van de Rijksoverheid afkomstig is, maar dat is hier voor wat een bericht-plaatser op het forum schrijft niet relevant. Nogmaals: de forumregels en de wet.

Wat u hierboven doet kan wel: een link plaatsen naar een àndere pagina op internet (waar dan mogelijk persoonsgegevens zijn vermeld; zoals mensen hier ook weleens een directe link naar een online-telefoongids plaatsen) ; men mag echter simpelweg géén gegevens van levende personen hier op het forum schrijven, of ernaar vragen; zeker niet meer sinds 25-5-2018. Punt.

Wat u schrijft over die oudtante, als u daarmee die mevrouw J.F. bedoelt, "Indien de poster toestemming vraagt aan zijn oud-tante kan er geen juridische maatregelen worden genomen", is vrij onbegrijpelijk. Een echtgenote kàn geen toestemming geven om de privacygevoelige persoonsgegevens van haar man op een internetforum te plaatsen, noch haar man voor háár; wie zou dat voor een ánder kunnen bepalen? Op dezelfde manier zie je wel stamboomfanaten de gegevens van hun kleine kinderen op hun persoonlijke website zetten, "want ik ben de ouder, en kinderen gáán niet over hun privacy, die hèbben niks te willen". Totale onzin, zouden dit soort redeneringen zijn. (Bovendien zie ik degenen die in zo'n geval zeggen "dat zij toestemming hebben gekregen" niet die machtiging zelf op het forum plaatsen.)  - Géén gegevens van levende personen op het Stamboomforum : niet erover schrijven, en er ook niet naar vragen. Zo simpel is dat.

Van iemand die járenlang - tot ieders tevredenheid, respect en bewondering overigens - moderator van het Stamboomforum is geweest, had ik eerlijk gezegd wel heel wat meer bewustzijn en alertheid over privacy-kwesties verwacht... Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 19 jun 2018 - 23:59

Beste heer Vlas,

Is de RKD in overtreding?

Is Wiki- pedia met al zijn gegevens in overtreding?

Is het GA van Den Haag in overtreding met zijn gezinskaarten en nog vele andere Archieven?

U zal ongetwijfeld ja zeggen, echter het blijft nog steeds mistig op het gebied van de privacy, U vindt het allemaal erg duidelijk, maar blijkbaar delen vele instanties Uw mening niet.

Overigens heeft de 100 jaar geleden geboren zijn, betrekking op de geboorteaktes in de burgerlijke stand en kan zelfs in bepaalde gevallen worden opgerekt.

Een proefproces over dit thema zal er best nog eens een keer aankomen.

Dat ik stamboom-moderator bent geweest heeft niets te maken met mijn advies in dit topic op het stamboomforum.

Uw eerste bericht naar de poster toe had naar mijn mening iets minder fel kunnen zijn, maar die verantwoording ligt bij U.

Het enige wat U mij kwalijk neemt is, dat ik schrijf of zijn vrouw het niet erg vindt als haar naam wordt genoemd, ik heb niet geschreven dat de gegevens van haar man mag worden genoemd. U geeft er zelf een andere stekking aan.

Met andere woorden na toestemming van de oud-tante kan er worden geschreven: mijn oud-oom, zie link, is gehuwd met mijn oud-tante J.F.  en ik zoek zijn ouders.

Daarom gaf ik ook het advies aan de poster de titel zo te stellen, dat er geen privacy gegevens in de titel worden genoemd.

Waarschijnlijk heeft U mijn insteek verkeerd opgevat, ik bedoel dus de naam van de vrouw, zij is voor haar zelf verantwoordelijk. Verder denk ik, dat we redelijk op één lijn zitten.

Met vriendelijke groet,

Everardus Rollema

 

Geschreven via mini ipad.

Everardus Rollema - 20 jun 2018 - 00:54

@ Manuel,

Geachte heer,

Waarom worden de privacy gegevens in de titel en berichten niet door U aangepast?
Evenmin mis ik een reactie op mijn suggestie van 19 juni 2018 21.02 uur.
Voor bewerken zie het antwoord van de heer Vlas van 19 juni 2018 van 22.27 uur.

Gr.
Everardus

Everardus Rollema - 25 jun 2018 - 12:45

Beste heer Vlas,

mag ik u vragen hoe u er bij komt dat het toegestaan is om zomaar te schrijven over iemand die 100 jaar of langer geleden geboren is? Volgens mij geldt deze regel alleen als openbaarheidstermijn voor de geboorteaktes. Het is sowieso niet toegestaan om privacygevoelige gegevens naar buiten te brengen van personen die nog in leven zijn, of deze nou 90 of 110 jaar oud zijn. De Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie stelt dat men te allen tijde toestemming moet vragen voor het publiceren van privacygevoelige gegevens van personen. Als iemand overleden is, is het geen persoon meer in zekere zin, dus dan is het wel toegestaan. Een en ander aan juridische uitleg zal ik u besparen.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 10 jul 2018 - 17:49

ik ben er achter de vader van jacobus heet jan frederik vester getrouwd met everdina margeta van der velde

dat is alles wat hij nog weet

Manuel Fokkens - 10 jul 2018 - 19:15

Volgens De Tijd van 10-02-1940 zijn Antoon F. Vester en Everdina M. van der Velde op 8 februari 1940 getrouwd. Zie hier.

Antoon Frederik Vester is op 17 december 1912 in Amsterdam geboren. Zie hier

Johanna C. - 10 jul 2018 - 19:42

Manuel Fokkens - 16 aug 2018 - 15:53

Manuel Fokkens - 16 aug 2018 - 15:54

Er zijn dus al genoeg stamboom gegevens bekend van de fam.tak Vester - van der Velde, / fam.tak Vester Ligtermoet, /
dan kan men verder zoeken via bijv. wiewaswie.nl, dan is de vraag bij deze topic klaar wordt verondersteld, veel succes.

Macy Deden - 16 aug 2018 - 16:32


@ Manuel,

Als een van de forumleden niet snel genoeg op een van jouw wedervragen reageert dan plaats je binnen 2 uur reeds een opmerking daarover. Het huidige item, deze vraag dus, loopt aanzienlijk langer. Toch heb je op de verzoeken van forumleden om enige aanpassingen te doen in je berichten (teneinde de privacyregels min of meer in acht te kunnen nemen) naast je neergelegd. Wellicht wil je ondermeer de titel alsnog aanpassen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 16 aug 2018 - 17:35







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu