stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Zijn Wilhelma Christianen en Jacoba Christianen tweeling? opgelost



Profiel afbeelding

Ik denk dat zij aanwezig was voor de persoon die absent was.

Marianne Knol - 21 jun 2018 - 19:10

Ik denk het ook.

Johanna C. - 21 jun 2018 - 19:46

Maar nog steeds is er niets bekend over haar doopdatum. Als ik de tijdbalk van Maria Jan Adriani Oomen bekijk staat Jacoba er niet tussen.

Marianne Knol - 21 jun 2018 - 19:50

Ik heb op alle mogelijke manieren gezocht, maar die doop is niet te vinden.

Johanna C. - 21 jun 2018 - 20:40

Wilhelma kan ook nog identiek zijn aan Jacoba.

Als de roepnaam Mien was kan het kind gedoopt zijn als Wilhelmina of Jacomina.

Misschien is ze gedoopt als Wilhelma maar heeft men later uitgaand van de roepnaam gedacht dat het Jacomina (Jacoba) moest zijn?

Uitgeschreven lid - 21 jun 2018 - 21:54

Annemarie Dat zou ook kunnen. Maar als ik de tijdbalk van Maria Joannes Adriani Oomen bekijk zie ik zeven kinderen staan en geen acht. Maar hoewel er acht namen schuin onder elkaar staan. Er staat een Adrianus Oomen bij maar dat is de broer van Maria Joannes Adriani Oomen. Onder Adrianus Oomen staan zeven namen. Waarschijnlijk heeft de persoon die deze kwartierstaat heeft op gezet een fout gemaakt.

Marianne Knol - 21 jun 2018 - 22:08

De andere kinderen hebben allemaal officiële namen:
Joanna (3x)
Joannes
Henricus
Guelillelma
Maria

De naam Jacoba past niet echt in dit rijtje. In plaats van Jacoba zou je Jacqueline of iets dergelijks verwachten. 
En dan is de suggestie van Annemarie helemaal niet zo gek.

Het kan natuurlijk ook dat Jacoba helemaal niet in het gezin van Maria Oomen thuishoort, maar dat de maker van de kwartierstaat haar daaraan toegevoegd heeft vanwege de achternaam Christianen die ook bij Maria voorkomt.

Johanna C. - 21 jun 2018 - 23:18

Dat dacht ik ook. Ik dacht zelfs dat Jacoba weleens een nichtje kan zijn. Het kan ook zijn dat Jacoba een dochter is van een broer van Joannes Henrici Christianen. Als dat het geval is heeft de maker per ongeluk een nichtje aan gezien voor de dochter van Maria Joannes Adriani Oomen en Joannes Henrici Christianen. Dat zoek ik dinsdag wel uit als ik in het Nationaal Archief ga zoeken. En als ik daar niets vind ga ik donderdag naar het stadsarchief in Breda.

Marianne Knol - 21 jun 2018 - 23:27

Ik vind ook nog deze doop:

Dopeling: Segisbertus Sips gedoopt op 24-08-1721 te Princenhage
Vader: Adrianus Sebreght Sips
Moeder: Maria Joannis Christianen
Peter: Jacobus Cornelii Christianen
Getuige: Sebastiana Bastiaan Alaars
Meter: Jacoba Joannis Christianen

Johanna C. - 21 jun 2018 - 23:42

Volgens mij is Jacoba een dochter van een broer van Joannes Henrici Joannis Henrici. Want in de kwartierstaat Sips staat dat Jacoba in 1713 is overleden.

Marianne Knol - 22 jun 2018 - 06:46

Joannes Henrici Joannis Christianen heeft wel een broer en zelfs een zus. Zijn broer is volgens mij niet getrouwd. En ook nog een zus. Meer kan ik niet vinden onder de naam Christianen. Dinsdag ga ik naar het Nationaal Archief en kijk het daar wel even na.

Marianne Knol - 22 jun 2018 - 06:55

Volgens mij staat in de kwartierstaat Sips dat Jacoba na 1713 is overleden.

Johanna C. - 22 jun 2018 - 09:17

Ja Johanna dat klopt. Als de leeftijd van Jacoba er bij had gestaan dan had ik ook geweten welke relatie zij met Joannes Henrici Joannis Christianen had.

Marianne Knol - 22 jun 2018 - 13:32

Ik ben vandaag bij het Nationaal Archief in Den Haag geweest, maar heb daar geen connectie gevonden tussen Jacoba Christianen en de vader van Wilhelma Christianen. Volgende week ga ik naar het gemeente archief in Breda. Ik heb het vermoeden dat Jacoba Christianen een nichtje is van Joannes Henrici Joannes Christianen. Dat wil zeggen dat zowel de vader van Joannes Henrici Joannes Christianen als de vader van Jacoba  Christianen broers zouden kunnen zijn. Maar zeker weet ik het niet.

Marianne Knol - 26 jun 2018 - 22:43


Afgelopen donderdag middag ben ik bij het Stadsarchief in Breda geweest. En heb daar de kwartierstaat van de familie Sips bekeken en heb daar niet gevonden wat de relatie van deze twee meisjes is. Volgens mij zijn de vaders van Wilhelma Christianen en de vader van Jacoba Christianen neven. En zijn de meisjes achter achternichtjes van elkaar.

Marianne Knol - 7 jul 2018 - 15:58







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu