stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Geboorte en overlijden van Arij van Bendegom en Sara Deurlo [opgelost] [opgelost] [opgelost]


Profiel afbeelding

Arij van Bendegom ged 13-12-1712 trouwt 22-6-1738 te Oud Vossemeer  met Sara Deurlo geb 1720 ? Tholen. ik zoek de geboorteplaats van Arij, geb datum van Sara en het overlijden van beide.

Teunis hup

Naamgenoot van Arij ? => kerk: N.H. / doopdatum 13 maart 1712 Nieuw-Vossemeer,
vader Reinier van Bendegom, moeder Maria Malijpard, / zoals vermeld bij wiewaswie.nl,
met link naar West-Brabants Archief, te Bergen op Zoom, registratienr.2, archief boz - 0851 /
naar archiefbron, link zie verder, niet incl. geboortedatum, incl. doopgetuigen,}
https://westbrabantsarchief.nl/collectie/voorouders/deeds/8cef40c6-4865-11e1-9853-b7a7dd2b6a2a

Macy Deden

voor informatie over Sara Deurloo zou u hier eens kunnen kijken en bij vragen contact op kunnen nemen met de beheerder van de site

Peter B

Hoe komt u aan de doopdatum van Arij van Bendegom als u geen plaats weet?

L. Loef

De doop van Arij in Nieuw-Vossemeer: link

Edit: Zie dat Macy dit al had gevonden. Voorgaande post suggereerde dat dit nog niet gevonden was.

JP Ouweltjes

Sara was doopgetuige bij een kind van Hubrecht Deurlo(o) te Poortvliet. Zij waren kennelijk kinderen van Jacobus Deurloo (een zoon van Adriaan Deurloo en Sara Lagaas) en Elisabeth Cornelisse [link]. Doopregisters van omstreeks 1715 zijn er niet van Poortvliet.

JP Ouweltjes

Opmerkelijk in de stamboom die Peter B noemt, is dat het eerste kind pas 16 (!) jaar na het huwelijk geboren zou zijn en het tweede nog eens 9 jaar later.

Liesbeth Niepoort

Volgens Genealogie online vind ik dat Sara Deurlo een dochter is van Anthonie Deurlo en Sara Keulemans, ik ga hier eens verder zoeken.

Teunis hup

Arij Bendegom (gedoopt 24-4-1763 te Sint Philipsland en overleden 8-5-1843 te Sint-Annaland), zoon van Arij van Bendegom en Sara Deurlo, trouwde op 16-8-1795 te Sint-Annaland met Tannetje van Schouwen en trouwde op 25-7-1818 te Sint-Annaland met Willemina Daane (akte nr 8, te vinden op FamilySearch: Sint-Annaland huwelijken 1811-1842 p 101).

In de huwelijksbijlagen van Arij en Willemina (te vinden op FamilySearch: Sint-Annaland huwelijksbijlagen 1818-1822 p 41-50) vind je een extract van het overlijden van Sara Deurlo. Volgens dit extract is zij overleden op 4-7-1780 te Sint Philipsland.

Yvonne Ruchti

In het begraafboek St Philpsland staat dat Sara Deurlo 29-06-1781 is begraven.

Teunis hup

Allereerst wil ik Peter B bedanken voor de link naar de zeeeeeeeeeeer uitgebreide parenteel Deurlo. Toch mist ook deze parenteel een derde kind van Arij van Bendegom en Sara Deurloo, namelijk Catharina (Tholen 13-12-1739 ; de vaders naam is geschreven als Arie van Bennige). Catharina trouwt in 1766 te Sint Philipsland met Marinus Jansz Faasse.

Tot nu toe heb ik 3 kinderen van Arij van Bendegom en Sara Deurloo gevonden, te weten:

Catharina (1739) (vernoemd naar Sara's moeder?)

Jacobus (1754) (vernoemd naar Sara's vader?)

Arij (1763) (vernoemd naar Arij's vader?)

Vanwege de namen van de kinderen ben ik geneigd om Jacobus Deurloo en Catalijna Huijbrechts als ouders van Sara aan te nemen. Catalijna Huijbrechts was de 2e vrouw van Jacobus, met wie hij in 1713 trouwt. Met zijn 1e vrouw Elisabeth Cornelisse had hij, voor zover ik kan nagaan, geen kinderen.

Wat de overlijdensdatum van Sara Deurloo betreft: er is geen begraafboek van Sint Philipsland meer. Er zijn alleen enkele korte begraaflijsten voor Sint Philipsland, opgemaakt door de Schepenen van Sint Philipsland op een onduidelijke datum en met terugwerkende kracht. Hoe volledig deze lijsten zijn weet ik niet. Het doel van die lijsten is mij ook onduidelijk.

Volgens de site van het Archief van Tholen is tijdens het bombardement van Middelburg in de 2e Wereldoorlog ongeveer 50% van alle Zeeuwse kerkboeken verbrand.

Toen Arij van Bendegom junior in 1818 met Willemina Daane trouwde bestonden die kerkboeken dus nog wel. Een officieel extract door de mairie afgegeven vertrouw ik dus meer dan een door derden gemaakte lijst. Overigens vindt men in genoemde huwelijksbijlagen ook de overlijdensdatum van Arij van Bendegom. Ook uit een officieel extract. De extracten geven een sterfdatum, niet een begraafdatum. Het lijkt me echter sterk dat zij pas een jaar later begraven zou zijn. De Sara Deurlo die in 1781 in Sint Philipsland begraven wordt kan dus ook een andere Sara Deurloo zijn. Er is namelijk geen melding van een leeftijd van de overledene en ook wordt zij niet de weduwe van iemand genoemd.

Jan Adriaensz Deurloo en Josina Vattekanne kregen rond 1710 een dochter Sara

Jan Adriaensz Deurloo en Sara Isacks Lagaas kregen ook rond 1710 een dochter Sara

Adriaan Adriaensz Deurloo en Jannetje Cornelie kregen in Poortvliet rond 1710 ook een dochter Sara

Jacobus Adriaensz Deurloo en Catalijna Huijbrechts  kregen in Tholen? (daar niet gevonden door mij ; misschien toch Poortvliet?) een dochter Sara

Voor Anthonie Deurloo en Sara Keulemans heb ik geen dochter Sara gevonden.

Yvonne Ruchti

Yvonne

Het is heel goed mogelijk dat Sara een dochter van Jacobus is, en ik hou het daar even bij met een aantekening tot ik ergens een sluitend bewijs heb. Bedankt voor het meedenken.

Teunis hup

Sara was doopgetuige bij een kind van Hubrecht Deurlo(o) te Poortvliet. 

Ik denk dat dat toch wel een aanwijzing is dat Yvonne gelijk heeft.

JP Ouweltjes

Volgens mij zit Yvonne op het goede spoor, ik zie eigenlijk geen alternatief, wel ben ik tot de ontdekking dat Zeeland een moeilijke provincie is omdat er veel archief is verdwenen, iedereen bedankt voor het op weg helpen.

Teunis hup


In Reconstructie Doopboek Poortvliet komen veel dopen voor met Adriaan Deurloo. Sara Deurloo, ook wel Saartje Deurloo, en diverse andere zussen treden hierbij op als getuigen. Misschien geven deze broer en zussen nog nieuwe zoekmogelijkheden.

Ook het trouwboek Poortvliet vermeld vele Deurloo's

Zier hier: https://ontdekjouwverhaal.nl/onze-afdelingen/zeeland/thoolse-bestanden/

A van Egmond (nieuw)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!