stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Jeroen Jacobsz de Haes uit Heemstede / Overveen opgelost



Profiel afbeelding
Super, dat lijkt de missing link. De 2 sporen lijken bij elkaar te komen. Zou mooi zijn om de dopen te vinden.

Johan Van Oosten - 1 jan 2019 - 16:47

Ik denk dat de doop van Barbara Jans Besuijen niet gevonden gaan worden. Bij haar eerste huwelijk wordt idd vermeld dat zij afkomstig was uit Alkemade. Er is maar 1 doopregister dat ver genoeg teruggaat (dat van Rijpwetering) en daarin wordt geen Barbara/Barbera gedoopt als dochter van een Jan/Johannes.

Die Pieter Jansz van Besuijen was het dus zeker niet.

JP Ouweltjes - 1 jan 2019 - 16:59

Dopen van de kinderen van Jacob Pietersz van der Haes zullen eveneens niet gevonden worden [link].

Misschien heeft Frans Angevaare nog meer gegevens. Hij heeft zeer veel gegevens van deze regio.

JP Ouweltjes - 1 jan 2019 - 17:04

De vader van Neeltge Jeroens van Velsen was mogelijk Jeroen Pietersz van Velsen, vanaf 1642 vermeld te Wassenaar [link].

JP Ouweltjes - 1 jan 2019 - 17:13

Jacob Pietersz de Haes en Neeltgen Jeroensdr (Puijck) van velsen trouwden op 22-11-1665 voor het gerecht van Wassenaar. De eerste twee kinderen, Pieter en Maria, werden daar op 01-02-1667 gedoopt. Daarna zijn er geen dopen van dat stel meer in Wassenaar, mogelijk zijn ze al vrij snel verhuisd.
Jacob was een zoon van Pieter Lourisz de Haes den ouden (uit Voorschoten) en Maritge Aelbertsdr van Rosenburch (ze woonden in Wassenaar); Neeltgen was een dochter van Jeroen Pietersz Puijck van Velsen (uit Noordwijk) en Grietgen Hendricksdr van 's Gravendijck (woonden ook in Wassenaar).

Dochter Grietje Jacobs trouwde  02-06-1694 Vogelenzang/Bloemendaal (RK) met Cornelis Gerritsz van Schooten, ze woonden in Vogelenzang. Bij de doop van hun kinderen zie je zo'n beetje alle personen uit de akte van 1695 terug als doopgetuigen: Pieter Jacobsz, Cornelia Jacobsdr, Jeroen Jacobsz, Maartje Jacobsdr, Cors Pietersz (de man van Cornelia) en Barber Jansdr (de vrouw van Jeroen).

Klopt allemaal als een bus lijkt me.

Groeten, Frans

Frans Angevaare - 1 jan 2019 - 17:26

Dat lijkt te kloppen met deze gegevens: link

In de indexen op het notarieel archief van Den Haag kom ik behoorlijk wat vermeldingen van Jeroen Pietersz van Velsen tegen [link].

Een blik op hogenda lijkt me ook zeer de moeite waard.

JP Ouweltjes - 1 jan 2019 - 17:27 (laatst bijgewerkt 1 jan 2019 — 17:55 door auteur)

Doop Marijtje Servaes te Leiden ng (hooglandse kerk) 16.8.1705, dr. van Johannes Servaas en Lijsbeth de Groot, get. Jan Niefoort, Geertie de Brander. Ouders otr. Leiden 22.4.1701.

JP Ouweltjes - 1 jan 2019 - 17:45

Geweldig werk dit jongens! Prachtig om te zien hoe die puzzel zo in elkaar valt. En als ik mag geloven wat er staat in de link van JP mogelijk nog een hoop interessante voorouders in deze lijn! Veel dank allen!

Johan Van Oosten - 1 jan 2019 - 20:52

Beste allen, Ik heb nog een vraagje over de Jeroen Pietersz Puijck die Frans hierboven noemde. Zijn moeder is volgens de link van JP Neeltje Jeroensdr van Steenvoorde. Ik ben daar wat ingedoken en stuitte op een artikel uit OV 649, 2012 waarin ook Frans wordt vermeld. Daarin lijkt van een afkomst van het Rijswijkse geslacht van Steenvoorde hoewel er wel 2 zwakke schakels in zitten nl. de hypothetische Jan Gerritsz van Steenvoorde die nog niet in de archieven is gevondrn en de afkomst van Gerrit van Steenvoorde uit Hillegom. Ik ben benieuwd of hier in de tussentijd al meer zicht op is? Overigens aardige noot, in het artikel wordt ook Annetje Dircksdr van Oosten als vrouw van Louris Arentsz vsn Steenvoorde aangehaald. Zij is de dochter van mijn stamvader Dirck Claesz van Oosten, kalkbrander, Ouderling/Diaken en Burgemeester van Valkenburg in 1641. Als iemand overigens over zijn afkomst informatie heeft houd ik me zeer aanbevolen. Ik hoor graag! Mvg, Johan van Oosten

Johan Van Oosten - 9 jan 2019 - 08:50

Is dat artikel op een of andere manier beschikbaar ter inzage?

JP Ouweltjes - 9 jan 2019 - 10:25

Johan,

Terecht noem je de zwakke schakels tussen het oude adellijke geslacht Steenvoorden en de Bollenstreek-familie. Voor zover ik weet heeft de auteur van het artikel zich na publicatie niet meer met onderzoek naar de familie bezig gehouden. Ik heb ook niet meer gehoord van verdere vondsten m.b.t. de Hillegomse Gerrit en Jan. Net voor publicatie vond ik nog een vermelding van die Gerrit, als het goed is is dat er nog wel ingekomen.

@ JP: het artikel is gepubliceerd in Ons Voorgeslacht maar ik vond het (nog) niet op Hogenda. Over de adellijke familie Steenvoorden is in 2010 een boekje verschenen van dezelfde auteur (Harrie Salman) : Steenvoorde, een verdwenen middeleeuws kasteel (...) uitgegeven door de Stichting Rijswijkse Historische Projecten. Geen idee of dat nog verkrijgbaar is.

Groeten, Frans

Frans Angevaare - 9 jan 2019 - 17:08

Dank voor je reactie Frans! Dan kan ik dat laten rusten. Je hebt niet toevallig iets over de afkomst van Dirck Claesz van Oosten in de database staan nog? @ JP ik heb het betreffende nummer besteld bij Ons Voorgeslacht over de post. Helaas is hij niet digitaal beschikbaar zoals Frans al aangaf. Gr, Johan

Johan Van Oosten - 9 jan 2019 - 17:22

Over die Dirck had je dacht ik al eens een vraag gesteld waarop ik heb gereageerd. Om wat voor redene dan ook (ws. sluit hij bnergens aan op andere personen) heb ik hem niet in mijn database staan.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 9 jan 2019 - 17:50


Ok dank je. Zou goed kunnen. Is alweer tijdje geleden. Heb er een topic van gemaakt toen inderdaad.

Johan Van Oosten - 9 jan 2019 - 17:52







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu