stamboomforum

Forum logoOnderzoek Nederland (personen) » Waneer is Jacoba van Nieuwenhuijzen overleden, zij is geb. Amersfoort in 1848 [opgelost]


Profiel afbeelding

Jacoba van Nieuwenhuizen is in Amersfoort geboren te 14 Dec 1848 en getrouwd met Hermanus Pieter Hensbroek op 6 December 1871 en hun dogter Hendrica Jacoba Johanna Hensbroek. Hendrica Jacoba is getrouwd met Hermanus Albertus bos in 1919. Volgens die huwelijks akte was Jacoba van Nieuwnhuizen anwijzig. Ik kan nergens vinden waneer zij is overlijden. Dat is heelzeeker in Utrecht geburd. 

Herman Bos

Ik denk dat er in de vraag iets niet klopt.

Zoon Hermanus Pieter Hensbroek trouwt op 18-08-1915 in Utrecht met Adelijda Bernardina Renard Bakker. Uit de huwelijkskakte blijkt dat Hermanus Pieter Hensbroek en Jacoba Nieuwenhuijzen dan allebei al overleden zijn. Omdat zoon Hermanus Pieter al 31 was toen hij trouwde, zitten hun overlijdensaktes niet bij de huwelijksbijlagen.

Als Jacoba in 1915 al overleden was, kan ze in 1919 nooit aanwezig geweest zijn bij het huwelijk van hun dochter.

Johanna C.

Hermanus Pieter Hensbroek is overleden op 22 december 1899 in Utrecht. Jacoba van Nieuwenhuizen is dan nog in leven. Ze moet dus overleden zijn tussen 1899 en 1915.

Johanna C.

Zie het bevolkingsregister van Utrecht: https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?mivast=39&miadt=39&mizig=100&miview=tbl&milang=nl&micols=1&mires=0&mip1=Nieuwenhuizen&mip2=van&mip3=jacoba

Daar staat dat zij op 18-9-1907 naar Brussel is vertrokken en aldaar op 22-10-1907 is overleden.

En dan is snel de overlijdensakte gevonden: (image 587): https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HY-XCP1-BW?i=586&cc=1482191

karel honings

@ Karel,

Mooi gevonden !!

Johanna C.

Knap gevonden @Karel en ook @johanna

Deze site zie link is van Herman Bos de vraagsteller hij woont al sinds zijn 6de jaar  in Zuid Africa.

Dus misschien duurt het even voor hij reageert het is toch mooi hoe de leden van het stamboomforum veel zoekers kunnen helpen.

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bergsma-bos/I2307.php

Groetjes Janny

Janny Bijsterveld


Heel erig beankt foor de informatie die gevonden is. Ik zou er nooit bij uigekomen. Ik kon bladzij 2187 niet vinden waar de fijt dat zij naar Brussels is vehuijst. Wat voor mij interesant is dat de dood is angeven door Johan Buisman, haar schoonzoon.

 Johan Buisman. De eenigste man van Clasina Hensbroek die met haar moeder naar Brussels is gegaan weer terug naar Utrecht is gegaan en daar met Jan Hendrik de jong getrouwd is. Het is waarschlijk dat zij en haar twee broers terug naar holland zijn gegaan met de begin van W1 oorlog. Maar net een gedachte ik zou niet weeten hoe om dat te bevestige.

Weereens Bedankts  weer een steentje erbij.

Herman BosPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!