stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Opa en Oma's gezocht (Haarlem/Ijmuiden/Katwijk) Zwart geh. met Treffner opgelost



Profiel afbeelding

En op deze website vind ik dat Jobje Groen, dochter van Nicolaas Groen en Lijdia Varkevisser op 8 september 1907 in Katwijk is geboren. Hoe betrouwbaar deze gegevens zijn weet ik niet. 

Johanna C. - 16 feb 2019 - 15:03

Op deze website vind ik dat Jobje Groen, echtgenote van Abraham 't Hart, op 11-06-1969 is overleden.

Daar is ook vermeld dat Abraham 't Hart, echtgenoot van Jobje Groen, op 19-09-1973 is overleden.

Ze zijn begraven op de Algemene Begraafplaats IJmuiden-Duinhof.

Johanna C. - 16 feb 2019 - 17:38 (laatst bijgewerkt 16 feb 2019 — 17:40 door auteur)

Bedankt allemaal. Ik heb in iedergeval wat onderzoeksmethoden erbij geleerd. 

Ik ga alles maandag nakijken, maar de tijden en namen (zoals varkenvisser) klinken bekend. 

Ik zal dan nog reageren met eventuele vervolg vragen.

Raymond Zwarts - 16 feb 2019 - 23:22

Ik kan geen plaatjes uploaden (.png) .. is dit normaal? Ik had nml. nog vragen over mijn opa/oma aan de Zwarts kant. Allebei overleden, maar ik mis nog informatie. 

Daarnaast vind ik het echt heel knap hoe jullie zo snel kranten artikelen vinden waar ik door 7000 resultaten moet spitten. Wat doe ik fout ? 

Raymond Zwarts - 18 feb 2019 - 12:12

Start een nieuwe vraag. Wie weet komen de antwoorden dan wel. Stel alleen niet te veel vragen in 1. En een duidelijke kop erboven.

Rob van der Weijde - 18 feb 2019 - 17:47


Beste Raymond,

De familie Zwarts/Swarts komt oorspronkelijk uit Drensteinfurt bij Münster in Duitsland. De stamvader van de familie is Laurentius Schwartze. In de eerste helft van de achttiende eeuw vertrokken Frederik Swarts en twee broers naar Nederland om in de lakenindustrie te gaan werken. Frederik komt terecht in Leiden en heeft een omvangrijk nageslacht. Mijn genealogisch onderzoek richt zich op het in kaart brengen van alle nakomelingen met de naam Schwartz/Swarts/Zwarts van Laurentius Schwartze. Ik was daarom verheugd om je vraag te lezen omdat Simon Zwarts X Treffner in mijn genealogie van Laurentius Schwartze voorkomen. Op https://swartsgenealogie.wordpress.com/genealogie-swarts/ heb ik de eerste generaties van deze familie opgenomen. VIIIa in deze genealogie betreft de ouders van Simon Zwarts X Catharina Kroone. Als je mij een privébericht stuurt kunnen we gegevens uitwisselen over de jongere generaties. Wellicht kun je mij nog wat aanvullingen op mijn genealogie sturen en kan ik jou nog in detail informatie sturen over Simon Zwarts X Catharina Kroone. Ik ben ook in bezit van (een scan van) een foto van dit echtpaar.

Vriendelijke groeten,

Dorian Swarts

Dorian Swarts - 8 mei 2020 - 23:40







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu