stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Zoektocht naar Jantje Freederieks * Wedde 1873, overl. Veendam 1951 info gezocht


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie over mijn overoma, Jantje Freederieks. Zij is op 13-11-1873 geboren in Wedde en overleden op 8-2-1951 te Veendam. Zij is getrouwd geweest met Stoffer Tuinhout, maar voor dit huwelijk heeft ze al een kind gekregen (vader onbekend) en dat was mijn opa (Hendrik Frederiks). Geboorte- , trouw- en overlijdensaktes heb ik al, net zoals een foto van het graf op het kerkhof Ommelanderwijk. Ik zoek m.n. foto's en verdere familieleden die mij iets over haar kunnen vertellen.

Henk Frederiks

Beste Henk, het is niet de bedoeling om je bericht in meerdere fora te plaatsen. Ik laat deze staan, en die wordt ook door de leden gezien.

Yolanda Lippens

Hallo Henk, de ouders van Jantje Freederieks waren inderdaad: Hindrik Freederieks en Weja Jans Goslar. Dit was het eerste wat ik kon vinden. Weja is geb. te Heerenland (Dld./Pruissen) ca. 1850 en overl. in het jr. 1912 te Nieuwe Pekela. Ik zoek straks verder. De moeder van Weja Jans Goslar was: Weja Roels Goslar en haar vader was onbekend en zijn niet erkend. Info afkomstig uit het huwelijk van Hindrik Freederieks (op 26-02-1873 te Wedde, akte nr.3) met Weja Jans Goslar. Hij was bij hun huwelijk (1873) 40 jrn. oud en zij 23 jrn. oud. Mogelijk, zal je de gegevens al hebben, maar meer kan ik er op dit moment niet van maken. Succes Henk.

DHv. E.

Geboorteregister 1896

 • Bron:burgerlijke standregister
 • Soort registratie:geboorteakte
 • (Akte)datum:25-04-1896
 • Plaats:Oude Pekela
  1. Zoon

   Hendrik Frederiks geboren24-04-1896teOude Pekela

  1. Vader

  2. Moeder

   Jantje Frederiks (dienstmeid)

Renee2

Er wordt nog een dochter geboren Weja Freederieks op 28-08-1876, overleden in Veendam op 14-07-1959. Zij trouwt in 1898 met Jan Mellies uit Oude Pekela, hij was koster en is op 06-02-1945 te Veendam overleden. 

Ze hebben 1 dochter Weja Mellies, geboren in Groningen 1908 en trouwt in 1934 met Gerralt Blok, kapper uit Nieuwe Pekela.. 

Er is ook nog 1 zoon Joost Mellies geboren in Groningen in 1901 -> verder geen gegevens van te vinden. 

Verder nog 3 levenloze kinderen geboren. 

ik heb nog wel een advertentie van hun 25 jarig huwelijk als je dat wilt hebben. 

 

Wellicht kan je iets specifieker zijn met wat voor verdere info je zoekt. 

 

mvg

teilani

Goedemiddag,

Dank voor je reactie. Maar deze informatie heb ik al. De door jou genoemde persoon (Weja Freederieks) is een zuster (dus geen dochter) van Jantje Freederieks.

Het gaat mij specifiek om Jantje Freederieks. Wie was zij, wat deed ze in het dagelijks leven, zijn er foto's van haar beschikbaar ?

Binnen mijn familie heb ik al gezocht, maar de meeste ooms en tantes zijn al overleden. Daar komt nog bij het gegeven dat mijn opa een voorkind was. Hier werd binnen de familie vroeger niet over gesproken. Van een oom van mij, Hendrik Berend Fredericks (helaas vorig jaar overleden), heb ik nog gehoord dat, ondanks dat mijn opa een "voorkind" was, Jantje Freederieks wel regelmatig mijn opa (haar niet erkende zoon dus) bezocht. Mijn opa is grootgebracht door de ouders van Jantje Freederieks, mijn betovergrootouders dus (Hindrik Friederichs en Weija Goslar).

Jantje Freederieks was een gelovige vrouw (Nederlands Hervormd) en bezocht regelmatig de kerk in Ommelanderwijk. Deze heb ik ook al aangeschreven, helaas nog niets gehoord.

Henk Frederiks

Dank in ieder geval voor je reactie.

Henk Frederiks


Sorry........ Was mij niet bekend.

Henk FrederiksPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!