stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Van Elswijck periode 1590-1625 [opgelost]


Profiel afbeelding

Al jaren op onderzoek uit naar de familie van Elswijck (Meerdere schrijfwijzen) weet je zo langzamerhand wel waar ze vandaan komen. Weeze Geldern. En dan Boxmeer Sambeek Vervolgens Dinther Heeswijk. Verder ZuidHolland NoordHolland. Maar toch kom je dan weer een los eindje tegen, nu in Nijmegen. Joost , Barbara en Geertruij van Elswijck  zo tussen 1590 en 1625. Waar komen ze vandaan en zijn er kinderen. Bij Joost wel. Bij de zussen ook maar geen va Elswijck natuurlijk. Heeft iemand deze familie weleens gezien of daar misschien onderzoek in gedaan.  Hun ouders zij waarschijnlijk Henrick van Elswijck en Margriet Henderijcksen. Ik hoor wel.

Bram de Roo

Bram de Roo

Hallo,

 

Helaas geen antwoord op Uw vraag maar eigenlijk een vraag van mij om verder te komen.

Ik strand met mijn onderzoek naar de stamboom Lijster,  bij Theodorus Pieter (Dirk) van Elswijck (Elsewijk en anderen schrijfwijzen). Hij huwt op 03-11-1776 te Delft met Elizabeth Lo(o)mans, komen uit de Meijerij van Den Bosch, wat weer een groot gebied is.

Kinderen worden RK gedoopt in Delft t.w. Gerardus 1777, Anna 1779 en Maria 1782, via deze Maria loopt mijn lijn verder naar via Bakker naar van der Schot, mijn grootmoedervan vaders zijde.

Hij overlijdt te Delft op 03-07-1783, dit volgen de huwelijksakte van dochter Maria die in 1815 huwt met Frans van der Hoeven, overlijden zelf niet te vinden in de begraafboeken.

Elizabeth Loomans overlijdt op 19-03-1828 te Delft.

Vermoedelijk komt hij uit Heeswijk Dinther maar kan hier in Delft geen aanwijzingen over vinden.

Heeft U mogelijk een tip over wie de ouders zijn van deze Dirk van Elswijck zodat ik weer verder kan speuren.

 

Alvast dank,

Han Lijster

Han Lijster

Dag Han,

Volgens mij is  de vader van Theodorus eveneens een Theodorus (of Dirck) Zie mijn site http://home.kpn.nl/ARoo1934 en ga dan naar genealogieën en kijk bij Genealogie Theodorus van Elswijk. Maar alles onder voorbehoud want er moet nog veel onderzoek gedaan worden voor de zekerheid. Zo is dat in de genealogie je weet het pas zeker als alles gecheckt is.

Succes

Bram de Roo

Bram de Roo


Bram,

 

Bedankt, ik ga dit zeker doen en zorg natuurlijk dat het gecontroleerd is want er staan al veel te veel ongecontroleerde zaken in stambomen en genealogiën die op internet rondzwerven.

Op mijn eigen genealogie heb ik wel alle bronnen verwijderd want ik vind wel dat de mensen die er naar zoeken ook moeten weten wat voor werk dat allemaal is, de data zijn juist maar geen bronvermelding.

 

Groet,

Han Lijster

Han LijsterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!