stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen) » Info gevraagd over Francisca Dijkmans *Stavenisse 1866, overl. R'dam 1987


Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen aan gegevens van Francisca Dijkmans, geboren  18-2-1866 te Stavenisse en overleden 17-8- 1987 te Rotterdam.

Ik heb haar kinderen waaronder mijn grootvader kunnen vinden maar van haar zelf stopt het bij de geboorte, maar zelfs haar ouders kan ik  niet vinden.

Ik hoop dat iemand mij verder helpen kan. 

Vriendelijke groet Linie Dijkmans

Linie Dijkmans

121 jaar?

G. Karssenberg

Klopt de geboortedatum wel? Ik zie namelijk in de akten van geboorte 1866 in Stavenisse Francisca niet terug. Of is het een andere geboorteplaats?

L. Loef

Met wie was Francisca gehuwd? En mocht ze niet gehuwd zijn, kunt u dan de naam/namen van haar kind/kinderen vermelden? 

L. Loef

Op deze site worden de namen Clasina van 't Veer en Francisca/Francina Dijkmans beschreven als zijnde één en dezelfde persoon.


Op 18-02-1866 is te Stavenisse (Tholen) een Clasina van 't Veer geboren (bron wiewaswie.nl).
In het bevolkingsregister Rotterdam komt een Francina Dijkmans voor die ook geboren is op 18-02-1866 in Tholen, zie hier.
 

Dezelfde persoon ?

Anje Belmon

Op 17-08-1907 overlijdt een Francina Dijkman in Rotterdam, 40 jr oud, geboren Zierikzee, ouders Louis Dijkman en Kaatje Westdorp (bron wiewaswie.nl).
De ouders van Clasina van 't Veer, geboren 1866 te Tholen, heten Louis van 't Veer en Catharina Wesdorp.

De namen van de ouders lijken erg op elkaar....Leeftijd klopt ook....

Anje Belmon

Dat probleem heb ik ook. Klopt het dat ze geboren is als Clasina van t veer? Lijkt mij zo onwaarschijnlijk.

Ik kan haar naam ook niet terugvinden. Ze had 5 kinderen Louis, Catharina, Teunis, Cornelis en Hendrik.Deze heb ik wel gevonden maar bij alle vijf staat vader NN. 

Linie Dijkmans

De voornamen Louis en Catharina wijzen ook in die richting.

G. Karssenberg

Zij woonde in Amsterdam in de Warmoesstraat volgens bev register Asd 1874-1893.

Geb datum 18-2-1866 . Wellicht daar meer gegevens.

Vrgr Karst

Karst

In Amsterdam wordt ze daarnaast ook 2 keer in de patientenregisters genoemd, zie hier. Als ouders geeft ze hierbij op Pieter Dijkman en Kaatje Westdorp, beiden overleden.

Ze verblijft slechts een half jaar in Amsterdam in 1890 en gaat dan naar Breskens (en van daaruit naar Rotterdam).

Anje Belmon

Volgens het bevolkinsregister van Rotterdam overlijdt Francisca Dijkmans (geb 18.02.1866 Tholen) op 17.08.1907. De kinderen Cornelis en Teunis worden afgeschreven naar Weststellingwerf; Louis, Catharina en Hendrik naar "GR2/26" [zie hier].

Francisca kwam in Rotterdam aan vanuit Breskens [zie hier] Hier woonden zij samen met Cornelis Jongkoen, met wie ze 09.11.1894 vanuit Rotterdam naar Hillegersberg verhuisde, en op 17.10.1899 vanuit Hillegersberg weer naar R'dam [zie hier en hier]. Het is dus goed mogelijk dat het zijn kinderen zijn (ze woonden samen en het aantal kinderen ging van 0 naar 5...), hoewel ze niet erkend zijn.

Vóór haar aankomst in Amsterdam woorden ze in Alkemade [zie hier, NL-LdnRAL_AR_170.1.02_1082_016], daarvoor in Valburg, Gld. [de registers van Valburg staan niet volledig online]

Peter B

Het is niet helemaal onmogelijk, die identificatie van beide dames. Dat gehannes met de familienaam kan ik niet verklaren (kwestie van milieu?)  maar Fransina/Klasina hebben hun afkorting gemeenschappelijk: Sien(tje). En als je niet lezen en schrijven kunt, kan die wisselend worden opgelost. Van Francina naar Francisca is ook maar één stapje...

Petra

Ik wil u allen hartelijk danken voor de info. Ik ga verder zoeken. Dank u.

Groet Linie Dijkmans

Linie Dijkmans

Hoi Linie,

Misschien kan je de overlijdensdatum in de onderwerptitel wijzigen (van 1987 naar 1907).

Mogelijk kan je door nog verder terug te zoeken in de bevolkingsregisters achterhalen wanneer Clasina haar achternaam van van 't Veer in Dijkman veranderde. Haar moeder is jong overleden toen ze een jaar 7 was, haar vader is hertrouwd in Nieuwerkerk.
In het patiëntenregister in Amsterdam geeft ze als geboorteplaats Zierikzee op: haar zus trouwt daar in 1892 en haar vader woont daar dan ook.

Anje Belmon


In de huw bijlagen van zus Cornelia in 1892 staat helaas niets over naamswijziging. Geb in Stavenisse.

Zie hier de bijlagen

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939F-SF9G-MT?i=1319&cc=2026206

Vrgr Karst

KarstPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!