stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Evert Evertsz den Ouden en Maria Willems te Vuren



Profiel afbeelding

Op internet vond ik een verwijzing naar  Stamboom Van Balen-Van der Laan  waarin aan alle leden van Evert's familie de familienaam Van der Wal is toegevoegd. Het lijkt mij duidelijk een voorbeeld hoe een foute transcriptie tot hardnekkige misvattingen kan leiden.

Teunis Verschoor - 19 mar 2019 - 21:43

de vraag is altijd welke stamboom de bron van de foutieve informatie is; er wordt zoveel overgenomen zonder bronnen te verifiëren en zelfstandig onderzoek te doen, ik heb inmiddels de eigenaar van een van de stambomen op enkele ongerijmdheden geattendeerd.

Ik vermoed, dat Cornelis, Adriaen, Adriaentje, Stoffel de waert en Jenneken Evertsen alle tot de "Evertsen van der Wall"-familie behoren, en dat Evert, Stoffel de schipper, Wouter en Teunis Evertsen tot een andere familie behoorden.

Peter B - 20 mar 2019 - 13:37


Ik ben het helemaal met je eens.

Iets dat heel misschien met het ontstaan van de familienaam te maken kan hebben: in 1572 wordt er in Vuren een herberg "de Crabbe" vermeld .

Teunis Verschoor - 20 mar 2019 - 20:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu