stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » John Graij, Sprang ????-1789



Profiel afbeelding

Ja, razend interessant, die militaire geschiedenis! Ik wist helemaal niet dat er zo lang Schotse militairen in Nederland hebben gezeten. Dat heb ik in ieder geval al overgehouden aan deze zoekvraag :-)

Maar het lukt mij vooralsnog niet om John Graij te koppelen aan de vele andere Graij’s en Gray’s die ik de laatste dagen onder ogen heb gehad. Zijn ouders en geboortedatum blijven onbekend. Wel ben ik er nu van overtuigd dat hij niet in Sprang geboren is. En dat hij Schots of van Schotse afkomst was, is ook leuke nieuwe info. 

Judith_ - 23 mar 2019 - 14:24 (laatst bijgewerkt 23 mar 2019 — 14:30 door auteur)

Ik kom in onze Ter Kuile stamboom loop ik ook vast op een John Gray uit Heusden en Venlo. Zijn dochter Sara (geboren 19 april 1757) trouwt met een Jan Keer in Venlo op 4 oktober 1781 maar ging op 28 augustus in Namen (Belgie) in ondertrouw. Ze woonde klaarblijkelijk afwisselend in Namen en Heusden. Mogelijk komt Jan Keer uit Wallonie..

Reinier ter Kuile - 22 aug 2019 - 11:37

Hai Reinier, over die John Gray staat het een en ander in dit topic. Over “mijn” John Gray uit Sprang tast ik nog steeds grotendeels in het duister. 

Judith_ - 22 aug 2019 - 11:44


Inmiddels ben ik in de Rotterdamse archieven gestuit op een John Gray, gedoopt te Rotterdam in 1710.

Doop op 5 februari 1710 te Rotterdam

=

   

Vader

John Gray

Moeder

Elisabeth Mcfarline

Kind

Getuigen

 

Ook het trouwen van dit echtpaar is terug te vinden:

Trouwen op 23 juni 1706 te Rotterdam

=

   

Bruidegom

John Gray, geboren te Leeth, other:j.m.

Bruid

Elizabeth Mackfarlin, geboren te Aberdeen, other:j.d.

Opmerking

de ouders van de bruidegom waren: James Gray en Mary Dick.

 

Dit zou kunnen passen, ook qua leeftijd. Nu nog een manier vinden om te bewijzen (of te weerleggen) dat “mijn” John inderdaad de zoon van dit echtpaar is. 

Judith_ - 7 mar 2020 - 12:41







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu