stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Sara Soesman opgelost



Profiel afbeelding

De sectie

Sara Omroeper (geboren Soesman), geboren 1729

Sara Omroeper is geboren in tussen 1729 en 1731, in geboorteplaats.

Sara trouwde met Isaac Omroeper.

Zij hadden 3 zonen: Jacob Isaac Roeper en 2 andere kinderen.

Sara is overleden in plaats van overlijden.

verwijst naar een Stamboom op Familysearch en niet biij MyHeritage zelf.

De stamboom op Familysearch met Sara Soesman is dan deze: https://www.familysearch.org/tree/pedigree/landscape/L6CP-W6W

 

De data van Sara Soesman en Isaac Omroeper en hun gezin is gecreeerd in 2014 door: "frieda kruger galbraith"

A van Egmond (nieuw) - 30 mar 2019 - 21:40 (laatst bijgewerkt 30 mar 2019 — 21:54 door auteur)

Hallo A van Egmond,

Heel vriendelijk bedankt. Jammer genoeg weer een dood spoor. Ik denk dat ik me er bij neer moet gaan leggen dat er niet meer boven water komt.

Voorlopig laat ik het zoals ik het in mijn stamboom heb staan. Ik ga nog even achter frieda kruger galbraith aan om haar te vragen hoe ze aan de overlijdensdatum en de naam van Izaak Omroeper komt.

Met vriendelijke groet,

Hans M. Roeper

Hans M. Roeper - 31 mar 2019 - 10:29

Hebben de leden die een reactie hebben gegeven wel eens op Genealogieonline gekeken wat vraagsteller door voor onzin heeft staan. Als hij bewiisbaar afstamt van een van de 3 zonen van Isaac en Sara, zullen de gegevens die op Dutchjewry staan wel het eind van de zoektocht zijn. Misschien heeft Jits van Straten in zijn publicaties nog aanvullingen besnijdenis en begraven.

A.M. Butterman - 31 mar 2019 - 12:15


Beste A.M. Butterman,

Dank voor je reactie.

Genealogieonline en Dutchjewry zijn niet heilig! Wordt ook veel vermeld dat van andere websites is 'overgenomen'.

Inmiddels ben ik zover dat ik originele documenten heb van vele gebeurtenissen. Zoals ik al eerder schreef zijn die ook niet altijd even nauwkeurig omdat leeftijden vaak maar een schatting waren. Verjaardagen deed met in die tijd niet zo aan.

Maar inderdaad, verder terug dan Isaac en Sara kom ik niet. Van Sara weet ik zeker dat ze de moeder was van één van de 3 zoons, ze staat verled in een huwelijks aankondiging. De vader was toen waarschijnlijk al overleden. En daarmee kan je een schatting maken van vaar wanneer hij overleden is. Er is helaas van Isaak Itsac nergens een vermelding te vinden. En dus is 'Isaac Itsac Omroeper' een gok van iemand die door veel websites is overgenomen. Inclusief geboorte en overlijdensdatum. Géén bewijzen van te vinden!

Er zijn in het Amsterdams Archief nog wel wat documenten over Joodse huwelijken, geboortes en overlijdens, maar allemaal in het Hebreeuws en die taal ben ik niet machtig....

Met dank voor het meedenken,

Groet,

Hans M. Roeper

Hans M. Roeper - 31 mar 2019 - 12:53







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu