stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Termaaten



Profiel afbeelding
Ik zoek naar mensen die mij meer kunnen vertellen over mijn Oma "Dee" Termaaten. Zij was een schilderres en leefde sinds rond 1970 in Scheveningen Den Haag in een verzorgingstehuis. Ik wil graag meer weten van de Tijd dat zij in Nederlands Indie woonde tijdens de 2e wereldoorlog.

de Winter - 12 jan 2008 - 20:20

Hallo,

Vanmorgen zag ik dat er nog geen reactie is gekomen op uw vraag. Ook ik weet niets over uw oma, maar graag wat duidelijkheid over haar geboortedatum en ouders. Wie weet komt er dan van iemand een reactie en als zij in 1970 nog leefde en is haar geboortedatum bekend, dan is het zinvol om bij het CBG in Den Haag een uittreksel aan te vragen van de persoonskaart. Een andere optie is om naar familie-annonces te kijken wanneer zij overleden is.

Vriendelijke groeten,
Jacqueline Jansen-van der Waals

Jacqueline Jansen-van der Waals - 13 jan 2008 - 11:57

Ik ben familie van de Termaatens uit Rotterdam, waarvan de stamouders uit Den Haag kwamen.
Maar met deze gegevens kan ik niet veel.
Is de naam mevrouw Dee-Termaaten, of is Dee haar voornaam?
Verder is natuurlijk de tip van Jacqueline waardevol..........

Groeten,
Evelien

Evelien van Ruitenbeek - 13 jan 2008 - 12:33

Zij is geboren in 1903 in Indonesie. Dee is haar bijnaam zij was onder deze naam als schilderes bekend. Haar echte voornaam gebruikte zij nooit en mijn hele leven noemde ik haar ook Oma Dee. Haar voorouders kwamen vanuit zuid afrika naar Indonesie.

de Winter - 13 jan 2008 - 15:47

Ik denk dat je dan sneller aan informatie kan komen wanneer je haar persoonskaart aanvraagt bij het CBG. Had ze geen familie hier in Nederland wonen? Misschien zijn die op te sporen.......... Heb nog gegoogeld of ik iets kon vinden over haar, maar helaas niets gevonden. Succes! Groeten, Evelien

Evelien van Ruitenbeek - 13 jan 2008 - 17:27

hartelijk dank

de Winter - 14 jan 2008 - 13:59

hallo,

mijn moeder is een Termaaten, haar vader(geboren 1895) kwam oorspronkelijk uit Doetinchem en is als kind(1901) verhuist naar Indonesië. Zijn ouders zijn vroeg overleden, samen met zijn broer is hij opgevoed door een tante en oom daar. Die ook kinderen hadden, Riek, Dee, en?

Op zijn 18e jaar is hij al zelfstandig gaan wonen.

Op zijn 24e jaar is hij d.m.v. een halve wereldreis uit eindelijk via Rusland teruggekomen in Nederland waar hij met zijn 1e vrouw getrouwd is. Vervolgens gescheiden en in Den Haag gaan wonen. Daar mijn Oma ontmoet, getrouwd in 1934,  4 kinderen, waarvan mijn moeder de oudste is.

Ik heb geinformeerd bij mijn moeder en Tante Dee kent ze, die is in 1950 naar Nederland gekomen. Was getrouwd met Harry Sijbers als 2e huwelijk. 1e huwelijk was een de Winter.

Mijn moeder weet het e.e.a. over de situatie in Indonesië en het familiegebeuren daar met jou overgrootouders.

Mijn opa en oma hebben 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon.

Mijn vader heeft gewerkt bij de toenmalige AMRO bank waarmee hij vervolgens in Scheveningen weer in contact met jou oma kwam.

Wil je meer weten dan lees ik het wel.

Rolf Dracht

Rolf Dracht - 26 dec 2008 - 14:01

ja dat klopt. Ze is rond 1950 naar Nederland gekomen vanuit Indonesie. Ik zou heel graag met u in contact willen komen.

Het enige wat ik nog heb is een oude foto van oma. en een tekening die maakte. Die kan ik wel scannen en opsturen als u wil.

de Winter - 27 dec 2008 - 03:33

Het waren schatten wan mensen met een hart op de goede plaats en een heel interessant leven.

de Winter - 27 dec 2008 - 03:50

Dat de familie Termaaten een interessant leven leiden dat zit in de genen, mijn Opa Andries, de neef van tante Dee kon ook zo vertellen. Hij was een reislustig persoon en ik heb zijn hutkoffer in de woonkamer staan.

In Indonesië is veel gebeurd en dat kan beter mijn moeder jou vertellen.

Ps. het zit waarschijnlijk in het bloed want mijn opa is ook voor de tweede keer getrouwd en had daarnaast nog een kind bij een eerdere relatie in Indonesië. Daar kwamen mijn moeder met haar zussen jaren later pas achter toen deze naar Nederland kwam.

Ik heb je mailadres gezien en stuur je direct een mail

Rolf Dracht - 27 dec 2008 - 13:38

Hallo Rolf,

Beetje een late reactie maar ik probeer het toch.

Ik vroeg me af of misschien de naam Koos Termaten u iets zegt?

geboren 24-10-1914 Rotterdam(?)

Mijn Oma is met hem getouwd geweest maar is jong gestorven, mijn vader was toen 16 jr maar had al geen contact meer met Koos (Jacobus Johannes Pieter) Even voor de duidelijkheid hij is geen zoon van Koos.

veel weten we niet alleen dat hij taxichaffeur was en nauwe banden met indonesie had dus ik vroeg me af of u dit iets zegt en mij wat meer over hem kan vertellen.

Groetjes Cora

Cora - 28 dec 2009 - 19:46


Weet u zeker dat DEE een bijnaam was?

Mijn grootvader, Franciscus Lodewijk Dee, werd door de Engelsen als krijgsgevangene tijdens de 2e Boerenoorlog vanuit Zuid-Afrika afgevoerd naar een concentratiekamp op Ceylon. Deze oorlog duurde tot 1902 waarna hij vertrok naar Java waar hij verbleef tot 1906. Hij was in dienst van de Semarang-Joanna Stoomtram Maatschappij met als standplaats Blora. Er zijn reden om aan te nemen dat er uit deze periode nazaten van hem zijn.

J. Dee - 9 aug 2011 - 12:16







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu