stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Joseph Cas



Profiel afbeelding
Op geneanet talrijke vermeldingen van familienaam Slappendel, die (vrijwel) altijd teruggaan tot Polsbroek (Ut) 1e kwart 17e eeuw. Twee weken terug liep ik aan tegen straat Slappedel in Maarn (Ut) en op Google Maps is het een lange straat bij Woudenberg (Ut).

Martin Jongkoen - 6 jul 2020 - 15:25


Ik ben nu wat verder met Nicolaas Verhoek: volgens de trouwinschrijving op 28 aug 1803 te Waddinxveen / Bloemendaal is hij geboren in Ruigeweij; dat is een kleine buurschap 3 kilometer ten westen van Oudewater. In de doopboeken van Waarder worden kinderen geboren in Langeweij, Ruigeweij en Driebruggen genoemd met extra vermelding L.W. : dat duidt er volgens de predikant op dat die kinderen in de 3 genoemde plaatsen zijn geboren. Ik tref een Niclaas aan gedoopt in Waarder op 26-07-1761, ouders zijn Gijsbert Verhoek en Crijntje Verheul. Deze laatste trouwen op 3 april 1741 in Waddinxveen / Bloemendaal. Kijken of nog verder te komen is! Ik kan nog toevoegen, dat de doopgetuige bij de doop van Gijsbertus Verhoek in nov 1803 Neeltje Verhoek is: deze net genoemde Niclaas Verhoek heeft meerdere broers en zusters, die overigens gedoopt zijn in Moordrecht en Waddinxveen, en een ervan is Neeltje gedoopt in 1757. Dus volgens mij meerdere aanwijzingen dat dit de juiste Klaas / Niclaas is. Ik heb meerdere naamgenoten onderzocht, maar telkens waren er tegenargumenten, dus niet goed passend bij de andere vaststaande gegevens van Klaas Verhoek, die trouwt met Annigje / Antje Slappendel en één zoon krijgt. 
 

Wim Reinking - 20 jul 2020 - 19:44 (laatst bijgewerkt 20 jul 2020 — 20:40 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu