stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen) » Joanna Maria Fritz(s), geb. mogelijk omstreeks 1775 in Den Haag en haar ouders


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de geboorteakte of geboortedatum van Joanna Maria Frtitz (s)  ongeveer in 1775 mogelijk in Den Haag?

Zij is getrouwd met Jacobus Kames op 3 april 1796 te Den Haag.

Ik hoop tevens haar ouders te vinden. Tip en links zijn van harte welkom.

 

met vriendelijke groet,

Rob Coli

Rob Coli

Een beetje terzijde:

Jacobus Kames, 67 jaar, zoon van Jacobus Kames en Catharina Wijmans, echtgenoot van Johanna Maria Fris, overlijdt op 24.12.1828 in Den Haag.

G. Karssenberg

Is haar overlijdensakte niet gevonden? Vooralsnog kom ik niet verder daarmee dan dat ze niet meer leefde toen haar zoon Pieter trouwde op 2.2.1848 - helaas zit een extract van haar overlijdensakte niet tussen diens huwelijksbijlagen. Ze leefde nog wel toen haar zoon Leonardus Jacobus Kames trouwde in 1842. M.i. is ze niet overleden in Den Haag in die periode.

Peter S

Kunt U een lijst van doopgetuigen geven? Dat kan veel helpen als er familie van haar tussen zit.

Ondertussen, ze zijn getrouwd in de RK Kapel van de Franse gezant aan de Casuariestraat (hier te vinden 2de pdf), en hun kinderen zijn daar gedoopt (de eerste hier rechts onder).

Peter S

Ondertussen zelf maar een paar dopen nagelopen. In 1800 zijn doopgetuigen Wijnandus Nuijen en Alida Frits (link). Die Alida is overleden in 1845, oud ca. 89jr., dochter van Albertus Frits en Maria Soomers?, geb. te Den Haag (link). Zou een zus of een tante kunnen zijn van Joanna Maria.
Van dezelfde ouders is in 1846 een zoon Theodorus Frits overleden, geb. Den Haag, ca.80jr. (link).
Ze komen ook voor in NA Den Haag (link, blader voor- en achteruit voor meer).
Klaarblijkelijk zijn ze getrouwd op 10 augustus 1749 volgens een website - inderdaad, scan hier. Maar in welke kerk zijn hun kinderen gedoopt? Volgens deze site is zoon Theodorus ged. 26.11.1764 - in welke kerk?

Peter S

Dank. Alle hulp is welkom.

Rob

Rob Coli

Beste Peter,

Dank voor je speurwerk. Veer meel puzzelstukjes gevonden.

Joanna Maria Fritz (s) komt ook voor als de dochter van Dirk Frits. Waarschijnlijk vernoemd naar haar tante!

Groet Rob

Rob Coli


In deze akte van notoriteit komt Johanna Maria Frits voor samen met wat wellicht haar broers en zussen zijn : link. Het zit tussen de huwelijksbijlagen van wat een neef van haar zal zijn geweest, in 1821 (dit huwelijk : link). Er staat ook bij dat ze toen 47 jaar was, en woonde aan de Uilenboomen te Den Haag, Wijk M nr.441, en dat haar man Jacobus Kames toen boswerker was.
Deze leeftijd heeft ze in elk geval zelf opgegeven, wellicht in bijzijn van haar broer en zussen - maar ook dan blijven we ook dit met een korrel zout nemen. De leeftijden van haar broer en zus Alida komen overeen met die in hun overlijdensakten.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!