stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Ouders van Hendrikje Willems te Bennekom [opgelost]


Profiel afbeelding

Wie weet wie de ouders zijn van Hendrikje Willems (geboren onbekend), getrouwd met Willem Hendricksen van Eck(geboren op 8 april 1760 te Bennekom); ouders van Geurtje Willems van Eck, geboren op 25 maart 1787 te Bennekom.

Ruurd

getrouwd met Willem Hendricksen van Eck(geboren op 8 april 1760 

Volgens mij was dit zijn doopdatum [link]

JP Ouweltjes

Vader komt ook voor als Willem Hendrik Willemsen [link].

JP Ouweltjes

aha, dan moet de grootvader van Willem van Eck aan vaderskant niet Aart van Eck zijn, maar Willem Egberts van Eck!

Ruurd

Informatie op deze pagina in het lidmatenregister leert me dat ze op 3 april 1773 vanuit Renkum is toegetreden tot de nederd. geref. gemeente te Bennekom en dat ze op 22 april 1834 is overleden. Het overlijdensregister van Ede bevestigt dit: link. Ze zou toen 82 jaar oud zijn geweest.

Te Renkum tref ik op 5.12.1751 de doop van Hendrikje, dr. van Willem Cornelissen en Gerritjen Hendriks [link].Dat lijkt vooralsnog de enige match dus ik houd het hier op.

JP Ouweltjes

Beste heer Ouweltjes,

 

Dat lijkt te kloppen, dochter Geurtje is een verwijzing naar de grootmoeder 'Gerritjen'. Willem Henricksz van Eck kwam eveneens uit Renkum.

Dank u zeer!

Ruurd

aha, dan moet de grootvader van Willem van Eck aan vaderskant niet Aart van Eck zijn, maar Willem Egberts van Eck!

Voor mij staat slechts vast dat zijn vader Hendrik Willems heet.

JP Ouweltjes

Ik heb het voorgelegd aan dhr Roekel, hij is een expert op het gebied van geneaologie van Bennekom en omstreken. https://roekelg.home.xs4all.nl/genealogie/g12-104.html

Ruurd

Wellicht goed om ook voor hem het lidmatenregister Bennekom goed te doorzoeken. Of heeft u dat al gedaan?

JP Ouweltjes

Nee enkel de doopakten en huwelijken. Dat zou inderdaad wat kunnen opleveren. 

TB19:

1751 7 Feb. Hendrik Aarts van Eck, wed Grietjen Willems met Grietjen Aartsen, geboren te Lunteren

Willen geboren in 1760 te Bennekom is hun zoon

https://www.openarch.nl/gld:33B83017-356C-49BA-8211-50310311D435

Dit zou er toch kunnen wijzen dat Willem zijn grootvader Aart heette. 

Ruurd

Ik blijf toch wel twijfelen over zijn afkomst omdat hij ook in de boeken voorkomt als Willem Hendrik Willemsen. Een doop in het jaar 1760 zou bovendien betekenen dat hij aanmerkelijk jonger was dan zijn vrouw (uiteraard niet onmogelijk, maar toch). Enig idee wanneer Willem is overleden en waaruit zijn leeftijd zou kunnen blijken?

JP Ouweltjes

Nee, die kan ik niet vinden. Maar het zou wel heel toevallig zijn als er 2 Willem Hendricks van Ecks geboren zouden zijn rond exact dezelfde tijd in Bennekom/Renkum....

Het lijkt me onlogisch als Willem Hendricks pas in 1811 bij de naams-aanneming van Napoleon de naam van Eck heeft aangekomen. De naam van Eck kwam al voor in de regio bij 2 families. Een uit Veenendaal met als stamvader Egbert Dirks van Eck, geboren 1640, en een uit Wageningen met als stamvader Frans Michielsen van Eck, geboren rond 1615 in Wageningen.  Beide hebben nakomelingen gekregen die in de 18e eeuw in Bennekom woonden.

Ruurd

Waar bent u Geurtje Willems tegengekomen met de familienaam Van Eck? Overal waar ik zoek daar wordt zij Geurtje Willems genoemd, ook na 1811.

JP Ouweltjes

https://roekelg.home.xs4all.nl/genealogie/g14-339.html

Verder nergens, ik vrees dat u toch gelijk heeft. Volgens mij is dit puur gebaseerd op de aanname dat zij een dochter was van Willem Hendricks van Eck. 

Ruurd


Misschien zijn dit de ouders van Willem Hendricks Willemse

https://www.familysearch.org/tree/person/details/KCWW-KWS

RuurdPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu