stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen) » Doopinschrijving en ouders van Elias van Ysendijk, apotheker te Amsterdam [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de doopinschrijving en ouders van Elias van Ysendijk, die 30-11-1725 op 24-jarige leeftijd in ondertrouw gaat met Marretje Pool (zie hier). Zijn ouders zijn dan al dood en hij wordt geassisteerd door zijn 'muij' Geertruij van IJsendijk. Ik heb rond echter nog geen doopinschrijving van Elias kunnen vinden. Weet iemand meer?

Peter van den Hooff

Muij zal hier wellicht tante betekenen. Dat leidt mij naar dit huwelijk van Geertruij van IJsendijk, afkomstig van Utrecht [link]. Haar eerdere huwelijk hier, wat aannmelijk maakt dat zij een dochter was van Jan van IJsendijk en Aletta van Heesch [link].

JP Ouweltjes

Jan & Aletta krijgen in 1668 een zoon met de naam Cornelis (zie hier); hij zou de vader van Elias kunnen zijn. Maar daar nog geen bewijs voor. 

Peter van den Hooff

op 10.12.1702 wordt wel een zoon Elijas gedoopt van Cornelia van IJssendijck met als vader Magheel Willemse [hier]. Ik heb geen ondertrouwinschrijving kunnen vinden, mogelijk heeft het kind de moeders naam gekregen. Cornelia wordt 06.01.1713 begraven [zie hier en hier]

edit: nog een kind van Maggiel Christiaan, gedoopt 09.04.1700, hier wordt de vader Willem Maggielz genoemd

Peter B

Inschrijving in het weeskamerregister hier, waaruit bijkt dat er op 2.11.1712 een testament is opgesteld en dat de weeskamer is gesecludeerd. Uit dit testament blijkt dat Cornelia van IJsendijk weduwe is van Willem van IJsendijk en dat er meerdere kinderen waren [link].

JP Ouweltjes

In deze transportakte wordt Elias genoemd als zoon van Cornelia en Willem van IJsendijk: link

JP Ouweltjes

de correcte link naar het testament: hier

Peter B

Hartelijk dank voor alle hulp! Ik maak hieruit op dat Elias van IJsendyk op 10-12-1702 gedoopt werd als zoon van Willem Maggielz. en Cornelia van IJsendijk. Het is mij alleen nog niet duidelijk of Willem zelf ook Van IJsendijk heette of dat hij de naam van zijn vrouw is gaan dragen. In beide genoemde doopakten wordt hij niet genoemd als een Van IJsendijk,

Peter van den Hooff

Ik vermoed dat hij zich van IJssendijk is gaan noemen.

JP Ouweltjes


Ja, dat denk ik ook.

Peter van den HooffPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!