stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen) » Voorouders Jannetje Jansdr. Visser (x Claas Ariensz Brobbel) - Vlaardingen


Profiel afbeelding

De voorouders van Claas Ariensz Brobbel heb ik gehaald uit het oude systeem van Vlaardingen, maar van de voorouders van Jannetje Jansdr. Visser ontbreekt me elk spoor. In eigen aantekeningen vind ik een ondertrouwdatum (helaas heb ik niet gedocumenteerd waar ik die vandaan had, maar als ik die check in familiysearch kan ik dat niet vinden: 8 -12-1714 Vlaardingen. 

Wie weet wie haar ouders zijn en waar ze gedoopt is?

Zwenny

Mogelijk foute lezing van deze inschrijving te Brielle (link).

Peter S

Dank, Peter! Hoe kwam je op dit idee? 

Zwenny

Deze website, volgens welke te Brielle toestemming is verkregen voor de trouw te Vlaardingen, maar dat is dus niet juist.

Peter S

Ik heb van 1713 tot 1715 gecontroleerd, niets gevonden. Dank je, ik had verschillende stambomen gecheckt en die ik gezien had, hadden geen huwelijk.

Zwenny

Ik begrijp zowiezo niet wat er verder te controleren viel; in de Brielse inschrijving staat, in de marge, duidelijk "hier getrouwt den 25 december 1714", daarmee uit.
Een ander zal die marginale aantekening misschien hebben samengetrokken met de 2de regel van de hoofdtekst (die begint met "tot Vlaardinghen") en er dus foutief "getrouwt tot Vlaardingen" van hebben gebakken. De juiste lezing van de hoofdtekst is m.i. "... j.m. gebooren tot Vlaardinghen ...".

Peter S


Ik bedoel in Vlaardingen. Sorry voor die onduidelijkheid. Maar je hebt gelijk: er staat niet dat er in Vlaardingen ook ingeschreven of getrouwd is.

ZwennyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu