stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Zoektocht naar ene Bernard Mulder * R'dam 1779 loopt spaak.



Profiel afbeelding

Ja, ik heb die in volledige copy vanuit archief Den Bosch meegekregen. Hier is sprake van Joannes Bernardus Muller, en weer worden genoemd de bekende ouders. Hij is geboren in Miltenberg/Dl., hij tekent de akte zelf met Müller, duidelijke vertaling van Mulder in het Duits.

Ook van deze J.B. Müller zijn militiegegevens bekend, dan wel weer als Bernardus Mulder maar geb.datum en -plaats en ouders stemmen overeen.

Blijft allemaal lastig.

J.W.E. Keijzer - 7 aug 2019 - 22:54

Hier een mooi stukje geschiedenis over vrouwen in het leger van Napoleon.

https://isgeschiedenis.nl/longreads/vrouwen-in-het-leger-van-napoleon

Gerry - 8 aug 2019 - 08:28

Hierbij dank aan allen die gezocht en gereageerd hebben. Er is voor  mij genoeg stof om nader uit te zoeken, voor zover dat nog mogelijk is.

Conclusie: die Bernard was in zijn gedragingen een wat vaag figuur en heeft zich in zijn toch wat korte bestaan op vele locaties gemanifesteerd. Hij had daarbij in zijn huwelijkspartner een getrouwe volgster. En dan te weten dat ik een (klein) stukje van zijn genen heb...

J.W.E. Keijzer - 8 aug 2019 - 16:56

Indien nog niet gedaan is het wel zaak om de doopgetuigen proberen te achterhalen te Amsterdam.

Catharina Elizabeth, ged. Amsterdam 13.8.1808 Kerk de Krijtberg RK, getuige: Catharina Elizabeth Mulder
Maria Elizabeth, ged. Amsterdam 13.8.1806 Kerk de Krijtberg RK, getuigen: Johannes Muller en Maria Elizabeth (geen achternaam).


Het is natuurlijk hopeloos met die algemene namen, maar toch, je weet nooit of een koe een haas vangt. Zelf heb ik wat gezocht en het is me niet gelukt verder te komen met deze getuigen - maar ik kan best wat over het hoofd hebben gezien.

NB: Om te Amsterdam alle indexen tegelijkertijd te doorzoeken, gebruik bijv. deze link. Hoewel het lijkt alsof alleen maar recente archiefkaarten zo worden doorzocht, worden in feite alle indexen doorzocht behalve die van notariele akten. En maak gebruik van wildcards (*).

U ziet daar ook hoe ik heb gezocht op de specifieke kerk, de Krijtberg.

Verder zijn van die Krijtbergkerk nog andere archieven, zie hier. U kunt evt. daar toch nog eens naar kijken mocht er nog iets bruikbaars tussenzitten. Zo zijn er naamlijsten van leden van die kerk rond 1800 etc. hoewel nog niet allemaal online.

Maar goed, zelf vrees ik ook dat het spoor doodloopt, maar misschien komt U toch meer te weten over andere familieleden.

Peter S - 8 aug 2019 - 20:20


Mogelijk nog een zoon van Bernardus en Maria:

Lambert gedoopt 19-07-1802 te Hoorn.

beroep vader Miles, getuige:Lambert Joseph Bosquion.

Bron : 1702-17_31 DTB Hoorn 31. Katholieke doopinschrijvingen, 1782-1811.

Deze Lambert was gehuwd te Utrecht met Johanna McKaaij (diverse schrijfwijzen) .

 Trouwinschrijving Lambert Bosquion en Johanna Mackaay, 23-06-1797

Lambert was tamboer van Schalkwijk ( verdere details in de akte ) Lambert overleed in het militaire hospitaal te Nijmegen op 16-05-1813 (bron huwelijksakte zoon)

Gerry - 9 aug 2019 - 10:04







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu