stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Informatie gezocht over het overlijden van mijn broer 21-06-1984 Gouda


Profiel afbeelding

Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen. 

Mijn broer is op 21-06-1984 overleden, verdronken, tijdens een dagje zwemmen met school. Dit gebeurde in zwembad de Tobbe in Gouda. Dit is mij als kind altijd verteld door broers en zussen (die destijds, zelf zeer jong waren). Tot de dag van vandaag praten mijn ouders liever niet over het overlijden van mijn broer. Na zoveel jaren is de pijn nog altijd aanwezig.

Ik ben nu opzoek naar feiten uit archiefmateriaal; onderzoeksrapporten vd politie en OM, krantenartikelen, politierapporten, artsverklaring.... etc. Er hangt voor mij altijd een lichte mysterie rondom het overlijden van mij broer waardoor ik geen rust kan vinden bij het ‘vertellende verhaal’ van derden. Ik hoop dat ik door feiten te vinden de rust in mezelf kan vinden bij overlijden van mijn broer. 

Dit is wat ik tot nu toe weet:

Naam: Noureddine Ahamri (maar in krantenknipsels ook gevonden onder de schrijfwijze Nourino El Ahamri, Nourdin Ahamri)

Plaats van overlijden: Zwembad de Tobbe in Gouda

Geboortedatum: oktober 1970, ten tijde van overlijden 13 jaar jong

Datum van overlijden: 21-06-1984, in krantenknipsels ook de datum 23-06-1984 gevonden (in het BleulandZiekenhuis)

Ik hoop dat ik hier tips, advies en richting kan krijgen voor mijn verdere zoektocht.

bedankt!

Nourdin Ahamri

Dag Nourdin,

In de Goudsche Courant van 21 juni 1984 en van 23 april 1985 wordt Noureddine's naam genoemd. De artikelen zijn alleen in te zien in de studiezaal van het Streekarchief Midden Holland in Gouda, maar ik vermoed dat je die artikelen al kent. In de kranten die via Delpher toegankelijk zijn heb ik niets over hem gevonden.
Alle informatie die jij zoekt is nog niet openbaar en valt daarmee buiten het bestek van stamboomonderzoek waarover hier gediscussieerd wordt.
Ik vermoed dat alleen advokaten toegang tot deze gegevens kunnen krijgen.
Ik wens je sterkte met de verwerking van het verlies en succes met je verdere zoektocht,

Michaël

Boers

In de overlijdensakte staat de oorzaak van overlijden. Met een machtiging van een van uw (groot)ouders kunt u bij de burgerlijke stand de akte opvragen. https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/vaststellen-dood-akte-verlof/wie-mag-overlijdensakte-bij-gemeente-opvragen/47504

sprangers

Als je zelf niet (meer) in (de buurt van) Gouda woont, kan ik dinsdagmiddag op het streekarchief Midden Holland aan Klein Amerika e.e.a.inzien en (mogelijk) de berichten downloaden of printen als je er niet al over beschikt. Ik ben er 's-morgens voor de halfjaarlijkse ochtendbijeenkomst voor vaste bezoekers.

Martin Jongkoen

Bedankt voor de reacties en tips. In het streekarchief heb ik 2 artikelen kunnen vinden. De informatie hierin was vrij summier. Het bood ook geen aanknopingspunten voor verdere onderzoek. 

Door geblader op dit forum ben ik op een aantal tips gekomen die de moeite waard zijn om verder te onderzoeken:

- politie- en onderzoeksrapport opvragen bij Politie en OM
- overlijdensakte opvragen bij de Gemeente Gouda
- bij het Centraal Medisch Archief van het ziekenhuis, vragen of er nog een medisch dossier en/of verklaring van overlijden is. 
 

@Martin Jongkoen, ik heb zelf 2 krantenknipsels uit de Goudse Courant kunnen vinden. Maar wellicht zou jij nog een poging kunnen/willen doen als je daar een dezer dagen bent. Mogelijk kun je wat meer vinden dan ik destijds. Ik woon zelf niet meer in Gouda. Mijn dank is groot! 

Nourdin

Nourdin Ahamri

Ingang is mogelijk nog de school en een eventueel schoolblad. Op het archief zijn ook politierapporten, maar zeer waarschijnlijk is 1984 daar nog niet bij.

Martin Jongkoen

Theo van Bemmel

  • Via het streekarchief Midden Holland te Gouda heb ik de beide krantenberichten, die je zeer waarschijnlijk zelf al hebt. Daarin staat dat hij op een LEAO-school ging en een met voor-/achternaam genoemde onderwijzeres van een andere school hem heeft gereanimeerd. Uiteindelijk tevergeefs.
  • Andere gegevens zijn op het streekarchief niet beschikbaar en gek veel meer details lijken niet te achterhalen. Zowel dan is het zéér de vraag of dit het verwerkingsproces wel ten goede komt.

Martin Jongkoen

Beste Martin Jongkoen, hartelijk dank voor de genomen moeite. Het krantenbericht met de voor- en achternaam van de onderwijzeres die mijn broer zou hebben gereanimeerd heb ik niet in bezit. Dus het is voor mij de moeite waard om dit bericht op te gaan zoeken in het streekarchief.

Of de zoektocht ten goede zal komen voor het verwerkingsproces weet ik niet en of al mijn vragen beantwoord zullen worden weet ik ook niet.

Maar ook al zou ik maar op 1 vraag antwoord vinden in mijn zoektocht, ben ik al tevreden. Erbij neerleggen, heeft tot op heden ervoor gezorgd dat ik al jaren onrust voel in mezelf als het gaat om de verdrinking van mijn broer. Dus dat is geen optie meer voor mij.

@Theo van Bemmel, bedankt voor je tip. Had ik zelf nog niet aan gedacht.

Nourdin Ahamri

Als jij contact met mij zoekt via een optie onder mijn profielfoto krijg ik jouw emailadres (nooit op internet zetten i.v.m. spam) en mail ik je beide berichten per ommegaande.

Martin Jongkoen

  • Beide krantenberichten net aan je gemaild.
  •  13-jarige met voor-/achternaam en woonplaats genoemde scholiere (1e krantenbericht) van de Driestar trof hem bewusteloos aan, waarna zwembadpersoneel reanimatie toepaste.

Martin Jongkoen


  • Gistermiddag nog gesproken met archiefmedewerkster over de mogelijkheid van een eventuele schoolkrant van LEAO-school of de Driestart in het archief. Online kort zoekend zag zij die niet. Zij zou nog wat verder zoeken en bij vondst mij dit gisteren laten weten.
  • Uit het uitblijven van een melding van haar concludeer ik dat iets dergelijks niet in het Streekarchief Midden Holland aan Klein Amerika 20 te Gouda valt te vinden.

Martin JongkoenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu