stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen), vermeld ook een naam, datum, plaats of regio in Uw titel) » Familie Anthonij (Zoetermeer/Sloterdijk 1750-1800) [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik zoek de informatie over  de ouders van Jannitje Jans Anthonij (~1766). Ze is getrouwd met Frederik Disselmeijer (~1769). Haar vader heet Jan Andriese Anthonij, vermoedelijk uit Zoetermeer, want daar is Jannitje ook geboren. Elk spoor ontbreekt echter van Jan Andriese, hij werd enkel aangehaald bij het trouwen van Jannitje en Frederik in Sloterdijk. Wie weet me meer te vertellen over haar ouders?

B Volger

En ook nu ontbreekt elke tijdsaanduiding.

G. Karssenberg

Gaarne aanvulling van de onderwerptitel met regio/plaats en tijdsaanduiding.

mvg-Ben

Ben Wegman

U bent heel zuinig met het verstrekken van bij u bekende informatie. Ondertrouw waar/wanneer/geloof? Doop gegevens?

mvg-Ben

Ben Wegman

Geachte Ben,

Het is het hele probleem. Er is niks te vinden over deze familie, alleen hetgene dat ik in het bericht heb geplaatst. Het ondertrouw was op 7 maart 1794, vermoedelijk in Sloten.

B Volger

Ik kan in district XI geen doop van Jannetje Jans Anthony vinden maar wellicht kijk ik eroverheem.

Ik zie Amsterdam in de titel. Verhuist het gezin daarheen eind 18de eeuw of gaan hun kinderen daar wonen?

U zoekt naar voorouders, maar de jongere generatie hebt u nog niet gelokaliseerd of slechts ten dele. Hebt u wel overlijdensdata, kinderen van hen? 

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik heb het veranderd naar Sloten. Zo staat het ook aangegeven, mijn fout. Hun kinderen (mijn voorouders) woonden in Amsterdam, toen zijn de gemeenten dus waarschijnlijk gefuseerd. 

B Volger

wederom een trouwinschrijving te Sloterdijk [hier]: 07.03.1794 Frederik Disselmeijer j.m. van Hoorn uijt Lipseland oud 25 jaren op getuijgenis van sijn oom Kaspar Disselmeijer & Hilletje Janse Anthonij j.d. van Soetermeer oud 28 jaren onlangs gewoond hebbende onder Sloten daar de geboden ook moeten gaan, op schriftelijk consent van haar vader Jan Andriese Anthonij

(06.05.1792 is Johan Fridrick Diselmeijer met attest van Diemen als lidmaat aangenomen te Sloterdijk [hier])

Peter B

Hallo Peter,

Bedankt. Ja dat klopt. Dat is de informatie die ik heb. Daar staat de vader vermeld "Jan Andriese"

Echter houdt het daar op, er is niks meer over de vader te vinden, of over de familie Anthonij in Zoetermeer.

B Volger

Geachte hr Volger,

Als het inderdaad klopt wat Peter B heeft opgezocht (waaraan ik uiteraard niet twijfel) waarom vermeldt u die gegevens dan niet. U schrijft Sloten maar het is Sloterdijk. Geloof door u niet vermeld. Probeer ons ook te helpen. Vermeld waar mogelijk de overlijdensgegevens. 

mvg-Ben

Ben Wegman

Ben,

Sloterdijk en Sloten worden in de akten door elkaar gebruikt. Dit is ook de eerste keer dat ik gebruik maar van dit forum, en ik ben ook geen veteraan-genealoog, ik ben gewoon een tiener die geinteresseerd in in stamboomonderzoek. Ik zal letten op de dingen die u me vertelt.

B Volger

Misschien. In 1833 overlijdt in Landsmeer  in Sloten een Jan Jansz Antoon, zie hier, die in Landsmeer is geboren.
Zijn ouders zijn Jan Andries Anthoon en Lijsbeth Cornelis Kok.
 

In een transcriptie van dopen in Landsmeer, zie hier, vind ik een Hilletje Jans van deze ouders, die op 11-12-1768 is gedoopt in Landsmeer.
Er staan nog meer kinderen van dit echtpaar in.
 

Anje B.

Frederik Disselmeijer wordt 22.12.1810 te Sloterdijk begraven [hier], volgens de huwelijksakte van dochter Wilhelmina Henriëtta Louisa Disselmeijer is het overlijden van de moeder door een getuige bevestigd

@AnjeB: mooie vondst! zie ook de huwelijksbijlagen van Jan Jansz Anthoons 2e huwelijk 23.03.1826 te Sloten

Peter B

Anje,

 

Heel erg bedankt! Ik vraag me dan alleen af waarom er dan Zoetermeer staat, en of de familie "Anthoon" en "Anthonij" dezelfde zijn.

B Volger


Hallo Peter,

 

Wat bedoelt u daar precies mee?

B VolgerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu