stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Cornelis Jansz Swart tr. Goudriaan 1706 met Neeltje Paulusdr. Sterrenburg


Profiel afbeelding

Is iemand bekend met de afkomst van Cornelis Jansz Swart, die als jongeman tot Goudriaan op 2 mei 1706 huwde met Neeltje Paulusd Sterrenburg. De afkomst van Neeltje is mij voldoende bekend. Zij laten 3 kinderen dopen, Marigje, Jan en Huibert. De doopgetuigen zijn steeds familie van de moeder. De naam Marigje is niet bij de moeder onder te brengen, mogelijk dus vernoemd naar vaders moeder.

Cornelis sluit een tweede huwelijke met Neeltje Gijsz Koot, de kinderen uit dit huwelijk dragen de namen Jacob, Pieter en Pietertie en lijken ook aan moederszijde gerelateerd. 2 dopen zijn te Groot Ammers, zonder vermelde doopgetuigen, 1 te Goudriaan met grootmoeder maternel.

Er is in de eerste helft van de 17e eeuw nog sprake van een Cornelis Jansz Swart aan de Baseldijk, maar dit kan niet zijn grootvader zijn.

Overigens zoek ik ook nog de overlijdensdata van Cornelis (voor 1729) en Neeltje (voor 1716).

Teun Verschoor

Hallo Teun, nog geen overl. / begraaf datum gevonden. Maar na wat zoek werk, het eerste O.T. en Tr. van Cornelis Jansz Swart gevonden. En wel hun/zijn O.T. was op ..-04-1706 te Goudriaan en hun tr. (had jij ook al) was inderdaad op 02-05-1706 te Goudriaan. Zij, waar Cornelis mee trouwde stond omschreven als Neeltie Paulus Starenborgs (Sterrenburg)

Het tweede huwelijk van Cornelis was volgt: Cornelis Jansz Swart, weduwnr. van Neeltie Paulusdr. Sterrenberg, in O.T. op 28-11-1716 te Goudriaan en het Tr. was op 13-12-1716 te Goudriaan met inderdaad met ene: Neeltie Gijsberts Kort/Koot. J.D van het Agterland.

Tot zover een deel van je informatie kunnen traceren. Info gevonden via geneaknowhow (Dig. Bronbewerking Nederland en België)

Ik zal kijken of ik hun overlijden ook nog kan traceren.

DHv. E.


Dank je wel voor deze reactie. Maar deze gegevens waren mij bekend. In mijn vraagstelling had ik mij beperkt tot gegevens die van belang kunnen zijn voor de opsporing van zijn ouders. Sorry dat ik niet duidelijk genoeg was, en je hiermee onnodig werk heb laten verrichten.

Niettemin bedankt.

Teun VerschoorPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu