stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Is dit het ouderlijk gezin van Annetje Cornelisdr van der Aer, Nieuwveen 1623?


Profiel afbeelding

Deze Annetje Cornelisdr was getrouwd met Willem Jansz van der Geer. Zij woonden met hun kinderen Pieter, Jacob, Antje, Cornelis en Joannis in de Uitterbuurt bij Nieuwveen. 

In 1623 Hoofdgeld Nieuwveen vond ik dit gezin: Teuntgen Dircxdr wede van Cornelis Arijsz met Gerrit, Jan, Catrijn, Maritgen, Trijntgen, Aeltgen ende Anna haer kinders. 

Op 20-2-1639 Gerecht Nieuwveen of Uitterbuurt (Protocollen) pag.55.

Willem Jan Willemen, getrouwd met Ouwe Catrijna Cornelisdr, Jan Beselisz, weduwnaar van Maritgen Cornelisdr, Claas B. getrouwd met Jonge Catrijna Cornelisdr, Annitgen Cornelisdr met haar voogd de schout, allen als erfgenamen van hun vader Cornelis Arisz en Teuntje Dirxdr, verkopen aan Gerrit Cornelisz, wonend in de Uitterbuurt, een tuin en twee stukjes veenland (…)

Ik dacht eerst dat Willem Janz (van der Geer) en Willem Jan Willemen twee namen voor dezelfde persoon waren. In de transcripties van het Gerecht Nieuwveen (Hogenda) worden deze twee namen gebruikt. Het lijkt dan toch meer voor de hand te liggen dat het hier om twee verschillende personen gaat. Willem Janz kan getrouwd zijn met Annetje Cornelisdr en Willem Jan Willemen met haar oudere zus Catrijn (genoemd Ouwe Catrijna Cornelisdr)

Vriendelijke groeten,

 

Apollonia


---

ApolloniaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu