stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Elisabeth Koek (1716-1794), gehuwd met Willem de Bouter in Utrecht


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar gegevens van de (stam) ouders van Elisabeth Koek. Elisabeth is vermoedelijk geboren in 1716 en overleden op 23 januari 1794 in Utrecht. Zij is op 17 september 1738  in Utrecht getrouwd met Willem de Bouter (1713-1794). 

Zij is overleden voordat haar man overleed. Willem is op 22 november 1974 overleden in Utrecht. Willem is na haar overlijden vermoedelijk niet opnieuw getrouwd. In de overlijdensacte staat dat hij geen vrouw nalaat. 

Van haar heb ik allerlei verschillende achternamen namelijk Cock en Cocq. Ook haar voornaam is soms anders namelijk Lijsbeth of Elizabeth of Elisabet.

Elisabeth en Willem hebben samen 4 kinderen (Willem, Johannes, Gerrit en nog een keer Johannes).

Van "de Bouter" kant heb ik inmiddels de nodige gegevens maar ik loop vast bij Elisabeth Koek. Wie kan mij een stukje verder helpen.

Dank,

 

Wim

Wim

Willem de Bouter en Elisabeth Ko(e)k zijn minstens twee keer getuigen bij de doop in Leiden van kinderen van Boudewijn Koek en Katrijna Bouman - de ouders van Boudewijn zijn blijkbaar: Johannes Kok en Margaretha van Abel. Ik vond dit in "Google".

G. Karssenberg

Zie ook de gegevens die via "Google" ("Margaretha van Abel" Koek) te krijgen zijn.

G. Karssenberg

 

Inderdaad gevonden en bedankt. Ook Johannes etc. wat verder doorgespit maar ik krijg behalve dan de getuige vermelding nog geen link tussen Elisabeth en Johannes. Mogelijk Boudewijn en Elisabeth broer en zus? Ik denk qua leeftijd dat het eerder oom/tante van Boudewijn zijn. 

Trouwens in mijn eerste bericht staat dat Willem is overleden in 1974 maar dat moet natuurlijk zijn 1794. 

Ga verder spitten. 

Wim

Wim

dag,

 • Bron: doop-, trouw- en begraafregister
 • Soort registratie: DTB Trouwen
 • Plaats: Leiden

Bijzonderheden:
De bruid heeft 4 kinderen.
Datum ondertrouw: 13-09-1727
Inventarisnummer 34 van archiefnummer 1004 in Archieven

  1. Bruidegom

   wonende te Uijtterstegragt
  2. Bruid

   wonende te Uijtterstegragt

Eerdere man

 

ik heb de dopen van die 4 kinderen niet kunnen vinden, misschien kan iemand anders ze wel vinden

 

vr.gr. Anne

vries

Op 23.12.1723 is in Utrecht gedoopt: Boudewijn Kock, zoon van Hannes Kock en Grietje Jans van Abel, "in de Groene Steegh agter de Jacobiikerk".

G. Karssenberg

De ondertrouwinschrijving te Amsterdam geeft als vader van Boudewijn ene Michiel: link.

Peter S

Dank voor de reacties. Op basis van Hannes Kock, kwam ik weer terecht bij Johan de Kocq in Utrecht. Hij is getrouwd met Maria Hogendoorn. Overleden op 18-08-1743.

Ik heb helaas nog geen link kunnen vinden met Elisabeth Koek, Kokq etc. 

Ik blijf zoeken en hou mij aanbevolen voor verdere suggesties. 

Wim

Wim

Op basis van de aanreikte gegevens ben ik verder gaan zoeken en ik kwam tot het volgende tegen:

Margaretha "Grietje" van Abel Jans is in 1712 in Leiden in ondertrouw gegaan met Johannes Koek. Zij kregen 5 kinderen, namelijk Jacoba, Elisabeth, Alexander, Johanna en Boudewijn. 

Grietje is in 1727 voor de 2e keer getrouwd met Michiel Breije en was toen weduwe van Johannes en had toen 4 kinderen. Een van de kinderen was kennelijk toen al overleden. Het kan ook zijn dat Boudewijn een zoon is van Michiel. 

Bij de doop van een van de kinderen van Boudewijn was getuige ene Willem de Bouter, waarschijnlijk de zoon van Elisabeth Koek en Willem de Bouter. 

Dus het zijn de juiste personen. Dank voor het suggesties. 

Wim

Wim

@Wim, ik begrijp de redering niet. Ik had al gemeld dat in de ondertrouwinschrijving van Boudewijn Kok (van Utrecht) en Catrina Bouman (van Amsterdam) in 1744 te Amsterdam staat dat hij werd bijgestaan door zijn vader Michiel Kok.

Peter S

Ik heb mijn bericht al aangepast. Waarschijnlijk is Boudewijn de zoon van Michiel de 2e echtgenoot van Grietje. Alleen klopt dan de achternaam van Michiel niet. Foutje van de schrijver in het register?

Wim

Elisabeth en Willem hebben samen 4 kinderen (Willem, Johannes, Gerrit en nog een keer Johannes).

het zijn er vijf:

10.02.1739 Willem. Willem de Bouter & Lijsbeth Cocq.
03.01.1741 Johannes. Willem de Bouter & Elisabeth Cock.
26.08.1744 Gerrit. Willem de Bouter & Elizabeth Kok.
13.08.1747 Johannes Michielse. Willem d'Bouter & Elisabeth Cock.
16.04.1752 Johannes. Willem de Bouter & Lijsbeth Kok.

verder waren Willem de Bouter & Jacoba Kock doopgetuigen bij de doop van Johannes, zoon van Pieter Geldoff & Jacoba Kock, op 01.12.1745 te Zoelen. Pieter & Jacoba lieten eerder 22.05.1740 Catharina en 11.02.1742 Jacomina dopen te Heemstede uit het huwelijk aldaar ingeschreven: Pieter Geldoff j.m. wonende onder Heemstede & Jacoba Cocq j.d. van Leijden en daar wonende. te Leijden aanget. Julij 1739 en hier getrouwt den 8 August [hier]. Dat huwelijk werd in Leiden ingeschreven 18.07.1739 als: Pieter Geldoff, tuijnman, jongman van Meliskerken in Zeeland, wonende te Heemstede, dogh onlangs te Oestgeest gewoond hebbende, en verges. met Corstiaan van den Codde zijn goede bekende, wonende te Oestgeest & Jacoba Cocq, jongdr. van Leijden wonende op de breedestraat, verges. met Grietjen van Nabel, haar moeder wonende te Amsterdam. moet attest. van Heemstede en Oestgeest over brengen [hier]

Peter B

deze Grietje van Nabel ging 19.01.1712 te Leiden in ondertrouw: Johannes Kock lakenwerker jongman van Leijden wonende in de Bouwelouwesteegh, verges. met Dabiel Riko sijn neeff, wonende in de Koenesteegh & Margaretha van Abel jonged. van Utrecht wonende in de Bouwelouwesteegh, verges met Jannetje Harmens haar moeder wonende als vooren [hier]

21.06.1712 Jacoba. Johannes Kock & Grietje van Avis. get: Arent van der Lint, Jannetje Hermis
02.04.1715 Lisebeth. Johannes Hoeck & Grietie van Napels. get: Pieter en Lisebeth de Grijs
16.12.1717 Alexander. Johannes Kock & Grietie Jans. get: Hermannus Sterck, Geesje van Swol

24.01.1720 Johanna. Johannis Kok & Grietje van Abel [Utrecht]
23.12.1723 Boudewijn. Hannes Koek & Grietje van Abel [Utrecht]

Grietje gaat 13.09.1727 nogmaals in ondertrouw: Michiel Brejie lakenw. jongman van Leijden woonende op de Uijtterstegragt verges. met Magtejt Jans van Arkel sijn moeder woonende alvoorn. & Grietje van Abel wed. van Johannes Kock woonende op de Uijtterstegragt verges. met Burghie van der Lind haar snaer laat woonende in de Vestestraat ende Angenietje van Swol mede haar snaar woonende in de Jancooffensteege. 4 kind. [hier]

interessant is dat deze ondertrouw 28.08.1728 nogmaals werd ingetekend: Michiel Brejé, rokjesw. jongman van Leijden wonende in de Paradijssteeg verges. met Magteld Jans van Arkelen sijn moeder wonende als vooren & Grietje van Abel wed. van Johannes Kock wonende in de Paradijssteeg verges. met Geertruijd Jans haar snaar wonende op de Middelstegt. tusschen den Nieuwen Rhijn ende de Groenesteeg ende Geertruijf Rijken haar bekende wonende in de Baaijstraat [hier]

Peter B

Mooi werk! Hier nog een weeskamerinschrijving te Leiden n.a.v. het overlijden van Johannes Kock : link (rechts).

Peter S


Wat een werk allemaal. Heel hartelijk dank voor de moeite. Ik ben een heel stuk verder gekomen en ik ben nu alle informatie op een rijtje aan het zetten. 

Vwb de 2e ondertrouwinschrijving was het wss zo, dat de eerste vervallen was. Binnen een paar maanden na inschrijving moest er getrouwd worden. Ik dacht dat het 12 maanden was maar mss was het in die tijd korter. Ik zal dat eens gaan uitzoeken. 

Nogmaals dank.

MVG

Wim

WimPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu