stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Zoek Anna Geertruida Martijn 1904- 1982 [opgelost]


Profiel afbeelding

Beste, wie kan mij helpen, ik heb 2 vragen, 1e wie zijn de Ouders van Anna Geertruida Martijn, ik denk wel te weten wie het kunnen zijn, en met wie is Anna Geertruida gehuwd  en wanneer en waar? volgens Graftomde.nl heb ik een foto van hun graf opgevraagd, daarop zijn deze gegevens te lezen in het graf ligt ook Cornelis v.d Bor 1906- 1975 haar echtgenoot, maar ik wil zekerheid. Door de nieuwe AVG regels kan ik op / in het archief van den haag niets vinden ook niet in wie ie wie en in Genver. hoop dat iemand mij kan helpen aan deze gegevens.

Ps als mijn vermoede klopt kan Anna Geertruida het 11e kind zijn in deze relatie, met de broer Gerardus Bernardus Martijn.

Dank.

Ruud Martijn

Beste Ruud,

Genoemde persoon zou Anna Geertruida van den Bor heten volgens deze publicatie en een zus zijn van Cornelis van den Bor

Zie https://gw.geneanet.org/ceesdejong107?lang=en&iz=16599&p=anna+geertruida&n=van+den+bor

In de index op graftombe staat ook dat haar familienaam geen Martijn is.  Zie https://www.graftombe.nl/names/info/389208/bor_van_der

bas de vet

Beste op de foto van het graf staat Anna Geertruida Martijn- v.d. Bor. en Cornelis van de Bor, samen met Gerardus Bernardus Martijn.

De Tekst is, Hier rust mijn lieve man, Gerardus Bernardus Martijn, onze lieve zuster Anna Geertruida Martijn -v.d. Bor, en onze Broer Cornelis v.d. Bor.

Helaas lukt het mij niet de foto van het graf ook te plaartsen

Groet Ruud Martijn

Ruud Martijn

De geboorteakte van Anna Geertruida van den Bor is hier te vinden, image 202. Dochter van Cornelis van den Bor en Jeannette Maria van Beekom.

Peter S

Als zij vermeld is als Anna Geertruida Martijn-v.d.Bor, dan is Martijn de achternaam van haar man en Van den Bor haar eigen achternaam. 

Voor zoeken in het Haags gemeentearchief: via deze link kan je zoeken in de geïndexeerde bestanden.

En via deze link kan je handmatig zoeken in de aktes van de burgerlijke stand.

De huwelijksafkondiging van het huwelijk tussen Gerardus Bernardus Martijn en Anna Geertruida van den Bor was op 17 januari 1944 in Den Haag. Zie hier.

Johanna C.

Beste, om het nog moeilijker te maken, iok heb dus geen huwelijk gevonden van Gerardus Bernardus Martijn, dus ik heb geen referentiepunt in mijn stamboom. En volgens mij is Anna Geertruida Martijn een dochter van Laurens Martijn en Juliana Willemina Voskule, zij is dan het 11e kind van deze relatie.Het voorlaatste kind was in 1902

Ruud Martijn

iok heb dus geen huwelijk gevonden van Gerardus Bernardus Martijn

De Haagse huwelijksaktes uit 1944 zijn nog niet openbaar.

Uit de gegevens die tot nu toe gevonden zijn blijkt toch echt dat de achternaam van de Anna Geertruida uit de vraag Van den Bor was.

Johanna C.

Tja, dat zou best kunnen zijn, maar dan ligt zij niet in het graf, er staat "hier ligt mij Man" Gerardus Bernardus Martijn , dus is Anna Geertruida van den Bor nog niet overleden, toch. Zij is dan later overleden.

Ruud Martijn

Zie hier voor de gezinskaart van Laurens Martinus Wilhelmus Martijn en Juliana Wilhelmina Voskule. Daarop zijn 6 kinderen vermeld, waaronder zoon Gerardus Bernardus, geb. 25-02-1894. Er wordt geen dochter Anna Geertruida vermeld.

Johanna C.

Uit de link in het bericht van Bas blijkt toch dat zij in 1982 is overleden?

Johanna C.

Dat is dus net het probleem met de nieuwe wet AVG, je kunt je eerder gevonden gegevens niet meer controleren, of aanvullen, kom dit regelmatig tegen, en als je een vraag stelt op het archief ook geer antwoord. De Gezinskaarten zijn niet in te zien, waar zij eerder wel te zien waren.

Ruud Martijn

Zie mijn bericht van 11.28 uur voor de gezinskaart. Even op de oranje link klikken.

Johanna C.

Kijk eens naar de data van de overlijdens. Wat is de volgorde van begraven? Wie liet wie begraven? Zo te zien is het volslagen logisch. 

Annemarie57


Hé Hé Het kwartje is gevallen, ik snap het nu, hoe is het gekomen ?? ik had de foto opgevraagd van Gerardus Bernardus Martijn, Kreeg ik de andere dag in mijn mailbox, echter dat was een verkeerde foto, waar de fout ligt kan ik niet meer achterhalen, en dag later kreeg ik d goede foto van het graf, en ben verder aan de slag gegaan, ik zag dus niet dat Anna Geertruida niet de vrouw is van Gerardus, en dacht het is een Zuster, gewoon fout van mij, en dat naar bijna 40 jaar onderzoek doen, snap het nog steeds niet, maar ja de wet van Murphy denk ik maar, maar nu is het duidelijk en opgelost, allen die hebben mee gedacht heel hartelijk dank uit Breda, ik hoop deze fout  nooit meer te maken,

Groet, Ruud Martijn

Ruud MartijnPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu