stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Correctie op geboortedatum W. Mol 28 okt. 1770 (Zie de reeds eerder geplaatste topic) [opgelost] [op


Profiel afbeelding

Wilhelmina Mol, is geboren op 28 October 1770 ipv de 23ste. Sorry maar het streepje wa zo dun dat ik eerst 23 las maar het moet zijn de 28e. De naam en datum staan op een porseleinen theekopje dat ze van haar kinderen kreeg op haar 90ste verjaardag op 28 October 1860. Ik ga ervan uit dat MOL haar mansnaam is omdat de kinderen haar dat kopje schenken. vr.gr. CP Schenk.

CP Schenk

Is het niet handig om vanuit de kinderen terug te werken? Wie waren de kinderen? Waar speelde e.e.a zich af? Of dient deze vraag allee als historisch feit en geen familieonderzoek?

mvg-Ben

Ben Wegman

Zie ook deze vraag

Johanna C.

Ben, als ik het goed inschat heeft de inzender het kopje verworven en probeert nu te achterhalen wie deze vrouw was. Doe ik zelf ook wel eens. Dan weet je dus inderdaad helemaal niets, behalve de gegevens die op zo'n kopje staan. Denk aan een opschrift als "Voor Uw 90e verjaardag, van Uwe kinderen", in dit geval met haar naam erbij.
In zo'n geval veronderstel ik overigens, dat Mol haar eigen achternaam was. 

En verder: kan iemand misschien dat opschrift wijzigen?  Ik weet niet of het de inzender gaat lukken...

Petra

Ik denk dat we terug moeten naar de oorspronkelijk vraag (zie link Johanna). Anders zitten we in dubbele resp overbodige zoekakties.

mvg-Ben

Ben Wegman


Everardus Rollema
Dit onderwerp is gesloten. U kunt dus niet meer reageren.