stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Elisabeth Maria Johanna Schrasser, * 8-4-1900 te Amersfoort, † ? huwelijk 16-5-1928 te Utrecht


Profiel afbeelding

Graag uw hulp bij het vaststellen van het overlijden van:

Elisabeth Maria Johanna Schrasser, geboren op 8-4-1900 te Amersfoort, en getrouwd te Utrecht in 1928 met Nicolaas Johan Christiaan Bangert.geboren te Utrecht op 22-8-1903.  Zij was een dochter van Antonie Schrasser. Bij in leven zijn was ze nu 120 jaar oud. Onderzoek in het Utrechts archief en het Gelders archief had geen resultaat, 

Kan de privacywet nog van toepassing zijn? (50 jaar) Op begraafplaatsen in Utrecht stad was zij ook niet te vinden of het zou nog een andere begraafplaats in de regio moeten zijn. Mogelijk is ze nog in een andere bron te vinden zoals fam. advertenties. ik ga hier zelf ook nog even mee door. Alvast bedankt en met vr. groet, 

 

------------------

Graag een volgende keer Uw titel meer inhoud geven, alleen overlijden is niet voldoende. Aangepast door moderator.

Bert Schrassen

Hoi Ik loop tegen hetzelfde probleem aan.

Als je de plaats of datum niet weet zoek je je een ongeluk. Misschien anderen met een link in de stamboom. Succes

Dunja van loon-Versteeg

Zij is dus met grote waarschijnlijkheid al overleden. Probeer een uittreksel van haar persoonskaart/persoonslijst aan te vragen bij het CBG. Kost wel wat, maar voor niks gaat de zon op.

https://cbg.nl/diensten/uittreksels-pkpl/

karel honings

Bert Schrassen - vandaag — 18:19:

het overlijden van: Elisabeth Maria Johanna Schrasser, geboren op 8-4-1900 [...]

Kan de privacywet nog van toepassing zijn? (50 jaar)

Dat zit er natuurlijk dik in; ze zou voor haar 70e gestorven moeten zijn om de overlijdensakte openbaar te laten zijn. Heeft u al geprobeerd in Delpher een overlijdensadvertentie te vinden? Met een titel die wat meer zegt dan 'Overlijden' trekt u misschien meer lezers die kunnen helpen; noemt u in ieder geval naam, geboortedatum en eventueel vermoedelijke plaats of regio van overlijden.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl

In 1932 zit ze weer in Amersfoort. Of is ze geslaagd in Amersfoort? 

https://archiefeemland.courant.nu/issue/DEB/1932-02-05/edition/0/page/2?query=Schrasser%20prox%20bangert

Rob van der Weijde

Niet wat je zoekt maar additionele info voor speurders

Bruidegom Nicolaas Johan Christiaan Bangert

Geboorteplaats Utrecht

Leeftijd 24

Rob van der Weijde

Rob heeft gelijk. Met "getrouwd met Bangert" kan je niet zoveel beginnen: https://wiewaswie.nl/nl/detail/28558018

Wesley Fokkens

In 1932 zit ze weer in Amersfoort. Of is ze geslaagd in Amersfoort? 

https://archiefeemland.courant.nu/issue/DEB/1932-02-05/edition/0/page/2?query=Schrasser%20prox%20bangert

In het stukje in bovenstaande krant staat:

"Geslaagd voor Coupeuse de dames E. Bangert-Schrasser, E. Vossegat en E. Groothuis. Allen leerden volgens ENSAID-methode bij Mej. Admiraal."

In de krant De standaard van 5-2-1932 [*] staat

"Coupeuse Examens
Op de gehouden Examens te Den Haag van de Eerste Nederlandsche Modevakschoolvereeniging behaalde en volgende dames het diploma voor:
 Leerares-Coupeuse: (...)
 Coupeuse:
E.J.M. Bangert-Schrasser. Utrecht (...)"

Het lijkt me dat ze dan in Utrecht woont. Je had in 1932 blijkbaar 500 van die ENSAID Modevakscholen [**].

[*] https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=schrasser+Bangert&coll=ddd&sortfield=date&identifier=MMKB23:001897030:mpeg21:a00104&resultsidentifier=MMKB23:001897030:mpeg21:a00104

[**] http://www.ensaid.nl/geschiedenis.php

Ik kom haar bij de familieadvertenties van het cbg niet tegen.

Wilbert

@ Bert Schrassen,

Helaas nog geen antwoord op de door u gestelde vraag. Wel een verzoekje mijnerzijds. Kunt u de onderwerptitel iets specifieker maken? De titel is zo algemeen. Vermeld in de titel svp naam, plaats/regio en tijd/tijdvak. Het wordt dan ook overzichtelijker in de vragenlijst. (aanpassen onderwerp: klik rechts onder uw eerste bericht op bewerk en pas de titel naar wens aan. Bedankt.

mvg-Ben

Ben Wegman

t.a.v. Wilbert. Het is juist dat zij op 5-2-1932 is geslaagd als coupeuse in Den Haag. Dit bericht staat in enkele kranten zoals:

De Eembode als geslaagde te Amersfoort; De Standaard als geslaagde te Utrecht en ook in De Amsterdammer van 5--2-1932. Aannemelijk is dus dat zij op dat moment in leven was. 

Het zoeken in on-line begraafplaatsen te utrecht en te Amersfoort had geen resultaat evenals naar overlijdensberichten in kranten (Delpher) in die

regio. Ik vermoed dat verder zoeken naar haar overlijden op dit moment geen zin heeft ivm. de privacy wetgeving. Ik dank iedereen voor de genomen moeite. met vr. gr. Bert Schrassen. 

Bert Schrassen

Zoals karel zegt, je kunt haar persoonskaart opvragen bij het cbg. Daarop kun je zien waar ze allemaal gewoond heeft, waar ze overleden is, eventuele kinderen, etc. Dat is de enige mogelijkheid om verder te komen vermoed ik.

Wilbert

t.a.v. Wilbert en Karel,    het opvragen van de persoonskaart bij het CBG. is mij bekend. Toch bedankt en vr. gr.

Bert Schrassen

de index van de National Archives of South Africa vermeldt in 1953 immigration papers: Mr. and Mrs. NJC Bangert  [hier]; hij is 1974 in Transvaal overleden [hier]

Peter B

Goed gevonden! Ze vertrekken vanuit Southampton in 1953 en ze komen dat jaar aan in Kaapstad (Cape). Je kunt dat vinden in:

https://www.findmypast.co.uk/
Passenger Lists Leaving Uk 1890-1960

Ik zie dat in dat jaar ook een zekere T. Bangert geboren op 1944 naar Cape vertrekt. Dat zal wel een zoon van ze zijn op hetzelfde schip.

Om de records zelf in te zien moet je helaas een subscription nemen van minimaal drie maanden. Je kunt wel gratis inschrijven om alleen te zoeken.

Wilbert


Ik stop voorlopig met het zoeken naar Elisabeth Maria Johanna in Zuid Afrika. Want ik begrijp dat zij als langstlevende echtgenote over bleef na

het overlijden van haar man in 1974 in Transvaal (oude naam) Het zoeken in de Z.Afrikaanse archieven kost me nu te veel tijd en bij sommige sites moet je ook weer een account aanmaken. 

Bedankt voor de assistentie en succes.          Bert Schrassen.

Bert SchrassenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu