stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen) » Hoekman waarvan de oorsprong in Drenthe zal liggen?


Profiel afbeelding

Al eerder heb ik een poging gedaan om een begin te maken aan onze familiestamboom. Tot op heden ben ik daar niet verder mee gekomen. Uit de stambomen die tot nu toe bekend zijn van de familie Hoekman" valt me op dat er namen en plaatsen overeenkomen met die uit mijn familie. De oorsprong van mijn familie zal in Drenthe liggen. Veel voorkomende plaatsen zijn: Benneveld en Emmen. Wellicht kan iemand mij helpen aan informatie of mij helpen met het uitzoeken van onze stamboom. Alle reacties, tips en informatie is welkom! Groetjes Linda Hoekman

Titel van onderwerp is aangepast door moderator.

Linda Hoekman

Hallo Linda,

Uiteraard willen we je helpen waar mogelijk is, maar dan moet je wel met wat meer gegevens komen.
Begin met wie je ouders zijn en dan je grootouders en als je dan weet wie je overgrootouders zijn, het liefst met geboorte data, overlijdens data en huwelijken. Hoeft niet helemaal exact te zijn maar een richtlijn is wel prettig. Geef zoveel als je maar weet. Dan heb je kans dat je heel ver kunt komen met de hulp van mensen die hier heel vaak hun best doen voor anderen.

Groetjes Carla B

Carla B.

Hallo Linda, ik zag dat je op j.l. 2 April ook al de zelfde vraag had gesteld. Maar men vroeg toen ook om aanvullende gegevens, (dat vraagt Carla nu ook) ? Als u wil dat medeforum leden u aanvullende informatie of adviezen willen geven, zal u toch met wat meer informatie moeten komen. Als u dat doet zal u zeker meer reaktie's krijgen. Veel succes, we zien u graag met aanvullende gegevens op deze site terug komen.
Cor D.

C.J. Dorsman

Hallo Linda Hoekman,
Al gekeken op Stambomen Zuid Oost Drenthe?
Daar staan de parentelen van Egbert Jansen Hoekman.

J.Wesseling

Hallo Linda,

Heb je mijn mailtje van 2 april niet ontvangen? De door Wesseling genoemde Egbert Jansen Hoekman is onze gemeenschappelijke voorouder als jouw roots in Benneveld liggen.

Jan Hoekman

Jan Hoekman

Linda,

Ik weet niet waar je vandaan komt, maar ik vond dit bericht toen ik Googlede op "Hoekman+Urk". Indien je afstamt van Lucas Hoekman, geboren in 1829 te Beilen, dan kun je de stamboom vinden op mijn website. Op die site vindt je ook mijn emailadres. Als je mij een mail stuurt stuur ik het parenteel op.

Ik heb aanvankelijk de boom van mijn oma Egberdina Hoekman (oorsprong Genemuiden) uitgezocht. Nu wil ik dit uitbreiden naar alle Hoekmannen in Noordoost Nederland (nu 2300 personen incl. aanhang).

Er zijn volgens mij een flink aantal families Hoekman die niets met elkaar te maken hebben.

Albert Netjes,

www.gennetjes.nl

Albert Netjes


Hallo,

Heeft u ondertussen uw stamboom al uitgebreid met gegevens van 'Hoekman' uit Noordoost Drenthe?

Ik heb vrij veel gegevens beschikbaar.

Met vriendelijke groet,

Linda Steenhuis-Hoekman

Linda Steenhuis-Hoekman
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.