stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Gerrit LO(C)KHORST X Grietje Bush Lekkerkerk


Profiel afbeelding
Gerrit Lockhorst (Lokhorst) en Grietje Bush krijgen in 1765 in LEKKERKERK een zoon, Anthonie Lockhorst (overl.21-4-1826 in Kralingen). Ik zoek de trouwdatum van Gerrit en Grietje en ook hun ouders. Kan iemand mij advies geven WAAR te zoeken?
Vriendelijke groet,
Jetty Pasterkamp-van Erk

H.C.Pasterkamp-van Erk

Hallo Jetty, ik vond nog wel op de site van het Groene Hart archief het begraven te Lekkerkerk van:
Teuntje Lokhorst op 28-07-1766 en Geertruy Lokhorst op 12-02-1768.
Succes verder met de info van Kèren.
Cor D.

C.J. Dorsman

Cor,
Dank voor je pos.reactie!
Hartelijke groet,
Jetty

H.C.Pasterkamp-van Erk

Wel wat laat, Ik ben ook bezig met de familie lo(c)khorst.

De ouders van Grietje Bus(ch) zijn Mr.Willem Bus(ch) en Geertruijd Hoevelaken, zij is in 1747 getyrouwd met Gerrit Lokhorst, afkomstig uit Sud-Lohn.

Uit dit huwelijk zij acht kinderen geboren.

Pas op!!! Er is nog een Lokhorst Hendrik die woonde in Krimpen aan den IJssel en getrouwd met Kaatje Bel in 1734, zij hebben ook acht kinderen. Geertruid en Kaatje zijn de doopgetuigen bij de wederzijdse kinderen.

Groetjes, Bert van Schaik

Gijsbertus van SCHAIK

Diana Barbara Kortleven-Lockhorst

Eindelijk komt de familie Bus uit Lekkerkerk weer in beeld. Deze familie is uitvoerig aan de orde geweest op dit forum. Omdat Willem Bus getrouwd was met Geertruijda Elias Hoeflaken uit Zeist MEENDE ik dat zijn ouders (Pieter Bus, ook chirurgijn!) uit dezelfde streek afkomstig waren.

Zie: https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/51222/0/mr_willem_bus_en_geertruijd_hoeflaken

Echter Diana gooit roet in het eten: Willem Heinrich Busch is in Sudlohn geboren in 1699. Ben wel benieuwd waar deze plaatsnaam vandaan komt.

Gerrit H Verwoerd

Sudlöhn is een Duitse gemeente en plaats vlak over de grens bij Winterswijk

Bas de Vries

Mijn opmerking verkeerd begrepen. Ik weet wel waar Sudlohn ligt. Het gaat mij om de bron die aangeeft dat de vader van Grietje Bus in Sudlohn is geboren!

Gerrit H Verwoerd

Helaas en tot mijn grote ergenis kan ik het niet meer vinden, het is waarschijnlijk ergens fout gegaan met opslaan,ik heb alleen nog de geboorte van Wilhelm Busch op document, maar dat toont natuurlijk niet aan dat het Grietjes vader is.

De link zat hem in het feit dat Gerrit lo(c)khorst ook uit sudlohn komt, dat is zijn schoonzoon,bij mij kwam onmiddellijk het idee naar boven dat deze families elkaar kenden en dat daar het huwelijk van Gerrit en Grietje uit voortgekomen is, allemaal speculatie natuurlijk...maar toch... wat deze families daar (Sudlohn)hebben gedaan...ik heb geen idee, wel is het zo dat ik heel veel Bus(ch)en en lokhorsten vind in de nabije omgeving van Sudlohn, zoals stadllohn, Lichtenvoorde en Dinxperlo.

 

Ik ben in het verleden  ook met de info op het forum over de bus(ch)en (Zeist)bezig geweest , het chirurgijn-verhaal zegmaar, maar daar kwam ik toch niet helemaal goed uit, blijft toch ook een beetje raadselachtig...

 

Ik zal het huidige bericht op het forum ook verwijderen, aangezien ik het helaas niet meer kan onderbouwen, ik weet ook zo gauw niet meer waar ik het precies gevonden had, dat moet ik eerst weer opnieuw zien te achterhalen.

mijn welgemeende excuses hiervoor, zoiets doe ik uiteraard niet per opzet.

 

vriendelijk groeten Diana Lockhorst

Diana Barbara Kortleven-Lockhorst

Gerrit Lokhorst en Grietje Bus zijn in Lekkerkerk in ondertrouw gegaan op 16 december 1747. Beiden woonachtig in Lekkerkerk! 

Gerrit H Verwoerd

dat klopt, die info heb ik ook al een aantal jaren in bezit. ik ben verder aan het zoeken geweest en heb ontdekt dat de ouders van Grietje, Willem Bus en Geertruij Hoeflaken op 11-04-1728 getrouwd zijn in Alkmaar.

Diana Barbara Kortleven-Lockhorst

Een 'bijzondere' ontdekking! Gefeliciteerd.

Blijkbaar woonde Geertruijda Hoeflaken in Alkmaar (vanuit de Utrechtse Heuvelrug) en Willem Bus in Lekkerkerk. Dan zou er toch een 'huwelijksafkondiging' in Lekkerkerk zijn geweest. Helaas niet aangetroffen.

Gerrit H Verwoerd

zo ben ik ook nog steeds bezig met deze Gerrit en Grietje.

geboren te sudlohn 1716

gehuwd lekkerkerk 1747

ovl.lekkerkerk 1786

bij verder onderzoek stuit ik op diverse personen genaamd lockhorst afkomstig uit stadlohn,Alswede,Nordhorn,lichtenvoorde en reken.

allemaal inhetzelfde tijdsvlak.deze plaatsjes liggen ook vrij dicht bij elkaar.

ik heb het vermoeden dat deze lockhorsten verwant zijn aan elkaar en zelfs het vermoeden dat Gerrit een broer zou kunnen zijn van Jan Lockhorst (laeckhorst)geb. +/- 1700 in Lichtenvoorde ovl.1773. Deze Jan is een zoon van ene Geerlich(Gerrit) Laeckhorst(Lockhorst) geb.1669 uit Reken.(ook een registratie in Borculo)

Jan Lockhorst huwde in 1726 Tonnisken Boswevers /van Metelen, afkomstig uit Ben Bosch.

verder heb ik ontdekt dat de vader van grietje bus , willem heinrich bus geboren is in sudlohn in 1699 en overleden te lekkerkerk in 1768.

Toeval, of kende deze families elkaar?

Diana Barbara Kortleven-Lockhorst

Je begrijpt dat ik heel nieuwsgierig ben of Willem Heinrich Bus uit Sudlohn dezelfde is die in Lekkerkerk chirurgein is geworden.

Gerrit H Verwoerd


daar maak ik dan toch uit op dat deze twee gezinnen gerelateerd zijn aan elkaar, maar hoe ?

Diana Barbara Kortleven-LockhorstPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!