stamboomforum

Forum logoFora » Archiefonderzoek en bronnen » zoeken naar personen in Nederland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Als ik een persoon zoek, met in achtneming van de privacy regels van de Burgerlijke Stand, heb ik dan Nederland volledig afgedekt als ik zoek bij Genlias en de Digitale Stamboom, als ik niet weet waar de persoon heeft gewoond? Of moet in nog verder zoeken in de archieven van Freisland, Drente, Overijssel en Zeeland. Mijn interesse gaat uit naar geboorte, huwelijk en overlijdens gegevens.

Kees Kramer

Met Genlias heb je nog niet alles afgedekt. In Genlias kun je zien wat wel gedekt is onder "wat zit er in genlias (dan valt op dat Adam en R'dam in elk geval missen en zo nog een aantal grote steden). Sommige plaatsen houden een eigen systeem bij en die plaatsen zul je dus niet in Genlias zien.

Friesland en Drenthe en Brabant bv. hebben een eigen zoeksystseem, maar dezelfde treffers krijg je ook in Genlias.

Zwenny

Kees,

Wat er al zo te vinden is van plaatsen op internet, kijk eens naar onderstaande site:

http://geneaknowhow.net/digi/bronnen.html

en dan nog zijn vele gegevens nog niet ingevoerd of gepubliceerd via internet, want dan is het advies een archief te bezoeken waar de archiefbescheiden in bewaring zijn, eigenlijk een must om de akte te controleren als je daar toe in de gelegenheid bent.

gr.

Everardus

Everardus Rollema


U zou ook nog eens kunnen kijken op de volgende websites.

Dit zijn sites van begraafplaatsen waar soms best wat informatie af te halen valt. zowel van oude als nieuwere graven. bij beide is te zoeken op zowel begraafplaats als naam.

http://www.graftombe.nl/

http://www.zerken.nl/

Bij het CBG hebben ze vaak ook knipsels uit oude kranten, je kan op naam zoeken. Ik zelf heb een interessant bericht over mijn familie eruit gehaald van het jaar 1894. hier zitten soms best leuke dingen bij.

m.v.g. Elisa

Elisa van der heide
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!