stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Onverwacht een link met een bekend persoon

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
De acteurs/toneelspelers Henk Votel en Flip Heeneman.....Lachen

Marcella de Jager

hoi kim,

dat is juist ook wel erg spannend.

soms zijn er van die mensen juist ook veel informatie te vinden van armen en wezenzorg.

En bovendien krijg je dan ook gevoelens van arme gezinnen in van die dickens gezinen.

gr carola

carola

Boudewijn Buch blijkt een achterneef van mijn vader te zijn Knipogen

Ingrid Buch

Iets dichter bij huis en beperkt 'bekend':

Via genealogieonline zijn we erachter gekomen dat een ex-collega van mijn man, waarmee hij een aantal jaren samengewerkt heeft, een achterneef van hem is.

mirjam van rooijen

"Boudewijn Buch blijkt een achterneef van mijn vader te zijn ."

Hallo Ingrid,

Dat heb ik me een poosje terug ook afgevraagd, toe ik je naam zag.

Ik heb veel van zijn boeken gelezen en ook zijn tv-programma's.

Maar wèl iemand die zijn eigen stamboom een beetje "vervalst" lijkt te hebben...Verrast

Leonardo

Hoi Leonardo,

Heeft Boudewijn zijn eigen stamboom "vervalst"? In wat voor een opzicht?

Mijn vader zei vroeger altijd dat het een achterneef van hem was. Nu hebben we kunnen bewijzen middels akten dat dat ook werkelijk zo is.

Er is afgelopen week een planetoide naar hem vernoemd.

Groetjes Ingrid

Ingrid Buch

Ik heb ook nog wel een aardige link. Wat verder in het verleden. Ik heb een interessante Portugees Joodse tak in mijn kwartierstaat. Een broer van een verre voor-ouder van mij was getrouwd met de zus van Spinoza.

Spinoza is later verbannen uit de Portugees Joodse gemeenschap. De "rechtbank" die tot de verbanning verbanning besloot bestond uit 16 mannen, waarvan er vermoedelijk minimaal 3 een directe voorouder van mij zijn.

Frank Visser

In mijn familie gaat het verhaal dat Michiel Adriaansz de Ruijter ergens in de stamboom moet voorkomen. Echter heb ik tot nu toe nog geen link kunnen vinden en ga ik voor als nog niet van uit  dat het inderdaad zo is. Het is wel leuk om een beroemd iemand in je stamboom te hebben, maar mij intereseert een gewone voorouder (raar woord trouwens in deze context) zeker zoveel.

met vriendelijke groet,

Janus de Goeij

Janus de Goeij

Hallo Ingrid !

Nog even over Boudewijn Buch, of Büch.

Bij het lezen van enkele van zijn boeken heb ik me afgevraagd of hij niet het een en ander gefantaseerd had. Dat dat zo is, blijkt o.a. uit het volgende stukje uit het Wikipedia-artikel over hem:

"Discussie over fantasie en werkelijkheid

Over Büch is vooral na zijn dood veel geschreven omtrent het waarheidsgehalte van zijn boeken en de feiten in zijn leven. Sommigen vinden dat Büch een groot fantast was. Büch heeft in interviews dingen verteld die later niet waar bleken te zijn. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Vanaf 1970 vertelde Büch aan vrienden dat hij een zoontje had. Het ging in werkelijkheid om Boudewijn Iskander Pronk - het kind van een bevriend echtpaar met wie hij nu en dan uitstapjes maakte. Toen het kennelijk steeds moeilijker voor hem werd om dit fantasieverhaal vol te houden, deelde hij mee dat het kind was overleden. Hij verwerkte het thema onder andere in zijn prozadebuut De blauwe salon (1981), in de dichtbundel Dood kind (1982) en in de roman De kleine blonde dood (1985). In 2004 betitelde Boudewijn Iskander Pronk Büchs verhalen over dit onderwerp als "Ziek. Absurd. Bizar." [2]
  • Büch beweerde dat zijn vader een gevluchte, in het toenmalige Duitse Danzig geboren, Poolse of Duitse jood was die als piloot bij de RAF zijn eigen geboortestad moest bombarderen. Volgens dit verhaal werd in het gezin Büch alleen Duits gesproken, en pleegde zijn door zijn oorlogservaringen getraumatiseerde vader zelfmoord naar aanleiding van berichten dat de Drie van Breda zouden worden vrijgelaten. In werkelijkheid was Büchs vader een Haagse gemeenteambtenaar die in 1975 stierf aan een hartaanval. "

In dat artikel staat overigens nog een aantal andere voorbeelden van zijn vermogen tot fantaseren.

Desondanks was hij een heel boeiend schrijver!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boudewijn_B%C3%BCch

Leonardo

In mijn familie van moeders kant zitten een aantal bekende personen: Margaretha Zelle aka Mata Hari, wel aangetrouwd volgens mij http://nl.wikipedia.org/wiki/Mata_Hari.

Verder zit Mylene Gordinou de Gouberville (Presentatrice kinderprogramma's bij Zapp) ook nog in mijn stamboom mijn achter-achternicht (Mijn moeder heet ook Gordinou de Gouberville)

Verder zou het zomaar kunnen dat Gilles de Gouberville (Gouberville komt uit frankrijk (Is ook een dorp) en gordinou is er waarschijnlijk door isaac in de 17e eeuw bijbedacht.) familie is..

Ook heeft er nog een Piet G de G bij Vitesse gespeeld.

Jack Spijkerman schijnt een achterneef van mijn oom te zijn, ik heb alleen die tak nog niet uitgezocht :)

Verder nog niets bekends gevonden volgens mij :)

Lars van der Heide

Mijn oma (van vaders kant) vertelde altijd dat Margaretha Zelle aka Mata Hari, haar nicht zou zijn. Ook was de familie van adellijke afkomst. Mijn oma had het blijkbaar een beetje hoog in haar bol, en keek ook erg op de familie van mijn moeder neer.

Maar daar is dan stamboomonderzoek, en wat blijkt: Oma kwam uit een familie van vissersknechten, turfstekers en dagloners. De lijn van mijn moeders kant echter, bezat in 1600 al stenen huizen, waren grietman, zilversmid (heel bekende), advokaat, politie, procureurs, lid van Provinciale Staten, predikant, en in de tegenwoordige tijd chirurg, rechter, advokaat, raadslid en parlementarier. En dan is er nog de in 1942 vermoorde belangrijke N.S.B, en huisvriend van Rost van Tonningen uit dezelfde tak. Tja, als je wilt pronken overje afkomst, dan ook maar alles vertellen Lachen of toch alleen de leuke en belangrijke personen opnoemen? Afgesloten

Bert de Jong

Iedereen vraagt altijd aan mij "familie van?" waarop ik dan altijd vraag "wie bedoel je?" want als ik direct ja zeg dan zeggen ze meestal het leuk te vinden dat Andre v.d. Louw familie van mij is. Dat is dus niet zo, maar Jan Terlouw zit wel (ver weg) in de familie. Een tweede bekende Nederlander in mijn zijtakken met een politiek verleden is Wim Kok.

 

M.vr.gr.

 

Leo Terlouw

 

 

Leo Terlouw

En? Nog familie van Mata Hari? Verrast

Lars van der Heide

De oudere halfbroer van mijn grootvader was Karel Jozeph Kaufman, in de jaren '40 en '50 bondstrainer van het nationale voetbalelftal.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_Kaufman

Marije Essink


gert timmerman blijkt verre familie van mij te zijn.

Mijn vader wist het via een tv programma, waar ze stambomen van bekende personen uitzoeken.

verder heb ik in mijn stamboom niks kunnen vinden, maar wie weet zijn er nog meer bekende personen familie van meLachen

irisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!